• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

    Επιστρέφουν οι "γκάνγκστερ": Έρχεται η τρόικα και στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπους να τους "κρύψουν" από τους Έλληνες πολίτες

    Oι "γκάνγκστερ" της τρόικα επιστρέφουν πίσω δριμύτεροι και ασεβέστεροι από ποτέ και θα "εισβάλλουν" μέσα σε υπουργεία σαν να είναι οι υπουργοί υπάλληλοί τους όπως και στις "χρυσές εποχές" των κυβερνήσεων Γ.Παπανδρέου, Λ.Παπαδήμου και Α.Σαμαρά, το μόνο που αναζητά η νυν κυβέρνηση είναι να γίνει όσο το δυνατόν πιο σιωπηλά για να μην θυμούνται οι πολίτες τις υποσχέσεις Α.Τσίπρα περί "σχισίματος" των Μνημονίων.
     
    Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες από τότε που μεταχειρίζονταν τους υπυοργούς της προηγούμενης κυβέρνησης ωσάν υπαλλήλους, και το ίδιο θα πράξουν και με τους νυν.
     
    Την νέα «φόρμουλα» με την οποία θα λειτουργήσουν από εδώ και πέρα οι έλεγχοι της τρόικας στην Αθήνα αναζητούν κυβέρνηση και δανειστές, καθώς είναι δεδομένο ότι η εποχή του Brussels Group αποτελεί παρελθόν.
     
    Παρότι τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Κομισιόν αποφεύγουν να μιλήσουν για την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Ελλάδα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα βρει τους επικεφαλής των θεσμών μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.
     
    Το πρόγραμμα είναι δεδομένο ότι θα περιλαμβάνει επαφές με κυβερνητικά στελέχη από τα υπουργεία που είναι επιφορτισμένα με την υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί ήδη στις Βρυξέλλες, αλλά και την προετοιμασία του νέου Μνημονίου.
     
    Επίσης οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν επαφές και με τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της Τράπεζας της Ελλάδαδος, αλλά και του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
     
    Ωστόσο, η άφιξη των αρχηγών των τριών αποστολών (Mission Chiefs), των κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρέφερ (EKT), έχει σημάνει ήδη συναγερμό τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στις τάξεις των δανειστών καθώς αναζητείται ο τρόπος ώστε να μην προκληθούν και πάλι οι εντάσεις αλλά και το κλίμα που συνόδευε πάντα τις επισκέψεις της τρόικας στην Αθήνα.
     
    Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αναζητεί τον τρόπο ώστε «να κρατηθούν εκτός κτηρίου» όπως εξηγούν στελέχη της οδού Νίκης και για αυτό η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση «ουδέτερου» χώρου ώστε να γίνουν οι συζητήσεις.
     
    Ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλει να επαναληφθεί η προβληματική μέθοδος που επιλέχθηκε τον περασμένο Μάρτιο, όταν και ως κέντρο των συναντήσεων επιλέχθηκε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια επιχειρήθηκε να μεταφερθούν από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο υπό «άκρα μυστικότητα».
     
    Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν τα νέα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας πάνω στα οποία θα «χτιστούν» οι προβλέψεις και τα χρονοδιαγράμματα του νέου μνημονίου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως το 2018.
     
    Στόχος είναι το πρόγραμμα να έχει ολοκληρωθεί ως τις 20 Αυγούστου, καθώς την ίδια ημέρα λήγει το δέυτερο καλοκαιρινό ομόλογο της ΕΚΤ, ύψους 3,2 δισ. ευρώ και τα λεφτά δεν υπάρχουν. Ωστόσο τουλάχιστον αυτή τη στιγμή η επίτευξη του στόχου μοιάζει αδύνατη, καθώς οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι διαδικασίες θα κρατήσουν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, ενώ θα μεσολαβήσουν και οι καλοκαιρινές διακοπές των υπηρεσιών της ΕΕ και του ΔΝΤ.
     
    Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση αναζητά και πάλι εναλλακτικές χρηματοδοτικές πηγές ώστε να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες τον Αύγουστο εάν δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές πρίν τις 20 Αυγούστου
     
    Το βάθος της ύφεσης το 2015 και το 2016 μετά την επιβολή των capital controls. Ηδη η Κομισιόν προβλέπει «βουτιά» ως 4% του ΑΕΠ για το 2015.
     
    Οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Το ποσό που προβλέπεται από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου είναι 25 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα 10 δισ. ευρώ θα δοθούν αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, πρίν δηλαδή ολοκληρωθούν τα stress test των τραπεζών τα οποία θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες.
     
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ