• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

    Σαν σήμερα 31 Αυγούστου του 1997 σκοτώθηκε η Πριγκίπισσα Νταϊάνα

    Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Νεράιδα σε μια κόλαση

    Έζησε κάθε βήμα της κάτω από έναν αδιάκριτο φακό. Έντεκα χρόνια έχουν περάσει από τη μετάβαση της ξανθιάς νεράιδας στη χώρα των θαυμάτων. Η Mercedes στρίβει στη σήραγγα της Palace de lAlma με ιλιγγιώδη ταχύτητα και συγκρούεται στην 13η τσιμεντένια κολόνα του τούνελ. Στο νοσοκομείο Πιτιέ Σαλπετριέρ η πριγκίπισσα θα αφήσει την τελευταία της πνοή. Το παραμύθι γεμάτο από χρυσόσκονη, βασιλιάδες, πόνο και δράκους τελειώνει. Ένα βιβλίο της καρδιάς μας κλείνει…
    Μια φορά κι έναν καιρό η Νταϊάνα Σπένσερ γεννιέται στο Σάντριγχαμ και σκορπά χαρά στο σπιτικό του Έντουαρτ Τζον Σπένσερ, ακολούθου της Αυλής. Σε ηλικία 8 ετών οι γονείς της αποφασίζουν να χωρίσουν και η μικρή Νταϊάνα πληγώνεται. Μεγαλώνοντας σ' ένα λαμπερό περιβάλλον και γνωρίζοντας σημαντικούς ανθρώπους η Νταϊάνα εγκαθίσταται στο Λονδίνο και εργάζεται ως νηπιαγωγός.

    Η γνωριμία της με τον νεαρό τότε Κάρολο θα εξελιχτεί σε μια φλογερή σχέση. Αρραβωνιάζονται στις 24 Φεβρουαρίου του 1981. Ακολουθεί ο πριγκιπικός γάμος του αιώνα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου. Όλα μοιάζουν ονειρεμένα για τη νεαρή πριγκίπισσα, που βλέπει τον εαυτό της ως είδωλο εκατομμυρίων κοριτσιών ανά την υφήλιο. Ποιος δεν ζηλεύει μια πριγκίπισσα;
    Η ίδια δέχεται τα εγκωμιαστικά σχόλια του τύπου και μετατρέπεται σε ένα ιερό δισκοπότηρο του μάρκετινγκ. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι ειδυλλιακά για τη νεαρή κοπέλα. Τα πρώτα σύννεφα στη σχέση της με τον Κάρολο κάνουν την εμφάνισή τους. Η ίδια αντιλαμβάνεται την ύπαρξη «τρίτου» προσώπου στη σχέση της στο όνομα της Καμίλα (όνομα και πράγμα…) και ξεσπάει την οργή της στο φαγητό. Οι πρώτες βουλημικές κρίσεις σβήνουν το χαμόγελο από τα χείλη της και ζωγραφίζουν τη θλίψη στα γαλάζια μάτια της.
    Οι δύο γιοι της, ο Ουίλλιαμ και ο Χάρι θα αποφορτίσουν το τοπίο και θα χαρίσουν νότες αισιοδοξίας. Τα σύννεφα, ωστόσο, πυκνώνουν… Κυκλοφορούν φήμες για καυγάδες. Η ίδια αρχίζει τις προσπάθειες για την προβολή της δημόσιας εικόνας της, καθώς αντιλαμβάνεται ότι ο γάμος της περνάει σοβαρή κρίση. Ο ίδιος ο Τζον Μέιτζορ, τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας, αναγγέλλει τη διάσταση του πριγκιπικού ζευγαριού.
    Η πίεση των ΜΜΕ έμοιαζε με καλοσχηματισμένη θηλιά. Κάποιες στιγμές την κυρίευε ο τρόμος. Η παρουσία τους την σύνθλιβε και η ίδια έμοιαζε με την κατάλληλη λεία των αρπακτικών, που βρήκαν στο πρόσωπό της το ιδανικό θήραμα, για να γεμίσουν τις στήλες τους. Άλλωστε, το κοινό διψούσε… διψούσε για σάρκα. Το πολύκροτο διαζύγιο είναι γεγονός.
    Η Νταϊάνα ξεφεύγει από το χρυσό κλουβί της μοναρχίας και φτερουγίζει γεμάτη αυτοπεποίθηση. Αποφασίζει να φτιάξει τη ζωή της με τον πακιστανό καρδιοχειρουργό, Χασνάτ Χαν. Ο πραγματικός, όμως, έρωτας θα χτυπήσει την πόρτα της στο πρόσωπο του Ντόντι Αλ Φαγιέντ. Η ίδια μοιάζει ευτυχισμένη. Ευτυχισμένη; Ναι, πίστευε πως είχε βρει την ευτυχία. Λανθασμένα όπως αποδείχτηκε. Τα αδηφάγα ΜΜΕ σφίγγουν και άλλο τη θηλιά. Η καταδίωξη του ζευγαριού από τους paparazzi θα οδηγήσει στο τραγικό τέλος. Τα χαμόγελα σβήνουν… Ένα εκατομμύριο σιωπηλές φιγούρες συνόδευσαν τη σορό της στο αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο.
    Ήταν το τέλος ενός παραμυθιού. Ενός παραμυθιού που τα είχε όλα. Βασιλιάδες, πρίγκιπες, ίντριγκες, χρήμα, δόξα, έρωτα, θλίψη, στιγμές απόλαυσης και μια μεγάλη δόση… φωτογένειας.
    Πράγματα που θα θέλατε να ξέρετε:
    •  Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1996, η Νταϊάνα έκλαψε στον τάφο ενός φτωχού Έλληνα, του Γιάννη Καλυβιώτη, κάτω από τον ήλιο της Εύβοιας. «Θα σταθώ δίπλα του ως το τέλος», είχε πει η πριγκίπισσα.
    •  Το Δεκαπενταύγουστο του τραγικού έτους η πριγκίπισσα βρέθηκε στην Ύδρα μαζί με τον αγαπημένο της. Κάποιοι είπαν ότι θα ήταν ο άντρας της ζωής της. Ίσως γι' αυτό κι εκείνη απλά φρόντισε να τον κρατήσει για πάντα κοντά της…
    •  Η αδελφή της, Σάρα είχε ερωτική σχέση με τον Κάρολο. Η οικογένεια της την προόριζε για έναν άλλο πρίγκιπα, τον Ανδρέα, αδελφό του Καρόλου.
    •  Τον γάμο της παρακολούθησαν περισσότεροι από 750 εκατομμύρια τηλεθεατές από 70 και πλέον χώρες!
    •  Όταν γεννήθηκε ο δεύτερος γιος της, ο Κάρολος ήθελε κορίτσι. Όταν το έμαθε δυσαρεστήθηκε και λίγο αργότερα έφυγε, για να παίξει γκολφ.
    •  Ο βρετανικός Τύπος δημοσίευσε απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες της Νταϊάνα με τον φίλο της, Τζέιμς Γκίμπλεϊ και του Καρόλου με τη Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς.
    •  Προκειμένου να την φυγαδεύσει κάτω από τη μύτη των παπαράτσι, ο Ντόντι έστησε ολόκληρη επιχείρηση, στέλνοντας παραπλανητικό αυτοκίνητο στην είσοδο την ώρα που ξεγλιστρούσαν σαν κλέφτες με την αγαπημένη του από την πίσω πόρτα και εξαφανίζονταν με μια μαύρη θωρακισμένη λιμουζίνα. Οι υποψιασμένοι ρεπόρτερ δεν τσίμπησαν το δόλωμα και άρχισαν να καταδιώκουν το ζευγάρι με τα γνωστά αποτελέσματα…


    πηγή
      Ευθύμιος Σαββάκης

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

      Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

      ΔΙΑΦΟΡΑ

      ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

      Από το Blogger.

      ΣΕΝΑΡΙΑ