• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

    Συνεχίζεται ο σάλος με το τέλος στα ακίνητα

    Οι σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης από το νέο «χαράτσι» για τα ακίνητα, το οποίο θα πληρώνουν και οι άνεργοι έκαναν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναθεωρήσει τη στάση του.

    Η επίμαχη τροπολογία δεν κατατέθηκε χθες στη Βουλή, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, και η κίνηση αυτή «φούντωσε» τα σενάρια περί αλλαγών όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες και τους ανέργους.

    Την ίδια ώρα, στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός αλλά και τα κυβερνητικά στελέχη δεν έκαναν καμία αναφορά στο επίμαχο θέμα.

    Τον έντονο προβληματισμό του για το πως πρακτικά η ΔΕΗ θα γνωρίζει τις ευπαθείς ομάδες εξέφρασε ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. Παραδέχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζει η εταιρεία μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα τα κοινωνικά κριτήρια, στα οποία έχει αναφερθεί ο υπουργός Οικονομικών.



    Σφοδρές οι αντιδράσεις για το «χαράτσι»
    Οι ξενοδόχοι έκαναν λόγο για πλήγμα στην καρδιά της τουριστικής βιομηχανίας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων απέστειλε επιστολή, στην οποία ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να εξαιρεθεί από τη φορολογία το 30% των χώρων των ξενοδοχείων, καθώς πρόκειται για βοηθητικούς χώρους (αποθήκες κλπ).

    «Η απόφαση για το τέλος ακινήτων που ανακοινώθηκε με τους εξωφρενικούς ανά τ.μ. συντελεστές των 3-20 ευρώ ανά τ.μ. δεν ξεπερνά τους χειρότερους εφιάλτες μας, γιατί οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν προ πολλού χάσει τον ύπνο τους, εν αναμονή και των επερχόμενων λογαριασμών του ΦΑΠ 2009-2011. Ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχει αφορολόγητο, δεν υπάρχει κλιμάκωση ή οποιουδήποτε είδους κοινωνικό κριτήριο στη διαμόρφωση του τέλους, δεν υπάρχει έλεος» σημείωσε η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωση της.
    .
    Έκκληση στην κυβέρνηση να μην θεσμοθετήσει το τέλος στα ακίνητα και να επανεξετάσει συνολικά το μείγμα της οικονομικής της πολιτικής ελαφρύνοντας τα φορολογικά βάρη και ενισχύοντας την ανάπτυξη απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος είπε ότι «η νέα ληστρική επιδρομή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση εναντίον επιχειρήσεων και πολιτών, με την επιβολή του δυσβάσταχτου τέλους για τα ακίνητα, την καθιστά ηθική αυτουργό της δημιουργίας ενός νέου ισχυρού κινήματος. Του..."δεν έχω να πληρώσω"».

    «Μνημείο βαρβαρότητας, αναποτελεσματικότητας και αναξιοπιστίας» χαρακτήρισε το μέτρο η ΝΔ. «Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις επιβάλλεται ακόμη και στις πιο ευπαθείς ομάδες, σε πολίτες χωρίς εισοδήματα, σε άτομα με αναπηρία, σε ανέργους» υπογράμμισε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών ΝΔ, Ιωάννης Βρούτσης.



    πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ