• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

    ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΑ… ΣΤΑΛΙΝΟΥΓΕΝΝΑ

    Γράφει ο Αντίοχος
    Ήταν το 1950, όταν οι προδότες κομμουνιστές που κυβερνούσαν την Ανατολική Γερμανία, αποφάσισαν να αντικαταστήσουν επισήμως τα Χριστούγεννα με τα… σταλινούγεννα (Ο κακούργος γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου), ο δε Δεκέμβριος να καθιερωθεί ως μήνας της γερμανο-σοβιετικής… φιλίας.
    Στα πλαίσια αυτά, τα ΜΜΕ της Ανατολικής Γερμανίας, αναφέρονταν συνεχώς στην επέτειο γέννησης του «φωτεινού φάρου των λαών» Στάλιν και αποκαλούσαν την γιορτή των Χριστουγέννων «ξεπερασμένη», η Κομσομόλ (εις την οποία «εφοίτησε» και η απαίσια φράου Μέρκελ…) διδασκόταν το πέρασμα «σε ένα στάδιο εκσυγχρονισμού και αποτίναξης του θρησκευτικού σκοταδισμού», αφαιρέθηκε από τα σχολικά βιβλία κάθε αναφορά στην γέννηση του Χριστού, απαγορεύθηκε ο στολισμός χριστουγεννιάτικων δέντρων, ενώ στα καταστήματα δεν υπήρχαν χριστουγεννιάτικα στολίδια, φάτνες, Αι-Βασίληδες και άλλα σύμβολα των Χριστουγέννων.
    Τελικά, εκείνο που κατάφεραν οι ρουφιάνοι της Στάζι, ήταν να κάνουν μια… τρύπα στο νερό. Γιατί κατ’ αρχάς, ο κόσμος γιόρταζε τα Χριστούγεννα κρυφά και κατά δεύτερον, ο Στάλιν τους ψόφησε τρία χρόνια αργότερα και οι διάδοχοί του τον αποκαθήλωσαν από το πάνθεον του κομμουνισμού.
    (ΥΓ): ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ