• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

    Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ Εμβόλιο, το αντίδοτο στη γρίπη

    To «πλεονέκτημα» του εμβολιασμού με το εποχικό αντιγριππικό εμβόλιο καλούν τους Έλληνες πολίτες να αξιοποιήσουν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) καθώς η γρίπη εξαπλώνεται στη χώρα μας.

    Σύμφωνα με τα δεδομένα από το τμήμα επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, έως και το απόγευμα της Δευτέρας καταγράφηκαν 37 σοβαρά κρούσματα της γρίπης Α(Η1Ν1) για τα οποία ήταν αναγκαία η νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Βαρύς είναι ο απολογισμός σε ό, τι αφορά τα «θύματα» της γρίπης καθώς έχουν καταγραφεί έξι θάνατοι..
    Μάλιστα, οι δύο εκ των απωλειών αφορούν σε υγιείς ανθρώπους οι οποίοι δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα υγείας αλλά κατέληξαν λόγω επιπλοκών μετά τη νόσησή τους με γρίπη.


    Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας συστήνει για την αντιμετώπιση της έξαρσης της εποχικής γρίπης ως κύρια μέτρα δημόσιας υγείας, τα εξής:

    1. Τήρηση των μέτρων αναπνευστικής υγιεινής και υγιεινής των χεριών.

    2. Σωστή χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών. Η χορήγηση πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν συντομότερα, με απλή ιατρική συνταγή και χωρίς να αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

    3. Η συνέχιση του εμβολιασμού έναντι της γρίπης των ευπαθών ομάδων, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς και ιδιαιτέρως του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με κύριο στόχο την προστασία των ασθενών τους.

    4. Τέλος, η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων καθώς και η επιδημιολογική καταγραφή των απουσιών δεν κρίνονται σκόπιμη.



    ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/health-and-life/article/?aid=101945

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ