• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΟΛΑΦΟΣ!!!ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΥΦΩΝΑΣ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!!

    Έρχεται τυφώνας από τα μέτρα! Καταργούνται οι 100 δόσεις!Τι ισχύει με τον ΕΝΦΙΑ!
    Ο τυφώνας των μέτρων θα είναι μεγάλος και αναμένεται να πλήξει το σύνολο των πολιτών και των επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων.

    Εκτός από τα μέτρα που ψήφιστηκαν στο πολυνομοσχέδιο για την υλοποίηση της συμφωνίας με τους εταίρους, υπάρχει μια σειρά από φορολογικές παρεμβάσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση αλλά δεν τις περιέλαβε στις διατάξεις που ψήφισε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Βουλή. 
    Πρόκειται για: 
    - την κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος των αγροτών. 
    Οι αγρότες με βάση το σημερινό καθεστώς φορολογούνται με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ και πρόκειται να εξομοιωθούν με τους ελεύθερους επαγγελματίες που φορολογούνται με συντελεστές 26% έως 33% και βαρύνονται πλέον και με αυξημένη προκαταβολή φόρου 75% (από 55% που ήταν μέχρι χθες). 
    - την κατάργηση της επιδότησης αγροτικού πετρελαίου και της μείωσης κατά 50% του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης των νοικοκυριών. Τα παραπάνω σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν σε συνδυασμό με το σπάσιμο της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Με το "σπάσιμο" θα μειωθεί δραστικά η λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και θα αυξηθεί η λιανική τιμή του πετρελαίου κίνησης. 
    - αναμόρφωση του ΕΝΦΙΑ εφόσον προχωρήσει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών. Η αναμόρφωση θα γίνει προκειμένου ο φόρος να αποφέρει έσοδα στο δημόσιο ταμείο τουλάχιστον 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ. 
    - μέτρα για την αποβολή από τη ρύθμιση των 100 δόσεων οφειλετών του δημοσίου οι οποίοι δεν εκπληρώνουν τις τρέχουσες φορολογικές τους υποχρεώσεις. 
    Επίσης θα θεσπιστούν κριτήρια προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των δόσεων για όσους φορολογούμενους έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν νωρίτερα την οφειλή τους. Επίσης αναμένεται να αυξηθούν και τα επιτόκια της ρύθμισης που σήμερα είναι μηδέν για οφειλές έως 5.000 ευρώ και 3% για μεγαλύτερες οφειλές. 

    - αλλαγές στη φορολογική κλίμακα των μισθωτών με την ενσωμάτωση σε αυτήν την αυξημένης πλέον εισφοράς αλληλεγγύης. 
    athensmagazine.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ