• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

    Βουίζουν τα αφτιά των Αμερικανών στην Κίνα – Τους χτύπησαν με προηγμένο ηχητικό όπλο – Στο «κόκκινο» η ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου

    Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Κίνα διατάχθηκαν να εκκενώσουν τη χώρα αμέσως μετά από μια σειρά μυστηριωδών ύποπτων περιστατικών που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην Ουάσιγκτον.

    Μια ειδική ιατρική ομάδα του Πενταγώνου εξειδικευμένη σε αυτές τις περιπτώσεις εξετάζει επί του παρόντος όλους τους Αμερικανούς διπλωμάτες, αφού oi υπάλληλοι παραπονέθηκαν για «αφύσικες αισθήσεις ήχου και πίεσης», αντανακλώντας στις παλαιότερες ανεξήγητες «ήπιες επιθέσεις» Αμερικανών διπλωματών στην Κούβα.


    Πριν μερικούς μήνες έκθεση Αμερικανών ερευνητών ανέφερε ότι για τέτοια περιστατικά υπεύθυνη ήταν η χρήση προηγμένου ηχητικού όπλου, το οποίο λειτουργεί πέρα από το εύρος των ήχων που μπορεί να ακούσει ο άνθρωπος, και φέρεται να χρησιμοποιήθηκε εναντίον των Αμερικανών διπλωματών και μελών των οικογενειών τους.

    Προφανώς πρόκειται για συσκευή που χρησιμοποιήθηκε εκτός της αμερικανικής πρεσβείας, στα σπίτια των διπλωματών με στόχο τους Αμερικανούς.

    Το μυστήριο στην όλη υπόθεση είναι ότι το κάθε περιστατικό διαφέρει, ανάλογα με το θύμα. Κάποιοι αντιλαμβάνονταν ότι κάτι συνέβαινε τη στιγμή που συνέβαινε, και υπήρχαν ενδείξεις για κάποιου είδους ηχητική επίθεση, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι ξυπνούσαν με ένα βουητό στα αυτιά τους, το οποίο σταματούσε όταν απομακρύνονταν από τα κρεβάτια τους.

    Επίσης, οι επιθέσεις φαίνεται πως γίνονταν τη νύχτα, και σε κάποιες περιπτώσεις σε «ριπές» που διαρκούσαν λεπτά.

    Ωστόσο άλλες φορές τα θύματα δεν ένιωθαν ή άκουγαν τίποτα μέχρι να αρχίσουν τα συμπτώματα, που κυμαίνονταν από πονοκεφάλους, ναυτίες, πρηξίματα στο κεφάλι, απώλεια ισορροπίας κ.α.

    Μιλάμε σίγουρα για όπλα που κατέχουν σίγουρα όμως προηγμένες χώρες με σύγχρονη τεχνολογία με σκοπό την πρόκληση «προβλημάτων» στους ανθρώπινους στόχους που ήταν Αμερικανοί διπλωμάτες.

    Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απόσυρση αρκετών διπλωματών από την Κίνα μετά τις ομολογίες τους ότι υπέφεραν από τις ίδιες μυστηριώδεις συνθήκες που αναφέρθηκαν από διπλωμάτες των ΗΠΑ στην Κούβα το 2017.

    Τουλάχιστον δύο Αμερικανοί ανέφεραν ότι «άκουγαν περίεργους θορύβους στην Κίνα», σύμφωνα με τους New York Times.

    Η Ιατρική ομάδα που έχει φθάσει στην Κίνα αυτήν την εβδομάδα εξετάζει πρωτόγνωρα περιστατικά «λεπτής ασαφής, αλλά ανώμαλης αίσθησης περίεργου ήχου και πίεσης» στη νότια κινεζική πόλη Guangzhou.

    Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Heather Nauert, δήλωσε ότι εκείνοι που επιστρέφουν πίσω θα υποστούν περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας για τη διερεύνηση των περιστατικών.

    «Δεν έχει αποδειχθεί η ακριβής φύση των τραυματισμών που υπέστησαν τα πληγέντα μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής και η ύπαρξη κοινής αιτίας για όλες τις περιπτώσεις», ανέφερε.

    Μιλώντας την Τετάρτη, η Heather Nauert Νάουερτ σημείωσε επίσης ότι οι γιατροί θα εξετάσουν εάν τα συμπτώματα είναι σύμφωνα με εκείνα που είχαν αναφέρει δεκάδες υπάλληλοι της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αβάνα .

    Το 2017, 24 διπλωμάτες και τα μέλη των οικογενειών τους έφυγαν από την Κούβα, αφού υπέφεραν από ανεξήγητα συμπτώματα όπως ζάλη, πονοκεφάλους, γνωστικά προβλήματα και προβλήματα όρασης.

    Τα ίδια συμπτώματα οι επηρέασαν επίσης 10 Καναδούς διπλωμάτες και τις οικογένειές τους προκαλώντας πανικό στην Οτάβα .

    Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι οι υπάλληλοί τους ήταν θύματα «ειδικών επιθέσεων», αλλά δεν έχουν κατηγορήσει ακόμα κανέναν επίσημα ότι είναι υπεύθυνος για όλα αυτό , αλλά σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις .







    pentapostagma.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ