• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

    Έκοψαν το φαΐ των παιδιών… και ζητούν από άνεργους γονείς τροφεία!

    Έκοψαν το φαΐ των παιδιών… και ζητούν από άνεργους γονείς τροφεία!Όταν πριν από ένα μήνα, η συγκυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το κόστος των υπηρεσιών που παρέχονται σε κάθε βρέφος που πηγαίνει σε δημοτικό ή ιδιωτικό παιδικό σταθμό, που εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, προκειμένου να πάρουν περισσότερα παιδιά, όλοι πανηγύριζαν και μιλούσαν για λύση στο πρόβλημα των παιδικών σταθμών.


    Τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης πρώτα και κύρια παρουσίαζαν αυτή την απόφαση σαν το λύσιμο του Γόρδιου Δεσμού, σαν πρωτοβουλία κοινωνικής πολιτικής που εξυπηρετεί τα παιδιά και τις οικογένειές τους.
    Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» έγραφε τότε ότι θα κόψουν ακόμα κι απ’ το φαΐ των παιδιών, τη θέρμανση, το εκπαιδευτικό υλικό, το προσωπικό και πολλά άλλα, ενώ ήταν βέβαιο ότι θα επέβαλαν και πρόσθετα τροφεία.
    Πέρα από το ότι ακόμα και με την παραπάνω απόφαση έμειναν εκτός προγράμματος 35.000 φτωχές οικογένειες ή οικογένειες ανέργων που τα παιδιά τους δεν πήγαν σε σταθμό.
    Και έτσι ακριβώς έγινε… Η συγκυβέρνηση πριν μερικές μέρες συμφώνησε με τουςδημάρχους και τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σταθμών, να ζητήσουν πρόσθετα τροφεία από τους γονείς αν θέλουν τα βρέφη τους να τρώνε κανονικά.
    Αλλιώς θα τρώνε ένα γεύμα ή και καθόλου, θα αφήνουν δηλαδή νηστικά τα παιδιά.
    Για να γίνει κατανοητό το τι σήμαινε η απόφαση της κυβέρνησης θα πούμε το εξής: Για κάθε παιδί που πήγαινε σε βρεφικό σταθμό (δημόσιο ή ιδιωτικό), ο δήμος ή ο ιδιοκτήτης έπαιρνε το ποσό των 3.700 ευρώ το χρόνο για το σύνολο των υπηρεσιών που παρείχε στο βρέφος.
    Αυτό το ποσό λοιπόν μειώθηκε σε 2.975 ευρώ. Τώρα, λένε στους γονείς ότι το ποσό των 2.975 ευρώ αφορά το κόστος χωρίς σίτιση, χωρίς δηλαδή να περιλαμβάνεται το φαγητό… Και γι’ αυτό ζητούν από τους γονείς μια διαφορά που φτάνει ακόμα και τα 400 ευρώ το χρόνο.
    Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούσε το σύνολο των τροφείων και έτσι οι γονείς (σ.σ. όσοι συμμετείχαν είναι με πολύ χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες) δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ.
    Τώρα, ακόμα κι αν είναι άνεργοι ή δουλεύουν για ένα – δυο μεροκάματα το μήνα, χρειάζεται να πληρώσουν έως και 30 με 40 ευρώ το μήνα για να τρώνε τα παιδιά τους πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό και απογευματινό.
    Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, που διαφήμιζαν τότε τα αστικά ΜΜΕ και που τον πραγματικό χαρακτήρα της μόνο ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» είχε αναδείξει.
    ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης
    tsantiri.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ