• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

    Αρμαγεδδών 2040 ; Αστεροειδής σε τροχιά σύγκρουσης με τη γη;


    Στο σενάριο της ταινίας Αρμαγεδδών η γη σώζεται από μια καταστροφική σύγκρουση με αστεροειδή χάρη στον ηρωισμό του Μπρους Γουίλις και των συμπρωταγωνιστών του. Το ερώτημα είναι τί θα συμβεί εάν η πραγματικότητα αντιγράψει το χολιγουντιανό σενάριο και η γη έρθει αντιμέτωπη με έναν μετεωρίτη, περίπου σε τρεις δεκαετίες από σήμερα, συγκεκριμένα ή στις 5 Φεβρουαρίου, ή στις 2 Ιουνίου του 2040!

    Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Daily Mail, επιστήμονες της αμερικανικής Nasa αναγνώρισαν ένα νέο αστεροειδή που θα μπορούσε να βρεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με τη γη μέσα στην επόμενη τριακονταετία. Ο αστεροειδής AG5 εντοπίσθηκε από το τηλεσκόπιο WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer) και οι πρώτες μετρήσεις έδειξαν πως πρόκειται για ένα σώμα με διάμετρο περίπου 150 μέτρα. Αμέσως προσέλκυσε το ενδιαφέρον της ειδικής ομάδας των Ηνωμένων Εθνών (UN Action Team on near-Earth objects) που ήδη παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την πορεία του μιας και σε πρώτη ανάγνωση η τωρινή θέση του και η τροχιά που ακολουθεί ανεβάζει τις πιθανότητες μιας σύγκρουσής του με τον πλανήτη μας στην μία προς 625. Νούμερο ανησυχητικό σε κάθε περίπτωση!

    Σε πρώτη ανάγνωση η όλη ιστορία θα μπορούσε έως  και να αμφισβητηθεί ως προς την σοβαρότητά της, όμως ένα σχόλιο στην επίσημη ιστοσελίδα της Nasa επαληθεύει τουλάχιστον την ύπαρξη αυτού του «νεοφερμένου» ουράνιου σώματος. Και το γεγονός πως στο ίδιο σχόλιο οι επιστήμονες της υπηρεσίας τονίζουν πως δεν υπάρχει σχεδόν κανένας λόγος ανησυχίας, προσθέτοντας όμως ότι θα γίνουν νεώτερες μετρήσεις το 2013, αντί να αμβλύνει τις εντυπώσεις από το δημοσίευμα, προσθέτει στον «μύθο» γύρω από τον «πιθανό Αρμαγεδδώνα»…

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ