Πάνω από τη φωτογραφία του δημοσιεύματος ο τίτλος ανέφερε: "Ο ηγέτης του αντιμνημονιακού μετώπου Αλέξης Τσίπρας, απειλεί την κυβερνητική συμμαχία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ"
Στο ρεπορτάζ ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζεται να λέει ότι την Κυριακή στις εκλογές οι Έλληνες θα στείλουν ένα μήνυμα όχι μόνον στη ντόπια πολιτική ελίτ αλλά και στον κόσμο και τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη. «Η Μέρκελ πρέπει να ανησυχεί και η Ευρώπη να ελπίζει σε εμάς» δήλωσε ο Α. Τσίπρας στον Observer. «Αν οι πολιτικές της λιτότητας συνεχιστούν, η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει σοβαρό κίνδυνο διάλυσης. Αυτές οι πολιτικές προκαλούν δυστυχία, ανεργία και φτώχεια όπως το 1930. Η Ευρώπη χρειάζεται κοινωνική αλληλεγγύη και όχι υπακοή στους νόμους της αγοράς».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, «ο φρέσκος και χαρισματικός, Τσίπρας, «είναι ο νεότερος πολιτικός ηγέτης στην Ελλάδα, και έχει κεφαλαιοποιήσει τους φόβους, ότι η εποχή μετά την δανειακή συμφωνία βασίζεται στα κεφάλαια διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ και ότι έτσι η Ελλάδα μετατρέπεται σε «προτεκτοράτο».
«Δεν είμαστε εναντίον του ευρώ, αλλά είμαστε αντίθετοι με τις πολιτικές που προωθούνται στο όνομα του ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ο καταλύτης για τη μεγάλη αλλαγή», λέει ο Αλέξης Τσίπρας.
Στελέχη και των δύο μεγάλων κομμάτων, αργά τη νύχτα εμφανίζονταν "παγωμένα" και ομολογούσαν ότι το πολιτικό σκηνικό θα είναι εντελώς διαφορετικό αύριο, αν τα δύο κόμματα δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 42%.
Γιατί ειδικά 42%; Είναι το "κλειδί" για τις 160 έδρες. Ενώ το 40% δίνει μια ισχνή πλειοψηφία το πολύ 154 εδρών, ενώ κάτω από το 37,5% οι έδρες περιορίζονται στις 147 για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ανοίγει η πόρτα της εξόφους σε πολλούς από τους βουλευτές των δύο κομμάτων προς τα άλλα, μέρχι πρότινος, μικρότερα, στα δεξιά και στα αριστερά.
Δύο ακόμη παράμετροι πιθανότατα θα επιδράσουν καθοριστικά στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Η πρώτη αφορά το λεγόμενο όριο της αυτοδυναμίας. Για την επίτευξη του αριθμού των 151 εδρών κρίσιμο στοιχείο είναι και το συνολικό ποσοστό των σχηματισμών που δεν θα πιάσουν το 3%.
Συγκεκριμένα, όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το ποσοστό, τόσο μειώνεται το όριο για την αυτοδυναμία, το οποίο μπορεί να υποχωρήσει ακόμη και στο 35,5%, αν η συνολική δύναμη των μικρών αυτών κομμάτων φτάσει π.χ. στο 12%. Ενδεχόμενο όχι εντελώς απίθανο αν αναλογιστεί κανείς ότι τουλάχιστον 3 κόμματα, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων, κινούνταν στο όριο του 3%.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.