• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

    Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

    Ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
    Συγκεκριμένα, ορκίσθηκαν   από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη,  οι κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ιωάννης Αμανατίδης ως υφυπουργός Εξωτερικών και Παύλος Χαϊκάλης ως υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης.
    Στη συνέχεια, ορκίσθηκαν με πολιτικό όρκο  οι κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης ως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεώργιος Κατρούγκαλος ως υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χριστόφορος Βερναρδάκης ως αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Δημήτριος Βίτσας ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Αθανασία Αναγνωστοπούλου ως αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Όλγα Γεροβασίλη ως υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και  Παύλος Πολάκης ως υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
    Αμέσως μετά την ορκωμοσία ο Πρωθυπουργός είχε μια πρώτη σύσκεψη με τους νέους υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας επιστρέφουν τη Δευτέρα στην Αθήνα.
    Προσερχόμενοι νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, οι νέοι υπουργοί υπογράμμισαν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα καθώς και τη βούλησή τους να εργαστούν.
    «Έχουμε πλήρη συναίσθηση του τι συμβαίνει, είναι μία δύσκολη συμφωνία», δήλωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι «η δουλειά μας θα μετρήσιμη.
    «Οι μέρες είναι κρίσιμες για την χώρα. Τα λόγια είναι φτωχά. Ζητούμενο είναι να αντιστρέψουμε την κατάσταση και οι πολίτες να αισθανθούν ασφάλεια και σιγουριά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.
    «Ο σημερινός ανασχηματισμός αποτελεί προσαρμογή στην νέα πραγματικότητα. Χρειάζεται εργώδης προσπάθεια για να ελαφρύνουμε τον κόσμο», δήλωσε ο νέος υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης.
    Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι αναλαμβάνει νέες προκλήσεις σε ένα σημαντικό πεδίο μάχης και πρόσθεσε ότι «αυτά που θα εφαρμόσουμε θα πρέπει να είναι κατά το δυνατόν και στο πλαίσιο των συνθηκών κοινωνικά δίκαια».
    «Το θέμα είναι όχι μόνο για να κλείσει η συμφωνία που θα κλείσει αλλά και ο τρόπος που θα εφαρμοστεί», τόνισε.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι «είναι μία δύσκολη εποχή» και ότι η νέα κυβέρνηση είναι συνέχεια της παλιάς σε καλύτερες συνθήκες που εμείς, όπως είπε, πρέπει να δημιουργήσουμε. «Το σύνθημα είναι δουλειά, δουλεία, δουλειά», πρόσθεσε.
    «Ξεκινά μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, η φωτιά της φοροδιαφυγής δεν έχει σβήσει», ανέφερε από την πλευρά του ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
    Ξέρω ότι παίρνω στα χέρια μου μια καυτή πατάτα, ελπίζω να αντεπεξέλθω στα νέα μου καθήκοντα, ανέφερε από την πλευρά ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
    Η Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, είπε: «Ο Πρωθυπουργός μου ανέθεσε να κάνω ό,τι μπορώ στην Ευρώπη για να βελτιωθούν τα πράγματα. Καλή δύναμη σε όλους μας».
    newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ