• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

    «Το πανεπιστήμιο δεν είναι ένα κοινόβιο» Διαμαντοπούλου κατά Πρυτάνεων για καταλήψεις

    Κατά των Πρυτάνεων και των φοιτητών που προχωρούν σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση στράφηκε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό.

    Η. κ Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για «άθλια ψέματα» τα οποία -όπως είπε- «αναπτύσσονται συνειδητά για να δημιουργήσουν αναταραχή στους φοιτητές που δεν έχουν δει το νόμο».

    Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα διδάκτρων σε όλες τις προπτυχιακές σπουδές, ενώ επανέλαβε ότι τα συγγράμματα θα δίνονται δωρεάν καθώς και ότι θα υπάρξει επιπλέον πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές σημειώσεις των πανεπιστημίων ανά την επικράτεια.

    Την ίδια ώρα, η κ. Διαμαντοπούλου εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά συγκεκριμένων συγκλήτων τονίζοντας ότι «το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν είναι ένα κοινόβιο όπου οι φοιτητές αποφασίζουν πότε θα γίνουν εξετάσεις».

    «Το ελληνικό πανεπιστήμιο το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, εμπιστεύεται σε αυτό τα παιδιά του, και το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν μπορεί - ή κάποιες δυνάμεις του - να φαντάζονται ότι είναι ένα κοινόβιο που οι φοιτητές θα αποφασίζουν πότε θα δίνουν εξετάσεις, όπου οι Σύγκλητοι θα μπορούν - λόγω των κινητοποιήσεων - να αναβάλουν εξετάσεις και ότι όλα αυτά θα γίνονται χωρίς κανένα κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου.

    Όσον αφορά στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Πελεγρίνη ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί ο ίδιος να εμποδίσει τις καταλήψεις φοιτητών, η κ. υπουργός Παιδείας είπε ότι «ο συγκεκριμένος πρύτανης έχει εκλεγεί, γιατί έτσι γινόταν ως τώρα, από συγκεκριμένες παρατάξεις. Οι παρατάξεις και ο πρύτανης έχουν κοινά συμφέροντα. Επομένως ο πρύτανης θα βγει και θα πει παιδιά ο, τι θέλετε καταλήψεις, διαδηλώσεις, κάνετε ο, τι θέλετε και όταν αποφασίσετε ελάτε να δώσετε και εξετάσεις». 



    protothema

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ