• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

    Οι δουλευτάδες του φόβου!..





    Τόσες κυβερνήσεις κάναμε από το 1974 και ούτε μία εξ αυτών δεν εξασφάλισε την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση του πολίτη, ώστε να διαθέσει όλη την  ικμάδα της ζωής του στη δημιουργία και την προκοπή, που θα είναι χρήσιμη και ωφέλιμη όχι μόνο για τη ζωή του, αλλά και στο σύνολο!.. Πού είναι, λοιπόν, οι κυβερνήσεις που θα εξασφάλιζαν το μέλλον των πολιτών; Πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας, οι οποίοι το μόνο που ενδιαφέρονται είναι ο πρωθυπουργικός θώκος και τίποτε άλλο!..
    ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ πια ακόμη και την … τρομοκρατία! Σιχαθήκαμε όλα εκείνα τα φερέφωνα των εξουσιαστών και των πάσης φύσεως προσκυνητών τους, τα «παπαγαλάκια» δηλαδή που αναμασούν συνεχώς ή μεταδίδουν φοβικές ειδήσεις στον κόσμο για να εξυπηρετούν τους Κυρίους των! (“His Master’s Voice”, που λέγαμε παλιά και διαβάζαμε σε κάτι πλάκες γραμμοφώνου!..)
    Και τι δεν διαβάζουμε!.. Και τι δεν ακούμε!..
    «Για το γενικό ξεχαρβάλωμα της χώρας έχουμε αποδώσει πολλές και βαριές ευθύνες στους πολιτικούς. Σωστό και δίκαιο. Η εικόνα των ευθυνών όμως θα ήταν απολύτως ελλιπής αν παραλείπαμε από το κάδρο την επιχειρηματική τάξη. Όλους εκείνους δηλαδή που αντί να κοιταχτούν πρώτα στον καθρέφτη βλαστημούν τους πολιτικούς και ψηφίζουν Μάνο ή Τζήμερο για «να καταδικάσουν τα κόμματα ...»
    Αυτά γράφει σήμερα ο κ. Ι. Πρετεντέρης και είναι από τις λίγες φορές που προσυπογράφουμε τα λεγόμενά του!..
    «Λεφτά δεν υπάρχουν, τα δημόσια ταμεία είναι άδεια, τα φορολογικά έσοδα υποχωρούν, οι δαπάνες του κράτους είναι δεδομένες και ανελαστικές ως προς τους μισθούς και τις συντάξεις. Και οι δυνατότητες χρηματοδότησης της χώρας παραμένουν απολύτως εξαρτημένες από τους εταίρους και τους δανειστές, υπό την προϋπόθεση πάντα εφαρμογής του μνημονίου, όπως συντονισμένα έχουν μεταδώσει στην Αθήνα όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες. ...»
    Αυτά λέει ένας άλλος σχολιαστής (Αντώνης Καρακούσης), ενώ ένας άλλος αρθρογράφος μιλάει ότι, έτσι όπως πάμε, θα έχουμε «ραντεβού με την προ-Ιστορία»!.. Διαβάζουμε:
    «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ, είναι το ρεφρέν του τραγουδιού του Γιάννη Αγγελάκα που κυριαρχεί στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνοντας ίσως την αντίληψη που κυριαρχεί στην Αριστερά για τους κινδύνους και τις απειλές περί εξόδου από το ευρώ, αν υλοποιηθούν οι απόψεις που εκφράζουν. Είναι γεγονός ότι παρόμοια αντίληψη επικρατεί σε ένα σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης, το οποίο εμφανίζεται να πιστεύει ότι είτε οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν είτε δεν θα συμβεί τίποτε πιο δραματικό στη ζωή μας αν τελικά βρεθούμε εκτός ευρωζώνης....»!
    Αλλά δεν φτάνουν μόνον αυτά. Έχουμε και τον κ. Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος μας θυμίζει την φράση του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου για τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα (Διγενή): «Εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος»!
    Μα, αν δεν κάνουμε λάθος, κάναμε τον κ. Παπαδήμο για να μας απαλλάξει από τη φοβία, τον τρόμο και την τρομολαγνία!.. Τι θέλει τώρα και κάθε λίγο και λιγάκι μας φοβίζει με τα διάφορα «σκονάκια» που δίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Φαίνεται ότι ήταν «γλυκιά» η πρωθυπουργική καρέκλα και θέλει να ξανακαθίσει πάλι σ’ αυτήν, αδιαφορώντας τις συνέπειες που έχουν οι κινήσεις του στην ψυχολογία των Ελλήνων πολιτών!
    Τόσες κυβερνήσεις κάναμε από το 1974 και ούτε μία εξ αυτών δεν εξασφάλισε την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση του πολίτη, ώστε να διαθέσει όλη την ικμάδα της ζωής του στη δημιουργία και την προκοπή, που θα είναι χρήσιμη και ωφέλιμη όχι μόνο για τη ζωή του, αλλά και στο σύνολο!.. Πού είναι, λοιπόν, οι κυβερνήσεις που θα εξασφάλιζαν το μέλλον των πολιτών; Πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας, οι οποίοι το μόνο που ενδιαφέρονται είναι ο πρωθυπουργικός θώκος και τίποτε άλλο!..
    Πού είναι, βρε παιδιά, όλοι αυτοί οι σημερινοί νάνοι της πολιτικής, που αντί να σώσουν τον τόπο και να δημιουργήσουν την αίσθηση της ελπίδας και της αισιοδοξίας, όπως διακηρύττουν σε κάθε εμφάνισή τους,  το μόνο που κατάφεραν να γίνουν είναι «δουλευτάδες του φόβου»; 
    Με σεβασμό και τιμή
    ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ