• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

    Αγοράκι 7 ετών στιγματίστηκε ως «ρατσιστής» γιατί ρώτησε συμμαθητή του «Έχεις καφέ χρώμα, επειδή είσαι από την Αφρική»;



    Από: Daily Mail / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
    Η μητέρα ενός 7χρονου αγοριού κλήθηκε να υπογράψει ένα έντυπο που να παραδέχεται ότι το παιδί της είναι «ρατσιστής» επειδή ρώτησε έναν άλλο μαθητή σχετικά με το χρώμα του δέρματός του.
    Ο Elliott Dearlove ρώτησε ένα αγόρι πέντε ετών στην αυλή αν ήταν «καφέ γιατί ήταν από την Αφρική».
    Η μητέρα του, Hayley White, 29 ετών, είπε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα τον περασμένο μήνα που της έλεγε ότι ο γιος της ήταν στο κέντρο ενός «ρατσιστικού περιστατικού».
    Κλήθηκε τότε σε συνάντηση με τον Έλιοτ, τον δάσκαλό του και τον αναπληρωτή επικεφαλής του Δημοτικού Σχολείου Griffin στο Hull.
    Η κα. White, που εργάζεται ως νοσοκόμα, είπε: «Όταν έφτασα στο σχολείο και ρώτησα τον Έλιοτ τι είχε συμβεί, έδειχνε εξαιρετικά αναστατωμένος.
    «Συνέχεια μου έλεγε, "εγώ έκανα μόνο μια ερώτηση. Δεν ήθελα να γίνω κακός" και ήταν εξαιρετικά στενοχωρημένος».
    Η μητέρα του παιδιού ισχυρίστηκε ότι κλήθηκε στη συνεδρίαση για να διαβάσει ένα αντίγραφο των κανόνων του σχολείου και ειδικότερα της πολιτικής περί «μηδενικής ανοχής στον ρατσισμό».
    «Μου είπαν ότι θα έπρεπε να υπογράψω ένα έντυπο αναγνωρίζοντας ότι γιος μου είχε κάνει ένα ρατσιστικό σχόλιο που θα υποβληθεί στην τοπική εκπαιδευτική αρχή για περαιτέρω διερεύνηση», είπε.
    «Αρνήθηκα να το υπογράψω και είπα στο δάσκαλο ότι σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ ότι το σχόλιο ήταν ρατσιστικό. Ο γιος μου έχει περιέργεια. Του αρέσει πάντα να κάνει ερωτήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ρατσιστής».
    Το σχολείο ξεκίνησε μια έρευνα όταν το μικρότερο αγόρι είπε στη μητέρα του για το σχόλιο του Elliott και εκείνη διαμαρτυρήθηκε.
    Η White, που ζει σε ένα τριάρι με το γιο της και την εννέα ετών κόρη της Ολίβια, θα πρέπει να πάρει τον Elliott από το σχολείο.
    Ισχυρίστηκε ότι της είπαν ότι υπήρχαν θέσεις στο κοντινό Δημοτικό Σχολείο, αλλά το Συμβούλιο ενημέρωσε την περασμένη Παρασκευή ότι αυτό δεν συνέβη.
    «Θα προσβάλω την απόφαση αυτή, διότι πιστεύω ότι ο Έλιοτ έπεσε θύμα», είπε.
    Ο βουλευτής των Εργατικών στο Kingston, Karl Turner, επέμεινε χθες το βράδυ ότι το σχολείο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Hull είχε τη νομική υποχρέωση να λάβει σοβαρά υπόψη του θέματα «ρατσισμού».
    «Ωστόσο, έχοντας μιλήσει με την Hayley, είμαι ικανοποιημένος ότι ο επτά ετών γιος της, ο Elliott, δεν ήταν ρατσιστής στις παρατηρήσεις του, αλλά απλώς περίεργος», είπε.
    «Φαίνεται ότι το θέμα έχει ξέφυγε τελείως».
    Σε δήλωσή της, η επικεφαλής δάσκαλος του Δημοτικού Griffin, Janet Adamson, είπε ότι το σχολείο ενήργησε «σύμφωνα με τις οδηγίες του Συμβουλίου για τα σχολεία σχετικά με την αναφορά ρατσιστικών περιστατικών».
    Η Vanessa Harvey-Samuel, επικεφαλής μάθησης του Συμβουλίου τουHull City, είπε: «Υπάρχει υποχρέωση να αναφέρουν οποιοδήποτε περιστατικό που θεωρείται ότι είναι ρατσιστικό από το θύμα ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο».
    Πέρυσι, αποκαλύφθηκε ότι οι εκπαιδευτικοί κατέγραψαν χιλιάδες «ρατσιστικά» ή «ομοφοβικά» περιστατικά σε σχολικές αυλές με "θύτες" παιδάκια ακόμα και 3 ετών!!
    Διάβασε σχετικά:

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ