• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

    «Ξήλωσαν» τον τάφο των γονιών του Χίτλερ

    «Ξήλωσαν» τον τάφο των γονιών του Χίτλερ

    Η ταφόπλακα στο μνήμα των γονιών του Αδόλφου Χίτλερ, Λόις και Κλάρα, αφαιρέθηκε από το κοιμητήριο του Λέοντινγκ στη βόρεια Αυστρία.
    Αυτό έγινε προκειμένου να απομακρυνθούν από εκεί οι νεοναζιστές που χρησιμοποιούσαν τον τόπο ως χώρο προσκυνήματος.

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Βάλτερ Μπρίνερ, η απόφαση ελήφθη από μία μακρινή συγγενή της οικογένειας και ιδιοκτήτρια του τάφου, η οποία παραιτήθηκε από τα δικαιώματά της στον χώρο. «Οι επισκέψεις στο μνήμα δεν ήταν συνεχείς, όμως συμβαίνουν διάφορα, την τελευταία φορά στα τέλη του φθινοπώρου», δήλωσε ο Μπρίνερ.

    Όπως ανέφερε μία αυστριακή εφημερίδα ο τάφος «διακοσμήθηκε» με ναζιστικά σύμβολα από αγνώστους. Ένα παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και το 2009, με τη συμπλήρωση των 120 ετών από τη γέννηση του Αδόλφου Χίτλερ. Η ταφόπλακα αφαιρέθηκε τη Τετάρτη ενώ σύμφωνα με τον ιερέα της τοπικής ενορίας, Κουρτ Πίτερτσατσερ, ο χώρος του μνήματος θα διατεθεί τώρα για νέα ταφή.

    Οι δημοτικές αρχές της πόλης συζήτησαν το θέμα με εκπροσώπους της εκκλησίας και των υπηρεσιών ασφαλείας και κατέληξαν στην απόφαση να απομακρύνουν την ταφόπλακα, εφόσον συμφωνούσε και η ιδιοκτήτρια. «Ο ιερέας μου είπε ότι και εκείνη δεν ήθελε να χρησιμοποιείται ο τάφος κατ' αυτόν τον τρόπο», είπε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι δεν ξέρει, ούτε θέλει να μάθει, πού βρίσκεται πλέον η ταφόπλακα.

    Ο Αδόλφος Χίτλερ γεννήθηκε το 1889 στο Μπρανάου της Αυστρίας κοντά στα γερμανικά σύνορα. Και οι δύο γονείς του, Αλόις Χίτλερ και Κλάρα Πελτσλ, κατάγονταν από φτωχές αγροτικές οικογένειες. Η Κλάρα ήταν η τρίτη σύζυγος του Αλόις, ο οποίος είχε ακόμη δύο παιδιά από τους προηγούμενους γάμους του. Απέκτησαν μαζί έξι παιδιά, ωστόσο μόνο ο Αδόλφος Χίτλερ και η αδελφή του Πάουλα Χίτλερ έζησαν μέχρι την ενηλικίωση. Ο Αλόις Χίτλερ πέθανε το 1903, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1907 ακολούθησε η Κλάρα.

    ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ