- Υπουργός Οικονομικών Ρωσίας : ''Είναι καλύτερο να σωθεί η Ελλάδα''
- Η Κίνα καλεί την Ευρωζώνη να αντιμετωπίσει άμεσα την κρίση χρέους
- Ο χορός των δηλώσεων-παρεμβάσεων υπερ της χώρας μας ξεκίνησε από τον υπουργό Οικονομικών των Η.Π.Α Τίμοθυ Γκάιτνερ
- Στις 22.30 η κρίσιμη συνάντηση Βενιζέλου με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Σόιμπλε
Θα ήταν καλύτερα να αποτραπεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας για τις χώρες της ευρωζώνης, αφού αυτό θα μείωνε τον κίνδυνο να υπάρξουν παρόμοιες εξελίξεις στην Ισπανία και στην Ιταλία, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν χθες. «Είναι καλύτερο να σωθεί» η Ελλάδα, είπε ο Κούντριν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.
«Οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία θα αυξάνονταν δραστικά, τα επιτόκια για το χρέος της Ιταλίας και της Ισπανίας θα αυξάνονταν δραματικά και θα ήταν δυσκολότερο γι’ αυτές να εξυπηρετούν το χρέους τους. Είναι σαν ένα μέτωπο: αν σπάσει ένα μέτωπο, έστω και λίγο, αυτό εξασθενίζει ολόκληρη τη στρατιά κι επιτρέπει στον εχθρό να διεισδύσει», είπε ο Κούντριν.
ΔΝΤ: Η Κίνα απαιτεί να αντιμετωπιστεί «άμεσα» η κρίση στην ευρωζώνη Η Κίνα κάλεσε ξανά την ευρωζώνη να αναλάβει δράση το ταχύτερο για να αντιμετωπίσει τις κρίσεις χρέους στην διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ουάσινγκτον.
«Η κρίση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη πρέπει να επιλυθεί άμεσα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών», είπε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας Ζιου Σιαοτσουάν. «Ισχυρά και αξιόπιστα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι αναγκαία στις χώρες που πλήττονται για να ανακουφιστούν οι πιέσεις του κρατικού χρέους», είπε στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής, ενός βασικού διευθυντικού οργάνου του ΔΝΤ. Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο επισήμανε ότι η παγκόσμια κρίση προήλθε από «μερικές ανεπτυγμένες οικονομίες», χωρίς να κατονομάσει τις ΗΠΑ.
Αν και τα προβλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, που επιδεινώθηκαν από σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις, έχουν εγείρει μεγάλες ανησυχίες, ήταν η κρίση στην ευρωζώνη που μονοπώλησε τις συζητήσεις στις ετήσιες συνόδους του ΔΝΤ και της ΠΤ. Η άποψη που λέει ότι οι πολιτικές ηγεσίες στις ΗΠΑ και στην ΕΕ δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν τις οικονομίες τους κερδίζει έδαφος και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί διότι προκαλεί αναταραχή στις αγορές, υποστήριξε ο Ζιου. «Η παγκόσμια συνεργασία είναι επιτακτική», τόνισε. «Ένα στοιχείο-κλειδί της συνεργασίας είναι κάθε χώρα να πάρει το θέμα στα χέρια της, να πάρει σωστά στοχευμένα μέτρα και να θέσει τα του οίκου της σε τάξη». Παράλληλα ο Ζιου προειδοποίησε ότι το ΔΝΤ --που σήμερα έχει διαθέσιμα ύψους 630 δισεκατομμυρίων δολαρίων-- ενδέχεται να βρεθεί σε μια κατάσταση που δεν θα έχει αρκετά χρήματα ώστε να δανείσει χώρες που το χρειάζονται, την ώρα της αναταραχής στις χρηματαγορές. «Καθώς εκτυλίσσεται η κρίση χρέους στην ευρωζώνη η ζήτηση για χρηματοδότηση από το ΔΝΤ εκ μέρους των μελών του αυξήθηκε δραματικά», σημείωσε.
«Αλλά οι διαθέσιμοι χρηματοοικονομικοί πόροι ενδέχεται να μην αποδειχθούν επαρκείς για να καλυφθούν οι πιθανές ανάγκες χωρών που πλήττονται από την κρίση». Η νέα παρέμβαση του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών Με νέα δυναμική του παρέμβαση ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ κάνει επείγουσα έκκληση-απαίτηση, προς τις ευρωπαικές κυβερνήσεις και κυρίως την Γερμανία, να συνεργαστούν ώστε να εξαλείψουν την απειλή μια καταστροφικής χρηματοπιστωτικής κρίσης. Έγινε μάλιστα όσο χρειαζόταν συγκεκριμένος.Ζήτησε δηλαδή από τις αρχές της ΕΕ να συνεργαστούν ΑΜΕΣΑ με την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα για να διασφαλίσουν τόσο ότι τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν ομαλά όσο και πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα μπορούν να έχουν αρκετά κεφάλαια και ρευστότητα.
Μόνο που δεν φωτογράφισε την Ελλάδα ο Γκάιτνερ που συνέχισε προειδοποιώντας αυστηρά ότι αν δεν αντιμετωπιστούν οι απειλές που προκαλεί η κρίση χρέους θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις άλλες προσπάθειες που γίνονται στην Ευρωζώνη αλλά και παγκοσμίως.
newsit.gr
Σχόλιο: Από ότι καταλαβαίνετε, όλα είναι έτοιμα ή να κατασστραφούν ,ή να διασωθούν για πλάκα.
Μένουν δεκαπέντε μέρες για την τελική απόφαση. Όλα τα άλλα θα είναι απλή διαδικασία, αφού οι κινέζικες τράπεζες που ελέγχουν την Αμερική, έχουν πιστωτικά αποθέματα για να δανείσουν τους πάντες.
Για το λόγο αυτό σας έχω πει ξανά και ξανά, μη μασάτε!!!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.