• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

    Πόρισμα -παρωδία για την ΕΛΣΤΑΤ στην Εξεταστική Το έλλειμμα αυξήθηκε... από μόνο του!

    Πόρισμα βγαλμένο από «θέατρο σκιών» και όχι από μια αντικειμενική, έρευνα αναμένεται να είναι το τελικό κείμενο που θα παραδώσει σήμερα ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την ΕΛΣΤΑΤ Χρήστος Πρωτόπαπας στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο καθώς θα αποφαίνεται ότι για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, την κρίση δανεισμού και την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ δεν ευθύνεται κανείς!

    Συγκεκριμένα, θα αποδίδονται ήπιες πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών της ΝΔ Γιάννη Παπαθανασίου κυρίως για το γεγονός ότι «παρασύρθηκε» από τις «άστοχες εκτιμήσεις» του τότε προϊσταμένου της στατιστικής υπηρεσίες Μανώλη Κοντοπυράκη και θα «αναγνωρίζει» την συμβολή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην «ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας» των greek statistics.

    Ειδικότερα, αν και αρχικά τα μέλη της επιτροπής μιλούσαν όχι μόνο για πολιτικές ευθύνες του «γαλάζιου τσάρου» της Οικονομίας αλλά και ενδεχόμενη τέλεση «ποινικών αδικημάτων» τελικά  φαίνεται ότι αποφάσισαν να «λειάνουν» τις γωνίες προκειμένου να αποφύγουν μια «αχρείαστη πόλωση του κλίματος ενόψει εκλογών». Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες επιδίωξη του επιτελείου του ΠΑΣΟΚ, δια χειρός του οποίου είναι το πόρισμα, είναι να υπάρξει ένας «ευγενής συμβιβασμός» ώστε η ΝΔ να μην ανακινήσει μια νέα έρευνα όταν έρθει στην εξουσία.

    Παρά ταύτα, στο κείμενο θα ασκείται σκληρή κριτική στους χειρισμούς του κ. Κοντοπυράκη.

    Επιπροσθέτως, είναι χαρακτηριστικό ότι αν και τα μέλη της επιτροπής παραδέχονταν ευθέως τον εντοπισμό σοβαρών πολιτικών λαθών στους χειρισμούς του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όταν αυτός ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, κυρίως βασισμένοι στην κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου που παραδέχθηκε ότι λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα ενδεχομένως να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο αλλα και  εκείνη του προέδρου του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι «ηταν ατυχής η δήλωση του Παπακωνσταντίνου περι Τιτανικού», τελικά έκαναν περίτεχνη στροφή και κατέληξαν ότι ο «κ. Παπακωνσταντίνου όχι μόνο αποτύπωσε το έλλειμμα με τον καλύτερο τρόπο αλλά έδρασε ακαριαία, έγκαιρα και σωστά».

    Είναι δε ενδεικτικό ότι έως αργά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, υπήρχε παράγραφος στα τελικά συμπεράσματα του πορίσματος που ανέφερε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου «αδράνησε» τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ως προς την λήψη μέτρων που θα ανέκοπταν την δυναμική του χρέους, η οποία τελικά απεσύρθη



    protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ