• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

    Οι Έλληνες μεταναστεύουν στη Τουρκία και οι Τούρκοι επιχειρηματίες αγοράζουν τη χώρα μας


    - Οι γείτονες θέλουν ακίνητα και επενδύουν στον τουρισμό, στην εστίαση και στις τηλεπικοινωνίες- Την ίδια ώρα έλληνες ψάχνουν καταφύγιο και δουλειά στην Τουρκία λόγω ανάπτυξης- Βρίσκουν αμέσως δουλειά στις πωλήσεις, στο μάρκετινγκ, στα λογιστικά και στη διοίκηση επιχειρήσεων

    Τουρκικό επενδυτικό χέρι στην Ελλάδα
     
    Ως κορυφαίο επενδυτικό προορισμό θεωρείται για τα τουρκικά πορτοφόλια η Ελλάδα.
      Οι ανατολίτες επιχειρηματίες ρίχνουν λεφτά στους κλάδους του τουρισμού και του real estate στα νησιά, αλλά και στον κλάδο της εστίασης και των τηλεπικοινωνιών.

     Και όλα δείχνουν πως μόλις τους άνοιξε η όρεξη αφού έρευνα της εταιρείας Ernst&Young για το 2011δείχνει πως μεγάλος αριθμός τουρκικών επιχειρήσεων έχουν πραγματοποιήσει λεπτομερείς αναλύσεις για να αναπτύξουν τις δραστηριότητες ιδίως στη χώρα μας.
    Οι Έλληνες εγκαταλείπουν τη χώρα και πάνε στην Τουρκία
    Η ταχύτατα αναπτυσσόμενη τουρκική οικονομία τραβάει σαν μαγνήτης ολόενακαι περισσότερους Έλληνες και ιδίως νέους μορφωμένους μα άνεργους.
    ''Το τουρκικό καταφύγιο'' είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει, κυρίως από το 2009 και μετά, λόγω ύφεσης πολλοί Ευρωπαίοι και ιδίως Έλληνες πηγαίνουν τρέχοντας στην Τουρκία για να βρουν δουλειά.
    ''Η Ευρώπη, μετά που ταρακουνήθηκε από τη διεθνή οικονομική κρίση, έχασε τη λάμψη που είχε ως προορισμός για απασχόληση και διαμονή'' δηλώνει αυτάρεσκα στο news359 ο Okan Tutundzhu, γενικός διευθυντής δημοφιλούς τουρκικής ιστοσελίδας εύρεσης εργασίας.
    Η στατιστική τα αποδεικνύει όλα με αμείλικτους αριθμούς.
    Τα τελευταία χρόνια πέρασαν στην Τουρκία για δουλειά περίπου 200.000 Αμερικανοί και Ευρωπαίοι υπήκοοι.Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Έλληνες, Βούλγαροι, Γερμανοί, Ολλανδοί, Αμερικανοί και Γάλλοι.
    Η τουρκική αγορά φαίνεται πως απορροφά αμέσως εισαγόμενους εργαζόμενους στους τομείς των πωλήσεων του εξωτερικού εμπορίου, του μάρκετινγκ, της λογιστικής και της διοίκησης επιχειρήσεων.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ