• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

    Όλοι μας δεμένοι με το ίδιο σχοινί

    Το όπιο του πλούτου και το μέλι της φτώχειας ή το ανάποδο ?
    Το όπιο του πλούτου και της φτώχειας
    Το μέλι του πλούτου και της φτώχειας
    Το όπιο του πλούτου και το μέλι της φτώχειας ή το όπιο της φτώχειας και το μέλι του πλούτου ?



    Δύο ενέργειες που είναι αντίθετες η μία από την άλλη. Ο αγώνας μας είναι να φτάσουμε όλοι μας να γίνουμε πλούσιοι όσο γίνεται και να φύγουμε από τη φτώχεια.


    Όμως λες και είναι μια κατάρα που μας ακολουθεί και ξαφνικά εκεί που όλα ήταν μια χαρά επιστρέψαμε στην εικόνα του φτωχού. Μια εικόνα που εύχονταν οι δικοί μας να μη τη βιώσουμε, «δεν έχετε ζήσει την πείνα», μας έλεγαν.

    Τώρα λοιπόν έχει αρχίσει μία κατηφόρα είναι σαν να είμαστε όλοι μας δεμένοι με το ίδιο σχοινί. Έπεσε ένας και με το σχοινί που είμαστε δεμένοι, άρχισε να παίρνει μαζί του κι άλλους.

    Γιατί όμως έκανε την εμφάνισή της η φτώχεια ?Γιατί χάσαμε την «άνεση» που είχαμε ?

    Γιατί στηριχτήκαμε σε λάθος αξίες. Σε πλασματικές δυνατότητες. Υπέρ εκτιμήσαμε τους εαυτούς μας. Ξεχάσαμε το βασικό μας στοιχείο, την ανθρωπιά, με αποτέλεσμα να χάσουμε τα συστατικά μας. Αυτά τα συστατικά που θα μας έκαναν να μπορούμε να διατηρήσουμε όλη την ευημερία που είχαμε. Όμως όποιος βασίζεται στην άμμο δεν έχει άλλη επιλογή από το να χάσει όλα όσα απέκτησε. Αν όλα όσα αποκτήσαμε είχαν βάση τους το ψυχρό κέρδος τότε όλα χάθηκαν. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που μέσα σε κάθε τους στόχο είχαν την αγάπη, την πίστη, την ανθρωπιά σαν οδηγούς.

    Έτσι δυστυχώς πάμε για να κατεβάσουμε την αυλαία !!! Να υποκλιθούμε για άλλη μια φορά στον εγωισμό και στον αλόγιστο πλούτο που κέρδισαν και αυτήν την παρτίδα. Να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για την αλλαγή σεναρίου που έρχεται να το βιώσουμε όλοι μαζί. Το τέλος- Αρχή είναι ένα βήμα πριν το βιώσουμε. 

    Η αλήθεια θα γίνει ο μόνος δρόμος και όχι ο φόβος, βία, έχθρα, κέρδος, αυτά «φορέθηκαν» πολλές χιλιετίες. Φτάνει !

    Οι έσχατοι θα έρθουν πρώτοι, αυτά είναι τα λόγια του Ιησού. Αυτοί που θα πέσουν και με τον χειρότερο τρόπο είναι αυτοί που τώρα νιώθουν πρώτοι, ισχυροί και γελούν σε βάρος κάθε πικραμένου.

    Σε λίγο τίποτε δεν θα είναι ίδιο, τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Όλοι θα πάρουν αυτά που τους αναλογούν, αν έσπειραν ψέμα, φτώχεια, πόνο αυτά θα πάρουν πίσω και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό.

    Μήπως τελικά ο φτωχός είναι πλούσιος και ο πλούσιος φτωχός ? Όταν είσαι φτωχός στην καρδιά και πλούσιος στην τσέπη ετοιμάσου να βιώσεις την φτώχεια παντού. Όταν είσαι πλούσιος στην καρδιά και φτωχός στην τσέπη μη φοβάσαι τίποτε. 

    sahiel.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ