• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

    «Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο αλλά τον Κάρολο Παπούλια» (!!!)

    MONTI

    Εκπληκτική δήλωση! Που δεν προέρχεται από Ελληνικά χείλη. Αλλά από τα χείλη του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.
    Ο οποίος θέλοντας να δείξει την διαφορά μεταξύ Ιταλών και Ελλήνων πολιτικών δήλωσε την Πέμπτη (24 Μαΐου): «Η απόφαση του προέδρου μας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και το μεγάλο αίσθημα ευθύνης των κομμάτων έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο να μπορέσει να αποφύγει η Ιταλία την μοίρα της Ελλάδας».
    Και για να το κάνει πιο λιανά ο κ Μόντι διευκρίνισε: «Όμως η Ελλάδα δεν είχε Πρόεδρο τον Ιταλό Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος είπε ότι δεν ήθελε νέες εκλογές και ότι έπρεπε να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με την συμμετοχή όλων»
    Δηλαδή ευθέως ο κ. Μόντι λέει ότι ο Έλληνας Πρόεδρος έπρεπε να επιμείνει στους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς είτε να σχηματίσουν κυβέρνηση μεταξύ τους είτε να στηρίξουν κυβέρνηση τεχνοκρατών έως ότου βγει η Ελλάδα από τη κρίση και όχι να αφήσει τη χώρα να πάει σε νέες εκλογές.
    Όπως ακριβώς έγινε στην Ιταλία. «Που απέφυγε τη μοίρα της Ελλάδας». Ο Μόντι όμως είχε και άλλα ράμματα για τη γούνα μας. «Μέχρι πριν λίγο καιρό, η Ελλάδα περνούσε μια θριαμβευτική φάση, έμοιαζε να είναι έτοιμη να ξεπεράσει την Ιταλία. Πίσω από όλα αυτά, όμως, υπήρχε ένα πολιτικό σύστημα που πουλούσε αυταπάτες στους πολίτες, μια κοινωνία των πολιτών που βασιζόταν στην φοροδιαφυγή, έλλειψη ανταγωνισμού, νεποτισμός, έλλειψη αξιοκρατίας, διαφθορά, αλλοίωση των στοιχείων της δημόσιας οικονομίας».
    (Καλά, μετά από 72 χρόνια ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει το ‘Αέρα, Αέρα’;;)
    Πέτρος Δίπλας

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ