• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

    Έρχεται Μνημόνιο ΙΙΙ

    Υποτίθεται ότι μετά από δυο δανειακές συμβάσεις και ένα PSI που οδήγησε για πρώτη φορά μια χώρα σε «τεχνική» χρεοκοπία, η Ελλάδα θα είχε καταφέρει να βάλει… πάτο στο βαρέλι, όπως προέβλεπε βιαστικά, πριν από περίπου οκτώ μήνες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την τότε ιδιότητα του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

    Φαίνεται ωστόσο ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Και σε συνέχεια των σχετικών προβλέψεων-εκτιμήσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, των Οίκων Αξιολόγησης και των διεθνών οικονομικών αναλυτών, ο ίδιος ο μεταβατικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος παραδέχτηκε, με συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να χρειαστεί και Μνημόνιο ΙΙΙ, προκειμένου να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση.

    Ο άλλοτε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας επεσήμανε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να μην χρειαστεί και τρίτο πακέτο οικονομικής στήριξης, κάθε άλλο ωστόσο παρά απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Όσο για το 2015, και το ορόσημο… απόπειρας επιστροφής της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, ο Λουκάς Παπαδήμος εμφανίζεται να έχει και εκεί τις αμφιβολίες του, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να προβλέψει τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές σε δυο χρόνια.



    kostasxan.blogspot.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ