• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

    Το "μυστήριο" της Αγκάθα Κρίστι

    Ένα τηλεγράφημα και ένα γράμμα του θεατρικού συγγραφέα Νόελ Κάουαρντ προς την Αγκάθα Μαίρη Κλαρίσσα Μίλερ, γνωστή στο ευρύ κοινό ως Αγκάθα Κρίστι, ανακάλυψε ένας συντηρητής έργων τέχνης στο πίσω μέρος ενός γραφείου αντίκα του 18ου αιώνα (Pics)


    Το γραφείο που βρισκόταν στα χέρια του 46χρονου Κλιβ Πείν είχε αγοραστεί από ανώνυμο συλλέκτη σε δημοπρασία το 2006. Ενώ το συντηρούσε, δύο τσαλακωμένα έγγραφα έπεσαν έξω από το συρτάρι.


     
    Ανοίγοντας το ανακάλυψε αρχικά το τηλεγράφημα που εστάλη από τον θεατρικό συγγραφέα τον Σεπτέμβριο του 1957 στο οποίο συνεχάρη την Αγκάθα Κρίστι για την Ποντικοπαγίδα, μια από της εμπορικότερες παραστάσεις του Γουέστ Εντ.
    "Άνοιξα το γράμμα και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι απευθυνόταν στην Αγκάθα Κρίστι." αναφέρει ο 46χρονος και προσθέτει "Ήμουν διπλά κατάπληκτος όταν είδα ότι ήταν από τον  Νόελ Κάουαρντ".
    Το γραφείο αντίκα όπου βρέθηκαν τα γράμματα χρονολογείται από το 1710 και περιλαμβάνει τρία μυστικά συρτάρια.
     
    Ήταν ένα από τα γραφεία της διάσημης συγγραφέως και πιθανολογείται ότι έγραψε πάνω σε αυτά ογδόντα  αστυνομικά της μυθιστορήματα στα οποία πρωταγωνιστούν οι Πουαρό και Μαρπλ, οι πιο γνωστοί φανταστικοί ντετέκτιβ που επινόησε.
    Εκτιμάται ότι τα βιβλία της έχουν πουλήσει ένα δισεκατομμύριο αντίτυπα στα αγγλικά, και ένα ακόμη δισεκατομμύριο σε 103 άλλες γλώσσες  στα οποία έχουν μεταφραστεί
    Τα περισσότερα από τα βιβλία της έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Επίσης πολλά έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση, στο θέατρο, στο ράδιο και έχουν εμπνεύσει ηλεκτρονικά παιχνίδια και κόμικς.
    Η ποντικοπαγίδα
    Είναι η μακροβιότερη θεατρική παράσταση του κόσμου. Την έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 10 εκατομμύρια  άνθρωποι. Το έργο έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 40 χώρες και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες.
    Το έργο γράφτηκε από τη μεγάλη Βρετανίδα συγγραφέα ιστοριών μυστηρίου το 1947 για τα γενέθλια της βασίλισσας. Το 1958 έγινε η μακροβιότερη παράσταση της Βρετανίας και στα μέσα της δεκαετίας του 70 έγινε η μακροβιότερη παράσταση του κόσμου

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ