• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

    Ανυπολόγιστη η καταστροφή της χώρας από το ΠΑΣΟΚ



    Πόσο στοίχισε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ με την υπογραφή της τρόικας; Ανυπολόγιστη η ζημιά, όμως, στον τομέα της απασχόλησης το κόστος είναι δραματικό. Μέσα σε δύο χρόνια από το....
    τρίτο τρίμηνο 2009 μέχρι το τρίτο τρίμηνο 2011, ημέρες ΠΑΣΟΚ δηλαδή, χάθηκαν 462.000 θέσεις εργασίας.

    Πραγματικός Αρμαγεδδών.

    Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, η Ελλάδα βρίσκεται κι επισήμως σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης. Το ποσοστό των Ελλήνων που δεν είναι σε θέση να καλύψουν βασικές διατροφικές τους ανάγκες φτάνει πλέον στο 11,6%, με το μέσο όρο της Ε.Ε. στο 8,1%, ενώ επιδεινώθηκε κατά 2,3% μέσα σε δύο χρόνια. Αντίστοιχη αύξηση σημειώθηκε στο ποσοστό ατόμων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Δηλαδή 1 στους 10 Έλληνες δεν έχει ούτε να φάει σαν άνθρωπος!

    Η ανεργία των νέων βρέθηκε σε ιστορικό υψηλό -στο 50% στην Ελλάδα, όπως και στην Ισπανία.

    Αναφορικά με τους ανέργους που δεν καταφέρνουν να βρουν δουλειά μετά από ένα χρόνο αναζήτησης, σ’ αυτή τη θέση βρίσκεται το 9,1% του εργατικού δυναμικού δηλαδή 355.000 άτομα. Η Κομισιόν αναφέρει ότι το επίδομα ανεργίας δίνεται μόνο για 12 μήνες και ως εκ τούτου «η φτώχεια ανάμεσα στους ανέργους είναι πιθανό να αναδειχθεί στο βασικότερο ζήτημα» για την Ελλάδα.

    Η εικόνα που δίνει η Κομισιόν είναι εικόνα τριτοκοσμικής χώρας. Μέσα σε δύο χρόνια διαλύθηκαν τα πάντα και θα περάσουν πολλά χρόνια για να ξαναγίνουν όπως ήταν. Το ερώτημα είναι τι μπορεί να γίνει πλέον για τις εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.

    Η κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ είναι πράγματι πολύ βαριά για όποιον ακολουθήσει.

    ΠΗΓΗ



    helleniclegion.blogspot.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ