Τρανσγλουταμινάση: Η «κόλλα κρέατος» που μετατρέπει τα σκουπίδια σε φιλέτο
Τρώτε κρέας ντοπαρισμένο με Αντιβιοτικά – (Έρευνα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)
Σούπερ βακτηρίδια τα οποία δυνάμωσαν «τρώγοντας» αντιβιοτικά απειλούν την υγεία σας! Οι επιστήμονες ανέλυσαν 428 ακατέργαστα δείγματα ωμού κρέατος (αρνί, κατσίκι, χοιρινό, βόειο και κοτόπουλο). Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που απομονώθηκαν εξετάστηκαν ως προς την ευαισθησία τους σε 19 κοινά αντιβιοτικά που χορηγούνται σε ανθρώπους. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε (Ιανουάριος 2011) στο έγκριτο αμερικανικό επιστημονικό έντυπο Foodborne Pathogens and Disease καταδεικνύει ότι τα παραγωγικά ζώα στη χώρα μας -και όχι μόνον- «ντοπάρονται» με μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών με συνέπεια ορισμένα στελέχη βακτηρίων να έχουν γίνει ιδιαιτέρως ανθεκτικά στα συγκεκριμένα φάρμακα.
Ειδικότερα, οι επιστήμονες, σε μια περίοδο τριών ετών, ανέλυσαν 428 ακατέργαστα δείγματα ωμού κρέατος (αρνί, κατσίκι, χοιρινό, βόειο και κοτόπουλο) καθώς και επεξεργασμένα δείγματα τροφίμων ζωικής προέλευσης (π.χ. φιλέτα γαλοπούλας, σαλάμι,, κιμά από γέμιση φαγητών και φέτες ψητού μοσχαριού). Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που απομονώθηκαν από τα ανεπεξέργαστα δείγματα εξετάστηκαν ως προς την ευαισθησία τους σε 19 κοινά αντιβιοτικά που χορηγούνται σε ανθρώπους. Η Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας σε έκθεσή της αναφέρει ότι η «μάχη ενάντια στην αντίσταση των βακτηρίων στα αντιβιοτικά είναι ένας πόλεμος που δεν πρόκειται να νικήσουμε ποτέ»
Συνολικά απομονώθηκαν 157 στελέχη κολοβακτηριδίου (Escherichia coli), 25 γερσίνια (Yersinia enterocolitica), 57 σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aureus), 57 εντεροκόκκου (Enterococcus spp.), 4 σαλμονελλών (Salmonella spp) και 3 καμπυλοβακτηριδίου (Campylobacter jejuni). Από αυτά, πολύ μικρό ποσοστό βρέθηκε ευαίσθητο στα αντιβιοτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσα στελέχη κολοβακτηριδίου (E. Coli) απομονώθηκαν σε κοτόπουλα είχαν υψηλή αντίσταση ακόμη και στα πιο ισχυρά όπλα που διαθέτει αυτή τη στιγμή η επιστήμη όπως είναι η αντιβιοτική ουσία σιπροφλοξασίνη. Τα στελέχη σταφυλοκόκκου (S. Aureus) από το αιγοπρόβειο κρέας είχε αντίσταση στην κλινδαμυκίνη ενώ από το χοιρινό στην ουσία σιπροφλοξασίνη. Από τους εντεροκόκκους περισσότεροι από 20% βρέθηκαν ανθεκτικοί στη βανκομυκίνη.
Αντίστοιχα, τα περισσότερα βακτήρια (60%) που απομονώθηκαν στο αιγοπρόβειο κρέας παρουσίασαν αντίσταση στη νιτροφουραντοΐνη. Τα βακτήρια από το χοιρινό κρέας αλλά και στο κοτόπουλο είχαν αντίσταση στην τετρακυκλίνη (62.5%) ενώ από το αιγοπρόβειο κρέας στην αμινογλυκοσίδη. Υψηλή αντίσταση στην αμπικιλλίνη παρατηρήθηκε σε γερσίνιες ενώ όλα τα καμπυλοβακτηρίδια που απομονώθηκαν βρέθηκαν ανθεκτικά τόσο στην αμπικιλλίνη όσο και στις ουσίες κεφαλοθίνη και σεφουροξίμη.
Παρόμοια αποτελέσματα έχουν βρεθεί και σε άλλες αναπτυγμένες χώρες. Στην τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (2010), για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, αναφέρονται αντοχές του κολοβακτηριδίου το οποίο απομονώνεται σε κοτόπουλα οι οποίες φθάνουν στο 44% για ορισμένα αντιβιοτικά, ενώ οι αντίστοιχες αντοχές κολοβακτηριδίου από χοιρινά φθάνουν το 68%. Η ανεξέλεγκτη χορήγηση αντιβιοτικών σε ανθρώπους και ζώα έχει κάνει τα βακτήρια ανθεκτικά. Υπάρχει λύση; Η Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας σε έκθεσή της αναφέρει ότι «η μάχη ενάντια στην αντίσταση των βακτηρίων στα αντιβιοτικά είναι ένας πόλεμος που δεν πρόκειται να νικήσουμε ποτέ».
Η διαπίστωση αυτή βρίσκει σύμφωνη και την κυρία Παπαδοπούλου. Όπως αναφέρει «τα βακτήρια έχουν καταπληκτικές ικανότητες προσαρμογής που εμείς δεν τις έχουμε. Έχουν τη δυνατότητα να επιζούν σε ακραίες συνθήκες ζωής και στα πλέον αντίξοα περιβάλλοντα όπου εμείς δεν μπορούμε να επιζήσουμε. Πιστεύω ότι παρά τις απαγορεύσεις της ΕΕ όσον αφορά την χορήγηση αντιβιοτικών για μη θεραπευτικούς λόγους, ήδη έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ανθεκτικά βακτήρια, τα οποία φυσικά θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν ανάμεσα μας». Πάντως, πολλές τροφικές μολύνσεις δεν χρήζουν ιδιαίτερης θεραπείας, ωστόσο σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι ανοσοκατασταλμένοι, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές και να οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο.
Οδηγίες για σωστή συντήρηση – Μην αφήνετε τα βακτήρια να αναπτυχθούν
– Αποθηκεύουμε τα πιο ευπαθή τρόφιμα στο κάτω μέρος του ψυγείου που έχει μεγαλύτερη ψύξη.
– Τα πιο ευαίσθητα τρόφιμα είναι ο κιμάς, τα εντόσθια και τα θαλασσινά. Δεν τα αποθηκεύουμε ποτέ.
– Στη συντήρηση του ψυγείου η θερμοκρασία πρέπει να ρυθμίζεται μεταξύ +2 βαθμούς Κελσίου και + 4 βαθμούς Κελσίου
– Στην κατάψυξη η θερμοκρασία πρέπει να είναι στους -18 βαθμούς Κελσίου.
– Το φαγητό πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο το αργότερο μία ώρα μετά το μαγείρεμα το καλοκαίρι και δύο ώρες μετά τον χειμώνα.
– Ωμά τρόφιμα ζωικής προέλευσης δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τρόφιμα που θα καταναλωθούν ωμά ή είναι ήδη μαγειρεμένα.
– Πάντοτε μαρινάρουμε τα τρόφιμα για να τα καθαρίσουμε από τα βακτήρια
Τρανσγλουταμινάση: Η «κόλλα κρέατος» που μετατρέπει τα σκουπίδια σε φιλέτο
Κατά καιρούς αποκαλύπτονται από τα μέσα μαζική ενημέρωσης, «έξυπνες» τεχνικές που χρησιμοποιεί η βιομηχανία τροφίμων για να «βελτιώσει» τα περιθώρια κέρδους της, συχνά εις βάρος της ποιότητας των τελικών προϊόντων. Δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο, απόσπασμα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού, που περιγράφει μια διαδεδομένη τεχνική επεξεργασίας κρεάτων, κατά την οποία, «ρετάλια» κρεάτων ενώνονται μεταξύ τους, για να πωληθούν σαν πολύ ακριβότερα μέρη του ζώου, όπως για παράδειγμα σαν μοσχαρίσια φιλέτα.
H τρανσγλουταμινάση είναι ένα ένζυμο που στους τεχνολόγους τροφίμων είναι γνωστή σαν «κόλλα κρέατος» και παράγεται από την καλλιέργεια βακτηριδίων ή από το αίμα αγελάδων και χοίρων. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, είναι εύκολο -με την χρήση του ενζύμου- υπολείμματα κρεάτων να μετατραπούν σε ενιαία μάζα κρέατος. Οι τεχνικές αυτές χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ακριβά φιλέτα από μοσχαρίσιο, χοιρινό κρέας ενώ φαίνεται ότι πολλά φιλέτα κοτόπουλου αρνιού ή παρασκευάσματα θαλασσινών και ψαριών, έχουν «κατασκευαστεί» με την βοήθεια παρόμοιων ουσιών.
Η χρήση αυτών των πρώτων υλών-δηλητηρίων, έχει τραγικές συνέπειες. Κατ αρχήν δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ επαγγελματιών, που πουλούν ωμά ή μαγειρεμένα, τέτοιου είδους κρέατα, χωρίς να διευκρινίζουν ότι περιέχεται η συγκεκριμένη ουσία στις πρώτες ύλες τους. Ο καταναλωτής συγκρίνει τις τιμές θεωρώντας ότι αντιπροσωπεύουν την ίδια ποιότητα, και συνήθως αγοράζει το φθηνότερο κρέας, τιμωρώντας τον τίμιο επαγγελματία. Φυσικά ο κρεοπώλης δεν θα ενημερώσει -αν πιθανόν το γνωρίζει- ότι η κόλλα είναι παράγωγο του αίματος των ζώων και ουσιαστικά «μεταμφιέζει» το κρέας σε κάτι που δεν είναι. Είναι προφανές ότι η τρανσγλουταμινάση -και ανάλογα παράγωγα αίματος- δεν βελτιώνει -αντίθετα την μειώνει κάθετα και καταστροφικά- την διατροφική αξία του κρέατος, που έτσι κι αλλιώς η διατροφική του αξία στον ανθρώπινο οργανισμό είναι μηδαμινή, έως ασήμαντη.
Δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση το moto μας «ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ» αλλά ας γνωρίζεις με τι δηλητήρια τρέφεις τα παιδιά σου και τον εαυτό σου όταν βάζεις το αίμα και τα παράγωγα του, στο σώμα σου. Αν το καλοσκεφτούμε, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η τροφή που τρώμε έχει επίδραση στη φυσική, συναισθηματική και νοητική μας κατάσταση. Αν προσπαθούμε να ζήσουμε μια ζωή χωρίς βία, με φιλευσπλαχνία, αν προσπαθούμε να γίνουμε πιο γαλήνιοι και ειρηνικοί, αν προσπαθούμε να ελέγχουμε το νου και τις αισθήσεις μας, τότε φυσικά θα θέλουμε να ακολουθήσουμε μια διατροφή που να μας βοηθάει στην επίτευξη του στόχου μας.
Από κοινωνικό-οικονομική άποψη επίσης, η χορτοφαγία – καρποφαγία μαζί με την ολιγάρκεια και την ξηρασία (το ιδανικό είναι 90/10) είναι η πιο συμφέρουσα διατροφή. Χρειάζονται 10 στρέμματα βοσκοτόπων για να παραχθεί μια ορισμένη ποσότητα ζωικών πρωτεϊνών, αλλά η ίδια ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών μπορεί να παραχθεί σε ένα μόνο στρέμμα γης. Έτσι 9 στρέμματα σπαταλιούνται, όταν παράγεται κρέας. Παρόμοια, ένα ζώο τρώει 8 κιλά σιτηρά για να παράγει μόνο 1/2 κιλό κρέας κι έτσι 7,5 κιλά σιτηρά πάνε χαμένα. Εχουμε ευκολίες και δώρα της φύσης με τα οποία μπορούν να τραφούμε όλοι μας. Η χορτοφαγία – καρποφαγία, ολιγάρκεια και ξηρασία, είναι πολύ πιο παραγωγικές, υγιεινές και πολύ πιο οικονομικές.
Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν η Φυσική Διατροφή είναι και η πιο λογική και η πιο ηθική.
Ως “Φυσική Διατροφή” νοείται η μη βιομηχανοποιημένη που με την κατανάλωση της προσφέρει, Ενέργεια και Δύναμη στο σώμα υλικό, διανοητικό και αιθερικό. Άλλωστε είναι γνωστό ότι αν δεν υπάρχει καθαρό και λειτουργικό εντερικό-γαστρικό σύστημα δεν μπορεί να είναι καλά ο εγκέφαλος. Αρα ένα άρρωστο γαστρεντερικό παράγει μειωμένη αντίληψη. Γιατί νομίζεις ότι προωθούν τόσο έντονα τα σκουπίδια τύπου coca cola και fast food, για να μην είσαι σε θέση να αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται γύρω σου. Είναι πολύ εύκολο να δεις το επίπεδο αντίληψης και υγείας κάποιου, αρκεί να παρατηρήσεις το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ, δηλ. το σώμα του και την διατροφή του. Άνθρωπος με μεγάλη ποσότητα λίπους ή με ασθένειες δερματικές (ψώρα π.χ.) διαθέτει μειωμένη αντίληψη ότι κι αν διατείνεται όσο κι αν φαινομενικά δείχνει το αντίθετο. Αν παρατηρήσεις το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ θα το δεις.
Όταν ένα σαρκοβόρο θηρίο τρώει ένα άλλο πλάσμα, τουλάχιστον το κάνει αυτό για να επιβιώσει, καθώς δεν έχει άλλο τρόπο για να διατηρηθεί στη ζωή. Αλλά, όταν ο άνθρωπος στρέφεται στη μη χορτοφαγία, δεν μπορεί να προβάλει αυτή τη δικαιολογία. Πραγματικά, η επιθυμία του να εγκαταλείψει τον τρόπο ζωής που ταιριάζει στη φύση του, προκαλεί μεγάλη σπατάλη και είναι ηθικά αδικαιολόγητη. Αν εκείνοι που τρώνε κρέας έβλεπαν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η «βιομηχανία κρέατος» στα σφαγεία, πολλοί από αυτούς θα το σταματούσαν από αηδία.
Κίνδυνος δημιουργίας καρκίνου από το βιομηχανοποιημένο κρέας
Αν οι παραγωγοί κρέατος δεν αντιδράσουν σωστά, κινδυνεύουν να μετατραπούν σε κοινωνικό παρία και σε έναν κλάδο σε πτώση. Όπως ίσως ακούσατε ήδη, μια επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το επεξεργασμένο κρέας προκαλεί καρκίνο. Δεν πρόκειται για μια τυπική ανακοίνωση μιας νέας ερευνητικής μελέτης που λέει ότι κάτι «μπορεί να συμβάλλει» σε ένα πρόβλημα υγείας ή «συνδέεται» με κάποιο σύμπτωμα και «απαιτείται περαιτέρω μελέτη». Ο ΠΟΥ λέει ότι τα επεξεργασμένα κρέατα – χοτ-ντογκ, μπέικον, λουκάνικο, ζαμπόν κλπ. – είναι καρκινογόνα. Προκαλούν καρκίνο, τελεία και παύλα. Όπως τα τσιγάρα. «Κάθε μερίδα 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος που λαμβάνεται ημερησίως αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ορθοκολικού καρκίνου» αναφέρει η ομάδα των ειδικών.
Απομένει να δούμε πώς οι παραγωγοί κρέατος θα αντιδράσουν σε αυτή την εν δυνάμει κρίση του κλάδου. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικές θα είναι οι αντιδράσεις των τεσσάρων τεράστιων εταιρειών που κυριαρχούν στον κλάδο του κρέατος στις ΗΠΑ: η Tycon Foods, η βραζιλιάνικη JBS, η Cargill και η WH Group. Τα τρία βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι τα εξής:
Οι εταιρείες θα αντιδράσουν τακτικά ή στρατηγικά; Είναι άγνωστο κατά πόσο η έκθεση του ΠΟΥ θα επηρεάσει την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος στις ΗΠΑ και αλλού. Η ίδια η ιδέα του να πάψουν οι Αμερικανοί να τρώνε μπέικον και χοτ-ντογκ φαντάζει εξωφρενική, ό,τι και να λέει ένας οργανισμός του ΟΗΕ. Ακόμα κι αν η κατανάλωση μειωθεί, οι παραγωγοί μπορεί απλά να μειώσουν τις τιμές και να περιμένουν να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός. Και, ποιος ξέρει, μπορεί να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα βραχυπρόθεσμα. Μακροπρόθεσμα, όμως, θα απαιτηθεί κάτι παραπάνω από απλές κινήσεις τακτικής εκ μέρους των εταιρειών.
Θα παραδεχθούν οι εταιρείες τον κίνδυνο; Οι παραγωγοί κρέατος γνώριζαν ότι επρόκειτο να εκδοθεί η ανακοίνωση του ΠΟΥ και εξέδωσαν άμεσα ανακοίνωση μέσω του συνδέσμου τους, στην οποία καταφέρονται εναντίον της έρευνας ισχυριζόμενοι ότι πολλές άλλες έρευνες δεν δείχνουν την ύπαρξη κινδύνων από την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος. (sic) Όμως, η ομάδα του ΠΟΥ περιελάμβανε εκατοντάδες ερευνητές από όλο τον κόσμο που συμφώνησαν επί του τελικού συμπεράσματος. Αν οι ηγέτες του κλάδου του επεξεργασμένου κρέατος συνεχίσουν να αρνούνται την ύπαρξη κινδύνου, τότε ίσως χάσουν εντελώς την αξιοπιστία τους. Αλλωστε απλή ΛΟΓΙΚΗ χρειάζεται!!!!
Θα αποστασιοποιηθεί κάποια εταιρεία από τον κλάδο; Αν οι καταναλωτές πάρουν στα σοβαρά την έκθεση και μειώσουν έντονα την κατανάλωση, τότε θα αυξηθεί η πίεση στους μεμονωμένους παραγωγούς να αποστασιοποιηθούν από τον κλάδο, να αναγνωρίσουν τον κίνδυνο, και να προωθήσουν «πιο υγιεινές», λιγότερο επεξεργασμένες εκδοχές των σημερινών προϊόντων (αν μπορούν). Κανένας παραγωγός δεν θα θέλει να είναι ο τελευταίος που θα το πράξει αυτό. Ο κίνδυνος είναι ξεκάθαρος: αν δεν κινηθεί έξυπνα, ο κλάδος του επεξεργασμένου κρέατος θα μπορούσε κάποια στιγμή να γνωρίσει μεγάλη πτώση και να μετατραπεί σε κοινωνικό παρία.
Προβάλλοντας τα οφέλη της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής, η πατρίδα της παντσέτας και της μορταδέλας (Ιταλία) καλεί τους καταναλωτές να μην υποκύψουν στην “προσουτοφοβία” μετά την προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ότι τα επεξεργασμένα κρέατα προκαλούν καρκίνο. Ότι μιλώντας για “Μεσογειακή Διατροφή” σε καμία περίπτωση δεν νοείται μπέικον, προστούτο, πανσέτα και τρανς, ουτε λόγος από τους ηλίθιους.
Οι ιταλικές εταιρείες τροφίμων και αγροτικών προϊόντων αντέδρασαν με αγανάκτηση στην έκθεση του ΠΟΥ που έθεσε τα αλλαντικά, όπως το ζαμπόν, τα λουκάνικα και το σαλάμι, στην ίδια κατηγορία με τον καπνό και τον αμίαντο, στη λίστα των καρκινογόνων ουσιών. «Όχι στην τρομοκρατία του κρέατος, τα ιταλικά προϊόντα είναι τα υγιεινότερα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η αγροτική ένωση Coldiretti αποδίδοντας στην ιταλική διατροφή το υψηλό προσδόκιμο ζωής των κατοίκων της Ιταλίας: 80 χρόνια για τους άνδρες και 85 για τις γυναίκες. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, κάθε μερίδα 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος -συνήθως μοσχάρι ή χοιρινό καπνιστό ή παστό- αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 38%. (κάποιες έρευνες μιλούν για 80%, αλλά είναι κάτω από το χαλί) Οι Ιταλοί, κατά μέσο όρο, τρώνε πολύ μικρότερη ποσότητα ημερησίως, περίπου 25 γραμμάρια σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Κρεάτων και Αλλαντικών.
Η Coldiretti επισήμανε επίσης μια πλευρά του ζητήματος που δεν σχετίζεται με την υγεία, το γεγονός δηλαδή ότι η βιομηχανία κρέατος στην Ιταλία παρέχει δουλειά σε 180.000 ανθρώπους και αποφέρει 32 δισεκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις ετησίως, δηλ. “πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο” η τόση ηλιθιότητα πηγάζει από το φραγμένο γαστρεντερικό σύστημα των αιματοφάγων, δεν εξηγείται διαφορετικά. Ωραία δικαιολογία !!! Αρα σύμφωνα με την παρανόηση τους και ο Χίτλερ μπορούσε να ζητήσει να μην κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Γερμανία, γιατί απασχολούσε τόσες χιλιάδες εργαζομένων εκεί !!!! Η υπουργός Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την έκθεση του ΠΟΥ αλλά τόνισε ότι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να φοβούνται τα ευρήματά της μελέτης, από την οποία διαπιστώθηκε ότι είναι «περιορισμένες οι ενδείξεις» ότι τα μη επεξεργασμένα κόκκινα κρέατα, το μοσχάρι, το αρνάκι και το χοιρινό, προκαλούν καρκίνο.
Τι να λέμε τώρα, όποιος αναλαμβάνει την Ευθύνη της Ζωής του, δεν περιμένει μελέτες κι έρευνες
για ν’ αποφασίσει με τι θα θρέψει το σώμα του, όλα αυτά τα δήθεν “ερευνητικά” είναι για τα ανθρώπινα ζώα.
για ν’ αποφασίσει με τι θα θρέψει το σώμα του, όλα αυτά τα δήθεν “ερευνητικά” είναι για τα ανθρώπινα ζώα.
Στο Γαλλικό περιοδικό Presse Medicale 8 Μαρτιου του 1914 (1914-1918) παρατήρησαν στους Έλληνες ότι η νάρκωση, η αποθεραπεία και η επούλωση των πληγών γίνονταν πολύ πιο γρήγορα από ότι ήταν το φυσιολογικό, το είδαν σε Έλληνες στρατιώτες στον 1 παγκόσμιο πόλεμο. Δεν ήταν τα γονίδια, ήταν γιατί δεν έτρωγαν κρέας, επειδή προφανώς δεν είχαν αυτή την δυνατότητα. Το κρέας μειώνει την ταχύτητα και την δραστικότητα της αυτοθεραπείας. Στις εποχές των παγκόσμιων πολέμων δεν υπήρχε κρέας, όλοι έτρωγαν λαχανικά, καρπούς, όσπρια, έτσι σε αυτές τις εποχές δεν υπήρχαν ασθένειες που να αφορούν το συκώτι την χολή τα νεφρά. Στα έργα του ο Lucas Bouchard Pascal εξηγεί πως οι νεφρίτιδες, τα ηπατικά, τα καρδιολογικά προβλήματα, έλκη, σκωληκοειδίτιδα, φλεγμονές κλπ οφείλονται στην κατανάλωση βιομηχανοποιημένου κρέατος και αλλαντικών.
Το 1914 το κρέας στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας είχε εξαλειφθεί λόγο του πολέμου. Όσοι είχαν προβλήματα με το στομάχι και το συκώτι είχαν γίνει καλά και δεν υπήρχε κρούσμα σκωληκοειδίτιδας. Εκείνη την εποχή η ισπανική γρίπη είχε θερίσει όλη την Ευρώπη αλλά όχι τους Έλληνες στην Σμύρνη, αυτούς τους αποδεκάτισε κατά μεγάλο βαθμό ένα κρούσμα χολέρας όταν ήταν κρεατοφάγοι.
Τα σαρκοφάγα ζώα, έχουν πολύ πιο ισχυρά οξέα και έχουν 3 φορές μικρότερα έντερα σε μάκρος για να αποβάλλεται πολύ γρήγορα η σάπια τροφή, επίσης παράγουν πολύ αμμωνία για να μην βλάπτονται από το κρέας, αν αυτό γίνονταν στον άνθρωπο, θα πέθαινε. Τα σαρκοφάγα ζουν λιγότερο σε σύγκριση με τα φυτοφάγα. Τα οικόσιτα σαρκοφάγα έχουν ανάγκη από συμπληρώματα και βιταμίνες ενώ τα φυτοφάγα όχι. O κόσμος νομίζει ότι το κρέας δίνει δύναμη, ενώ είναι ψέμα, δίνει καρκίνο σε όλες του τις μορφές. Το ότι ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ κάτι δεν σημαίνει ότι είναι και η πραγματικότητα. Το κρέας δημιουργεί στην αρχή μια ευεξία η οποία ακολουθείται από κατάπτωση.
Οι πυραμίδες της Αιγύπτου, φτιάχτηκαν από σκλάβους που έτρωγαν σκόρδο, μαύρο ψωμί και κρεμμύδι, το γνώριζαν αυτό οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, ήθελαν ακούραστους και δυνατούς τους σκλάβους ενάντια στην κούραση και τις ασθένειες. Τα σαρκοφάγα είναι δυνατά σε σύντομες μάχες και εξασθενούν πολύ γρήγορα δείτε την τσίτα και την γαζέλα. Ένα λιοντάρι είναι πιο δυνατό από ένα γαϊδούρι, όμως το λιοντάρι δεν θα άντεχε να σέρνει μια ολόκληρη μέρα ένα κάρο. Τα περιστέρια μπορούν να πετούν ακατάπαυστα με ταχύτητα 50 χιλιόμετρα την ώρα διανύοντας μια απόσταση 1000 χιλιομέτρων χωρίς διάλειμμα, ο αετός και το γεράκι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Όταν δεν τρως κρέας έχεις αντοχή κι ενέργεια φυσική, οι Βυζαντινοί στρατιώτες το γνώριζαν αυτό και νήστευαν πριν τις μάχες και πάντα νικούσαν, όταν άλλαξαν το διατροφολόγιο τους, οι νίκες τους μειώθηκαν πολύ.
Ένας άνθρωπος για να είναι κουρασμένος δεν χρειάζεται να κοπιάζει σωματικά η νοητικά, αρκεί μονάχα να έχει κουρασμένα φλεγμονώδη όργανα ή απότομες ορμονικές αυξομειώσεις. Με το κρέας το ουρικό οξύ φτάνει στα ύψη έτσι τα νεφρά υπερλειτουργούν, φθείρονται και χαλάνε πριν την ώρα τους. Μπορεί κάποιος να είναι 25 χρονών και να έχει τα νεφρά που έχει ένας 50 χρονών. To υψηλό ουρικό οξύ αυξάνει την τριχόπτωση, την εμφάνιση αρθριτικών, και του έρπη. Με το ουρικό οξύ το ph του αίματος και των υγρών πέφτει και γίνεται όξινο, έτσι ο οργανισμός δαπανά όση ενέργεια μπορεί να δώσει για να το ξανακάνει το ph αλκαλικό, δαπανά τόση πολύ ενέργεια που μετά το φαγητό θέλει ο άνθρωπος να κοιμηθεί η να ξεκουραστεί, ενώ κανονικά θα έπρεπε να νιώθει πιο ενεργός. To κρέας έχει μέσα πτωμαΐνη, τοξίνες, περιττώματα που δηλητηριάζουν και αποδυναμώνουν τον οργανισμό, οι χρόνιοι κρεατοφάγοι παρουσιάζουν επιπλοκές μετά από εγχειρήσεις και σοβαρές λοιμώξεις, δεν αφήνει τον οργανισμό να θεραπευτεί τον οπισθοδρομεί. Το κρέας αποδυναμώνει και δημιουργεί προβλήματα που δεν ανακαλύπτονται με τις τωρινές εξετάσεις. Ο οργανισμός αντιδρά για την αφύσικη διατροφή που του προσφέρεις. Το αίμα όταν έχει τοξίνες και φλεγμονές μπλοκάρει τον οργανισμό και η απόσταση που σε χωρίζει από τον «θεό με την άσπρη μπλούζα» μικραίνει επικύνδυνα.
Όταν λοιπόν σου λεω: ΑΝΤΕ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΣ ξέρω πολύ καλά τι εννοώ, κυριολεκτικά και μεταφυσικά. !!!
@ Polixeni Delly /2013 εμπλουτισμένο με πληροφορίες από το Reuters
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.