• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

    “Γίνετε όλοι δωρητές”, το μήνυμα… Αιτήσεις για δωρεά οργάνων μοιράζει ο Λοβέρδος στους υπουργούς

    Με περίπου 40 αιτήσεις εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Δωρητών του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ανά χείρας θα προσέλθει ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος αύριο το μεσημέρι στη Βουλή!

    Ο υπουργός Υγείας θα μοιράσει τις αιτήσεις στους συναδέλφους του στο Υπουργικό Συμβούλιο καθώς και στον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλεται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη διάδοση του μηνύματος της αξίας της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων.

    Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος όπως και οι υφυπουργοί κκ. Μιχάλης Τιμοσίδης, Χρήστος Αηδόνης, Μάρκος Μπόλαρης και οι γενικοί γραμματείς κκ Αντώνης Δημόπουλος, Νίκος Πολύζος, Γιώργος Κατριβάνος έχουν ήδη εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Δωρητών του ΕΟΜ.

    Σήμερα οι δότες οργάνων στην χώρα μας δεν ξεπερνούν τους 7 ανά 1.000.000 πληθυσμού, ενώ για τη στοιχειώδη κάλυψη των αναγκών απαιτούνται τουλάχιστον 25 δότες. Αυτό το έλλειμμα φιλοδοξεί το υπουργείο Υγείας να καλύψει με το νέο νόμο, επεκτείνοντας το βαθμό συγγένειας μεταξύ δωρητή και ασθενή και θεσμοθετώντας την εικαζόμενη συναίνεση, ότι δηλαδή όλοι θα είναι εν δυνάμει δότες, εκτός εάν δηλώσουν ρητώς εν ζωή το αντίθετο.

    Πέντε νέες μεταμοσχεύσεις
    Στο μεταξύ, πέντε μεταμοσχεύσεις ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διήμερο, αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας που κατέβαλλαν οι εντατικολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων σε συνεργασία με ιατρούς νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Ηρακλείου αλλά και με το ΕΚΑΒ και την Πολεμική Αεροπορία.

    Ο θάνατος ενός 48χρονου που κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία,  έπειτα από πτώση, στο νοσοκομείο Χανίων έδωσε μια νέα ευκαιρία στη ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας.
    Συγκεκριμένα, και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν επιτυχώς ως εξής:

    • Το ήπαρ σε άντρα 60 ετών στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης
    • Ο ένας νεφρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας σε άντρα 50 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν 17 χρόνια σε αιμοκάθαρση.
    • Ο δεύτερος νεφρός στο Λαϊκό σε άνδρα 64 ετών, που υποβαλλόταν 10 χρόνια σε αιμοκάθαρση .
    • Οι κερατοειδείς σε δύο ασθενείς με οφθαλμολογικά προβλήματα στο ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η. Κρήτης. 



    protothema

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ