• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

    Το ΠαΣοΚ ποτέ δεν πεθαίνει... μόνο σκοτώνει!




    Δωρεάν σεμινάρια προς αδέξιους πολιτικούς, αρχάριους πολιτευτές και υποψιασμένους πολίτες παραδίδει η Κυβέρνηση. Της βάζει η τρόικα το μαχαίρι στο λαιμό για νέα μέτρα. Υψώνει το ανάστημα της και διώχνει τους κακούς τροϊκανούς με το πρώτο αεροπλάνο. Και αρχίζει το βιολί: κινδυνεύει η 6η δόση, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει συντεταγμένα, θα φαλιρίσει ανεξέλεγκτα, θα απολυθούν εκατοντάδες επί χιλιάδων, σεισμοί, λιμοί , καταποντισμοί. Και έρχεται σαν «θεία δίκη» το τσουνάμι των μέτρων: ακίνητα, εφεδρείες, μειώσεις μισθών.
    Ξαφνικά, μετά τα μέτρα το κλίμα αλλάζει: Ο γκριζομάτης Ραιχενμπάχ έρχεται, οι γκρίζοι λύκοι φεύγουν, οι εταίροι θα καταργήσουν το ευρώ αν εμείς φύγουμε, οι Ρώσοι θα αγοράσουν ευρωομόλογα, τα οποία και να εκδοθούν δεν αλλάζει κάτι με τις «υποχρεώσεις» μας, όπως λέει ο Μπαρόζο. Εκπρόσωπος της επενδυτικής RidgeWorth Capital Management, δηλώνει σίγουρος πως οι Ευρωπαίοι «θα βγάλουν ξανά το καρνέ επιταγών για την Ελλάδα, καθώς τα κεφάλαια που χρειάζονται για να τη σώσουν είναι «ψίχουλα» μπροστά στο κόστος του να την αφήσουν να καταρρεύσει …». Ο ίδιος αναλυτής καταλήγει πως τελικά «η Ελλάδα δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο πιστεύει ο περισσότερος κόσμος». Άποψη με την οποία συντάσσονται και οι αναλυτές του ΒΒC που γράφει πως η Ευρωζώνη έδωσε ξανά υποσχέσεις και δεσμεύσεις στην Ελλάδα και στις αγορές. Νωρίτερα ο γενικός διευθυντής οικονομικών και χρηματοπιστωτικών υποθέσεων της Ε.Ε., Μάρκο Μπούτι είχε χαρακτηρίσει «ευσεβή ψευδαίσθηση» τα σενάρια για μία ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας» και είχε διαβεβαιώσει πως οι Ευρωπαίοι δεν σκέφτονται κάτι τέτοιο αφού καμία κρίση δεν μπορεί να απομονωθεί χειρουργικά και πάντα οι κίνδυνοι μετάδοσης είναι τεράστιοι!
    Αυτά δεν ίσχυαν πριν την ανακοίνωση των μέτρων; Ασφαλώς, αλλά έπρεπε τα «μέτρα» να έχουν ένα δραματικό υπόβαθρο για να γίνουν εύπεπτα. Επίσης στην καλλιέργεια του κοινωνικού αυτοματισμού αριστεύουν οι κυβερνητικοί. Όλοι εναντίον όλων. Πέταξαν και τρεις φωτοβολίδες κρότου-λάμψης για να δέσει το σκηνικό:
    Πρώτον οι μισθοί μειώνονται αλλά όχι και το συνολικό μισθολογικό κόστος.
    Δεύτερον υπάρχουν φορείς χωρίς αντικείμενο που ακόμη μισθοδοτούν δεκάδες υπαλλήλους (πχ Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης)
    Τρίτον, για να δοθεί και μια διαφορετική χροιά, βγαίνουν κατασκοπείες στην ΕΥΠ, σκάνδαλα με σχολή πρακτόρων (όχι ναυτικών), μόνο ο αξέχαστος ΘΒ μας λείπει.
    Ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ δουλεύει πλήρως όπως λέει και ο Αδέξιος Δεξιός. Προσλήψεις, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις (για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα), αποφυγή της εφεδρείας, προτεραιότητα στις μετατάξεις, όλοι θα βολευτούν. Για όσους είναι δύσπιστοι τους πληροφορούμε ότι κοτζάμ υπουργός τις προάλλες τηλεφώνησε σε περιφερειακό νοσοκομείο για να προσέξουν ένα δικό του παιδί οι νοσηλευτές και οι γιατροί. Ήταν σοβαρή η περίπτωση, χρειάστηκε κάποια ράμματα…
    Το ΠΑΣΟΚ μέσα στο γενικό χαμό, θα προσπαθήσει να ελέγξει τις απολύσεις, τις μετατάξεις και τις συνταξιοδοτήσεις, να κρατήσει ψηλά το φρόνημα των ψηφοφόρων του με έργα ή υποσχέσεις. Ο δημοσκοπικός καταποντισμός έχει σημάνει συναγερμό στην Ιπποκράτους. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πεθαίνει. Μόνο λίγο καιρό ολισθαίνει και ξανά προς τα ρουσφέτια τραβά. Είναι βεβαίως προτιμότερο οι νέοι προσληφθέντες να είναι «απασχολήσιμοι» και όχι απασχολούμενοι, ώστε να μην ατονεί η «μητρική» σχέση στοργής με το κόμμα, υπό το φόβο της μονιμότητας στην ανεργία.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ