• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

    Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για οφειλές στην εφορία


    Εντείνονται οι κατασχέσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεων για οφειλές στην εφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατά τόπους εφορίες, χρησιμοποιώντας διατάξεις του νόμου περί δημοσίων εσόδων, έχουν ήδη κατασχέσει από τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας τις μηνιαίες αποδοχές υπαλλήλων, οι οποίοι εμφάνιζαν χρέη προς το δημόσιο.

    Όπως καταγγέλλει στο ΒΗΜΑ FM  ο πρόεδρος των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, 20 υπάλληλοι της υπηρεσίας έχουν υποστεί κατασχέσεις μισθών, ενώ απειλούνται και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από τράπεζες.
    Η πρόεδρος του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις εφορίες επιβεβαιώνει, στο σταθμό, ότι το μέτρο εφαρμόζεται με ένταση τους τελευταίους μήνες. Πηγές του ΥΠΟΙΚ διευκρίνιζαν στο σταθμό ότι δεν πρόκειται για κάποια ειδική εντολή, αλλά οι κατασχέσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα της δράσης μιας νέας υπηρεσιακής μονάδας είσπραξης του υπουργείου, η οποία ξεκίνησε έντονους ελέγχους, προκειμένου να κατασχέσουν στην πηγή του εισοδήματος των οφειλετών του δημοσίου.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ