• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

    Νοσοκομειακοί γιατροί: «Έρχεται υγειονομική γενοκτονία»

    Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαντούν στον υπουργό Υγείας, ο οποίος πριν από λίγες μέρες δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν έχει στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των ανασφάλιστων στην Ελλάδα
    Σοκ από τα στοιχεία για τους ανασφάλιστους

    Για υγειονομική γενοκτονία προ των πυλών εξαιτίας των εκατομμυρίων ανασφάλιστων που υπάρχουν πλέον στη χώρα μας κάνει λόγο η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ)

    Της Δήμητρας Ευθυμιάδου 

    Την πλήρη υγειονομική κάλυψη όλων των πολιτών της χώρας ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή την αποκάλυψη του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δ.Κοντού ότι σήμερα πλέον υπάρχουν 3 εκατ. πολίτες χωρίς ασφάλιση αλλά και άλλα 3 εκατ. που εμφανίζονται να μην έχουν ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί. 

    Στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ- κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Healthworld -και προκάλεσαν έντονη ανησυχία. Άλλωστε δείχνουν τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας που οδηγεί εκατομμύρια συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

    Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας σημειώνει χαρακτηριστικά: 

    «Το νούμερο των περίπου 6.000.000 ανασφάλιστων συμπολιτών μας που οι ίδιοι και οι οικογένειες τους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αστρονομικό. Έτσι λοιπόν όσοι έχουν την ατυχία ν΄ αρρωστήσουν δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε Πρωτοβάθμια, ούτε σε νοσοκομειακή αλλά ούτε και σε φαρμακευτική περίθαλψη. 

    Περισσότερο από ποτέ γίνεται επίκαιρη η θέση της ΟΕΝΓΕ για κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης όλου του πληθυσμού της χώρας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς διακρίσεις σε ασφαλισμένους, ανασφάλιστους, απόρους. Μόνο έτσι θα αποφευχθεί η υγειονομική γενοκτονία, η οποία βρίσκεται επί θύραις».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ σήμερα υπάρχουν 6 εκατ. πολίτες με ασφαλιστική ικανότητα, 3 εκατ. χωρίς ασφαλιστική ικανότητα και 3 εκατ. συμπολίτες μας χωρίς ασφαλιστική ικανότητα και χωρίς ταυτοποίηση, το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι κάποιοι εξ αυτών ίσως να είναι διπλοεγγεγραμμένοι και σε άλλα Ταμεία, αν στο παρελθόν έχουν αλλάξει ασφαλιστικό φορέα. Και αυτό ωστόσο δε φαίνεται να μειώνει σημαντικά τον αριθμό όσων σήμερα δε διαθέτουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

    Πηγή: Iatropedia.gr
    kostasxan

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ