• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

    Απόλυτος κυρίαρχος ο Ερντογάν – Επίσημα αποτελέσματα: 52,8% στο 80.1% των ψήφων

    Απόλυτος κυρίαρχος ο Ερντογάν – Βγήκαν στους δρόμους και πανηγυρίζουν οι ψηφοφόροι του



    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν όχι απλώς κερδίζει το στοίχημα με την εξουσία, αλλά κυριολεκτικά σαρώνει στις κάλπες και κερδίζει και τις βουλευτικές εκλογές



    Με καταμετρημένο το 80,1% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της γειτονικής χώρας, ο «σουλτάνος» ξεπερνά το απαιτούμενο 50%, καθώς βρίσκεται στο 52,8%.
    Ο κυριότερος αντίπαλός του, Μουχαρέμ Ιντζέ, ακολουθεί με 29,9%, η Μεράλ Ακσενέρ λαμβάνει 7,50% και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς έχει 7,25%.

    Στην Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στο 50,5% και στην Άγκυρα στο 53%. Στη Σμύρνη, ο Μουχαρέμ Ιντζέ προηγείται με 53%. Στο Ντιγιάρμπακιρ, προηγείται ο Ντεμιρτάς με 63,5%. Ο Ιντζέ, παράλληλα, έχει προβάδισμα σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται στα παράλια του Αιγαίου.

    Αναφορικά με τις βουλευτικές εκλογές, η συνεργασία του ισλαμο-συντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν (AKP) με τους εθνικιστές του Ντεβλέτ Μπαχτσελί φαίνεται πως αποδίδει καρπούς, καθώς ο συνασπισμός αποσπά το 54,2% των ψήφων, με την καταμέτρηση στο 78,88%.

    Στον αντίποδα, η συμμαχία των κεμαλιστών με δύο ακόμα κόμματα αποσπά το 33,1%. «Θρίλερ» με το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), καθώς κερδίζει το 10,2% και φαίνεται να εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή.

    Το ποσοστό συμμετοχής στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ανήλθε στο 86,82%,

    hellas-now.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ