• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

    Βρέθηκε το «Καράβι του Ιησού»;


    Είναι συγκινητικό να βλέπεις ένα καράβι του 1ου αιώνα μ.Χ. το οποίο κατασκευάστηκε την εποχή που έζησε ο Ιησούς! Αυτός και ο λόγος που ονομάστηκε «Το Καράβι του Ιησού» ή «Σκάφος του Ιησού»! Σήμερα φυλάσσεται σε Μουσείο και το επισκέπτεται πολύς κόσμος για να έρθει σε μια «επαφή» με τον καιρό που ο Χριστός έζησε και δίδαξε στη Γαλιλαία!..

    ΙΣΩΣ είναι κάτι που δεν το γνωρίζουν πολλοί. Κι όμως!.. Το 1986 ανακαλύφθηκε από τους αδελφούς Moshe και Yuval Lufan στη βορειοδυτική ακτή της Θάλασσας της Γαλιλαίας (λέγε καλύτερα: λίμνη γλυκού ύδατος),  ένα σκάφος της εποχής του Χριστού και σήμερα φυλάσσεται σε Μουσείο.
    Τα υπολείμματα του σκάφους [27 πόδια (8,27 μέτρα)], εμφανίστηκαν κατά
    τη διάρκεια μιας ξηρασίας, όταν τα νερά της θάλασσας της Γαλιλαίας υποχώρησαν και το σκάφος βγήκε για πρώτη φορά στο φως του ηλίου μετά από 2.000 χρόνια (!!)
    Το γεγονός ενθουσίασε τους αδελφούς Moshe και Yuval Lufan (1) οι οποίοι ανέφεραν το γεγονός στην Αρχαιολογική Υπηρεσία διότι ήσαν πάρα πάνω από βέβαιοι ότι το γεγονός αυτό θα συγκινούσε όχι μόνο την γύρω περιοχή, αλλά και όλη την χριστιανοσύνη! Κι αυτό έπρεπε να γίνει όσο γίνεται πιο γρήγορα γιατί τα νερά της λίμνης επανέρχονταν στη θέση τους. Πέραν αυτών διαδόθηκε αστραπιαία η φήμη ότι το πλοίο ήταν γεμάτο … χρυσό και έπρεπε να το φυλάνε νύχτα-μέρα!
    Τελικώς το σκάφος, παρά τις δυσκολίες, μετά από 12 ημερών προσπάθειες, ανασύρθηκε μέσα στις λάσπες και οι επιστήμονες το «βύθισαν» για 7 ολόκληρα χρόνια σε ειδικά χημικά υγρά, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, αλλά και η χρονολόγησή του, μέχρι να έρθει η στιγμή που οι επισκέπτες του Μουσείου όπου εκτίθεται (Yigal Alon Museum στο Kibbutz Ginosar) να έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά!
    Σίγουρα, δεν είμαστε βέβαιοι αν αυτό το σκάφος συνδέεται με τον Ιησού και τους Μαθητές Του, ωστόσο, έχουμε πάρα πολλές μαρτυρίες των Ευαγγελίων για το γεγονός ότι ο Ιησούς έζησε στη Γαλιλαία. Η Καινή Διαθήκη κάνει τουλάχιστον 50 αναφορές στο γεγονός, ότι ο Ιησούς έζησε και δίδαξε στη Γαλιλαία "αλιεύοντας" τους Μαθητές Του ως "αλιεύς ανθρώπων"! 
    Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το σκάφος αυτό είχε κατασκευαστεί με δέκα ειδών ξύλα, πράγμα που σημαίνει ότι ή δεν υπήρχαν τα κατάλληλα ξύλα για την επισκευή του ή το επισκεύασαν αρκετές φορές, κάτι που το είχαν στην υπηρεσία τους για ένα περίπου αιώνα μέχρι την ώρα που οι ιδιοκτήτες του, αφού αφαίρεσαν από αυτό τα χρήσιμα στοιχεία, το καταβύθισαν στη λίμνη, όπου παρέμεινε μέχρι των ημερών μας καλυμμένο με λάσπη που εμπόδισαν την βακτηριακή αποσύνθεσή του.

    Η λεζάντα, που είναι γραμμένη αγγλιστί στην φωτογραφία τουριστικού γραφείου με το «Καράβι του Ιησού»: «Detour two kilometers off of the Jesus Trail to visit the remnants of a first-century fishing vessel, dubbed the “Jesus Boat” at the Yigal Allon Center at Kibbutz Ginosar. Tour the museum to learn about the boat’s discovery, extraction and preservation, which included seven years in a chemical bath, and ponder along with scholars whether this humble wooden fishing vessel may have carried Jesus and his disciples across the Sea of Galilee.» (2)
    ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
    (1 ) Οι αδελφοί αυτοί είχαν πάντα την ελπίδα τους ότι κάποια μέρα θα ανακαλύψουν μια βάρκα στη θάλασσα της Γαλιλαίας, όπου και οι γενιές της οικογένειάς τους εκεί είχαν αλιεύσει.
    (2) jesustrail.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ