• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

    Δεν έχουν τέλος οι εταιρείες για τις μίζες των εξοπλιστικών του Άκη

    Δεν έχουν τέλος οι εταιρείες για τις μίζες των εξοπλιστικών του Άκη

    Δέκα ακόμη εταιρείες, μέσω των οποίων διακινήθηκε μέρος της μίζας από εξοπλιστικά προγράμματα , φέρεται να διατηρούσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία.
    Οι εν λόγω εταιρείες -σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές- χρησιμοποιήθηκαν ως «οχήματα» για την απόκρυψη συνολικά 8,7 εκατ. δολαρίων, ποσό που προέρχεται από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία, ο εκπρόσωπος της Ντρουμίλαν στην Ελλάδα, Βλάσης Καμπούρογλου, ο οποίος ελέγχεται ποινικά στην υπό των TOR -Μ1.
    Συγκεριμένα, μετά το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προέκυψε ότι τα επίμαχα εμβάσματα πήγαν αρχικά σε εννέα εταιρείες και από εκεί κατέληξαν στην Ιταλική, "S.D.G S.r.I", νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας εμφανίζεται ο επίσης προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.
    Οι δικαστικές αρχές θεωρούν όμως ότι πίσω από τις εταιρείες αυτές βρίσκεται ο πρώην υπουργός.Την άποψη αυτή ενισχύει ήταν το γεγονός πως κατασχέθηκαν σημειώσεις και έγγραφα τόσο στο σπίτι του Θεσσαλονικιού επιχειρηματία όσο και στο αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου στο γραφείο του στην Κόμνα Τράκα.
    Η παραπάνω εταιρεία με έδρα την Ιταλία, ελέγχθηκε από τις τοπικές φορολογικές αρχές και της επιβλήθηκε πρόστιμο 450.000 ευρώ.
    Μάλιστα, προκάλεσε εντύπωση στις δικαστικές αρχές ότι μεταξύ των εγγράφων που κατασέχθηκαν στο σπίτι του Σαχπατζίδη, όσο και στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου ήταν έγγραφα - φόρμες με ισχυρισμούς στο πλαίσιο της φορολογικής αυτής έρευνας στην Ιταλία.
    Θεωρούν λοιπόν πως δια αυτής της οδού συνδέεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τον Γιώργο Σαχπατζίδης και τις εταιρείες που διακίνηθηκαν χρήματα μέχρι και το έτος 2008.
    Επιπλέον, στην ίδια Ιταλική εταιρεία καταλήγουν και δύο εμβάσματα από την Γκουντρούν Μολντενχάουερ, πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου.
    Σύμφωνα με πληροφορίες η ανάκριση πλέον μπαίνει στην τελική της ευθεία ,και ο ανακριτής ετοιμάζεται να καλέσει νέους κατηγορούμενους ,αλλά και σε συμπληρωματική απολογία τους ήδη προφυλακισμένους.





    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ