• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 24 Απριλίου 2012

    ΕΙΔΗΣΗ που πέρασε στα ψιλά!! Στον αέρα τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ασφαλισμένων!


    Μια πολύ πονηρή είδηση που πέρασε στα “ψιλά” της ειδησεογραφίας, έκανε μια σύντομη εμφάνιση στα έντυπα του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη και μετά ξεχάστηκε.

    Άντε πάλι με τους χάκερ

    Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν, την Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου, οι γνωστοί – άγνωστοι “χάκερ” εισέβαλαν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του Υπουργείου Υγείας και καταχώρησαν στη βάση δεδομένων του ενάμισι εκατομμύριο πλαστές συνταγές. Το αποτέλεσμα βεβαίως ήταν το σύστημα να βγει νοκάουτ.
    Όπως σημειώνει και το in.gr, αυτός ήταν ο λόγος της ταλαιπωρίας που υπέστησαν εκείνη την ημέρα ασφαλισμένοι και γιατροί, οι οποίοι αδυνατούσαν να χρησιμοποιήσουν τη διαδικτυακή υπηρεσία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, τους υπεύθυνους αναζητά τώρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά τους είχε προειδοποιήσει!

    Είναι γνωστό ότι στις 11-11-2011 ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά είχε αποστείλει έγγραφο που ανάμεσα στα άλλα αναφέρει ότι το σύστημα “είναι διαβλητό και δεν προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών και το ιατρικό απόρρητο”, ενώ οι Ιατρικοί Σύλλογοι Πάτρας και Αργολίδας έχουν προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα.
    Στο παραπάνω έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά ανακαλύπτουμε καταγγελίες όπως:
    • Οι ισχυρισμοί του Υπουργείου ότι σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξυπηρετεί το 40% των συνταγών της χώρας είναι ψευδείς.
    • Στην πραγματικότητα, το σύστημα δεν καλύπτει ούτε το 15% των συνταγών και, όχι απλώς δεν εξυπηρετεί αλλά ταλαιπωρεί ασφαλισμένους και γιατρούς όταν καθημερινά και επί ώρες είναι εκτός λειτουργίας.
    • Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι διαβλητό και δεν προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών ούτε το ιατρικό απόρρητο. Για τον λόγο αυτό είχαν κατατεθεί αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τους Ιατρικούς Συλλόγους Πατρών και Αργολίδας.

     Επειδή:

    * οποιοσδήποτε έχει έστω και ερασιτεχνική σχέση με τα λαϊκά συστήματα διαχείρισης δεδομένων (Joomla, WordPress κ.λπ.), γνωρίζει ότι οι δικλείδες ασφαλείας δεν επαρκούν για να τα βγάλουν πέρα αν πέσουν στα χέρια ειδικών χάκερ,

    Επειδή:

    * δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αδυνατούν να προστατέψουν το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που θα κρατήσει αρχείο με τις αρρώστιες και τα φάρμακα εκατομμυρίων Ελλήνων,

    Επειδή:

    * όλα αυτά τα παιχνίδια παίζονται πάνω στις πλάτες εμάς των ασφαλισμένων και μάλιστα με λεφτά από την τσέπη μας,

    Επειδή:

    * μετά τους “κουκουλοφόρους” τώρα έχουμε τους “χάκερ

    Επειδή:

    * δεν μπορούμε να κοιμηθούμε άμα μας λένε συνεχώς το ίδιο παραμύθι,

    Ρωτάμε:

    * ποιος έχει συμφέρον να μην λειτουργήσει το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης;


    freepen.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ