• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

    ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ

    Πηγή Αθέατη γνώση: Υπάρχουν ορισμένες φυσιολογικές ομοιότητες μεταξύ των ανθρώπων και των ερπετών.
    Ελέγχει τις ζωτικές λειτουργίες όπως ο καρδιακός ρυθμός, η αναπνοή, τη θερμοκρασία σώματος και την ισορροπία. Ο Ερπετοειδής εγκέφαλος μας, περιλαμβάνει επίσης τις κύριες δομές που βρέθηκαν στον εγκέφαλο ενός ερπετού, δηλαδή το εγκεφαλικό στέλεχος και η παρεγκεφαλίδα.
    Τα μάτια μας, επίσης, είναι, όπως τα μάτια των ερπετών. Τόσο σε ανθρώπους όσο και τα ερπετά, το μάτι δρα ως ένα κουτί με ένα φακό που εστιάσει το φως που περνά μέσα από αυτό. Τα κύτταρα στο εσωτερικό του ματιού επεξεργάζονται το φως για να το μετατρέψουν σε χρήσιμες πληροφορίες.



    Οι επιστήμονες εδώ και καιρό γνωρίζουν ότι η σαύρα έχει μια καρδιά που είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την ανθρώπινη εμβρυϊκή καρδιά. Αν και η δομή της ανθρώπινης καρδιάς έχει γίνει γνωστή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η εξελικτική προέλευση του συστήματος αγωγής μας ωστόσο παρέμεινε ένα μυστήριο.

    Τώρα, ένα εκατονταετές μυστήριο με αυτόν τον τρόπο έχει διευκρινιστεί για την εξέλιξη της ανθρώπινης καρδιάς.



    Οι ερευνητές έχουν πετύχει τελικά να δείξουν ότι ο σπογγώδης ιστός στις έρπουσες καρδιές είναι ο πρόδρομος των σύνθετων καρδιών των πουλιών και των θηλαστικών.
    Η νέα γνώση παρέχει μια βαθύτερη κατανόηση του σύνθετου αγώγιμου ιστού της ανθρώπινης καρδιάς, η οποία είναι βασικής σπουδαιότητας σε πολλούς όρους καρδιών. 

    Αυτό είναι δυνατό μόνο επειδή έχει ηλεκτρικά αγώγιμο ιστό που ελέγχει την καρδιά.
    Μέχρι τώρα, πάντως, δεν ήταν σε θέση να βρούμε αγώγιμο ιστό σε κοινά ερπετά προγόνους μας, που σημαίνει ότι δεν ήταν σε θέση να κατανοήσουν πώς αυτό το πάρα πολύ σημαντικό σύστημα προέκυψε », λέει ο Bjarke Jensen, απο το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, στο Πανεπιστήμιο του Aarhus.


    Η καρδιά στο ερπετό έχει ένα λεπτό τοίχωμα που περιβάλλει ένα σπογγώδες εσωτερικό τμήμα. Από πολλές απόψεις , αυτή μοιάζει με την εμβρυϊκή κατάσταση σε πτηνά, ανθρώπους και άλλα θηλαστικά.  Η ανατομία των καρδιών τους είναι στη συνέχεια απολύτως διαφορετική από τα ερπετά,  αλλά οι μελέτες των γενετικών δομικών μονάδων τώρα δείχνουν ότι όλες οι καρδιές έχουν μια κοινή μοριακή δομή. Η καρδιά του ερπετού μπορούν να μας παρέχουν με συνέπεια εικόνα για το πώς η καρδιά λειτουργεί σε έναν άνθρωπο.

    Μαζί με Δανούς συναδέλφους και συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, αποκαλύπτει  ότι οι γενετικές δομικές μονάδες για τον υψηλής ανάπτυξης αγώγιμο ιστό είναι πραγματικά κρυμμένες πίσω από το λεπτό τοίχο στις σπογγώδεις καρδιές των ερπετών.
    Από την αρχή των δεκαετιών του 20ου αιώνα, οι επιστήμονες έχουν αναρωτηθεί πώς τα πουλιά και τα θηλαστικά θα μπορούσαν να έχουν αναπτύξει σχεδόν τα ίδια συστήματα διεξαγωγής ανεξάρτητα το ένα από το άλλο όταν ο κοινός πρόγονός τους ήταν ένα ψύχραιμο ερπετό με ένα σφουγγάρι-όπως το εσωτερικό της καρδιάς που δεν έχει σχεδόν καθόλου δέσμες αγωγής.


    "Μελετήσαμε τις καρδιές σε ψυχρόαιμα ζώα, όπως τα βατράχια σαύρες, ζεβρόψαρα, και ερευνήσαμε το γονίδιο που καθορίζει ποια τμήματα της καρδιάς είναι υπεύθυνα για τη διεξαγωγή της ενεργοποίησης ρεύματος.

    "Με τη σύγκριση των ενηλίκων καρδιών από τα ερπετά με τις εμβρυικές καρδιές από τα πουλιά και τα θηλαστικά, ανακαλύψαμε μια κοινή μοριακή δομή που κρύβεται από τις ανατομικές διαφορές


    Μήπως οι άνθρωποι εξελίσσονται από ερπετοειδή;

    Το θέμα της ανθρώπινης σύνδεση με το ερπετό είναι παλιά. 

    Ερπετά σαν ανθρωποειδή και "σαύρες-άνθρωποι" που περιγράφονται σε πολλά αρχαία κείμενα και θρησκείες.
    «Εφ' όσον έχει διατηρήσει η ανθρωπότητα τα αρχεία της ύπαρξής της, οι μύθοι μιας φυλής φιδιών εξακολουθούν να υφίστανται. Αυτοί οι μύθοι μιλούν για μια μυστηριώδεις φυλή υπερανθρώπων ερπετών όντων που κατέβηκαν από τους ουρανούς για να συμμετάσχουν στη δημιουργία της ανθρωπότητας και να διδάσκουν τις επιστήμες, να μεταδώσουν την απαγορευμένη γνώση, και να επιβάλουν την κοινωνική τάξη μαζί μας, και να παρακολουθήσουν την ανάπτυξη μας.
    Το φίδι σαν όν δεν ήταν μόνο του, αλλά ήταν μέρος μιας ακολουθίας των σούπερ όντων που πιστεύεται ότι είναι Αρχαίοι θεοί.

    Ακόμα, στους πολιτισμούς τόσο διαδεδομένους και διαφορετικούς όπως αυτοί των Σουμέριων, Βαβυλωνία, την Ινδία, την Κίνα, την Ιαπωνία, το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική, οι θεοί λατρευόταν. 
    Σήμερα ο δράκος ή φίδι σημαίνει θεία κληρονομιά των δικαιωμάτων σε πολλές χώρες της Ασίας, ενώ στη Δύση, το φίδι αντιπροσωπεύει τη σοφία και τη γνώση. Το σύμβολο των δύο φιδιών τυλιγμένα  (αρχικά σημαίνει το δέντρο της γνώσης του αρχαίου μύθου), που είναι γνωστή ως το κηρύκειο, που σήμερα χρησιμοποιείται από την Αμερικανική Ένωση Ιατρικής ως λογότυπό της, "έγραψε ο Joe Lewels, Ph.D στο άρθρο του"  τα ερπετοειδή : Η Ιστορική Σύνδεση της Ανθρωπότητας με τη φυλή των φιδιών»



    atheatignosi.blogspot.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ