• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

    Νέα πρόκληση από Ερντογάν: Αισθανόμαστε θλίψη για τις απώλειες από τη συνθήκη της Λωζάννης

    Σε ακόμη μία προκλητική δήλωση προέβη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρομοιάζοντας τη θλίψη που βιώνει σήμερα η Τουρκία με εκείνη που βίωνε μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης, λόγω των εδαφικών απωλειών.
    "Ζούμε στην ίδια κατάσταση θλίψης από τις απώλειές μας από την Συνθήκη της Λωζάννη, είμαστε ένα θλιμμένο έθνος όπως τότε με τη Συνθήκη της Λωζάννης" είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εγκαίνια Οργανισμού στο Μπέστεπε.

    «Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που η Γη και η περιοχή μας αλλάζουν θα βρεθούμε ξανά στην κατάσταση που βρεθήκαμε με την Συνθήκη των Σεβρών, αν σταματήσουμε», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, αναφερόμενος στα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

    «Ζούμε μια κατάσταση θλίψης αντίστοιχη με αυτή που είχαμε από τις απώλειές μας με την Συνθήκη της Λωζάννης και θέλω να μιλήσω ανοιχτά», επισήμανε και πρόσθεσε: «Η Τουρκία δίνει την μεγαλύτερη μάχη της μετά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Σε αυτόν τον αγώνα, ένα έθνος, μια σημαία και μια πατρίδα είναι τα μόνα για τα οποία μαχόμαστε».

    Ο Ερντογάν, όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτά. «Σε αντίθεση με τις παλαιότερες μάχες σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με μια ασύμμετρη απειλή», είπε ακόμη ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

    «Oι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι απλά πιόνια σε αυτές τις μάχες, η αληθινή πρόκληση είναι να βρούμε αυτούς που κρύβονται από πίσω τους», σημείωσε και κατέληξε: «Αυτοί είναι εδώ και ψάχνουν τις αδυναμίες μας».
    enikos.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ