• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

    Θα μας τρελάνει ο Τσίπρας: «Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητά μας»

    Δεν είναι αστείο, ούτε έχουμε καμία διάθεση να σας κάνουμε πλάκα. Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον πρωθυπουργό της φοβερής και «περήφανης διαπραγμάτευσης», τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φρόντισε να πει τα δικά του για το περιβάλλον, μιλώντας στο φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της ΕΕ», στα Χανιά.

    Φαίνεται, λοιπόν, πως ο αρχηγός της κυβέρνησης έχει βαλθεί να μας... καταπλήξει, για άλλη μια φορά, με τις φοβερές ατάκες του, ιδίως τη στιγμή που το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό παραμένει άλυτο, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει ένα απίστευτο μπάχαλο σε ό,τι αφορά την απάντληση καυσίμων από το «κουφάρι» του «Αγία Ζώνη ΙΙ».
    Το χειρότερο, αδέρφια, δεν είναι πως σε αυτή τη χώρα ουδείς «ανευθυνο-υπεύθυνος» δεν παραιτείται, αλλά ότι κανείς, μέχρι τώρα, δεν έχει βγει δημόσια να ζητήσει έστω μια συγγνώμη από τους ανθρώπους που ζουν στις περιοχές που «μαύρισαν» από το μαζούτ και έχουν πάθει ασφυξία από την μπόχα.
    Μια ζωή, σε τούτη τη χώρα, οι κυβερνήσεις κινούνται με τη λογική του «κατόπιν εορτής» και ποτέ με στρατηγικές πρόληψης: Πάντοτε στο «και ένα» και τις περισσότερες φορές η ανοργανωσιά κι η τσαπατσουλιά πηγαίνουν «σύννεφο»!
    Είναι ωραία και όμορφα τα μεγαλόστομα λόγια για προτεραιότητες ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά στην πράξη τι γίνεται; Ποιος ήταν εκείνος που επέτρεψε σε ένα σαπιοκάραβο να μεταφέρει καύσιμα, χωρίς να λογαριάζει τις όποιες συνέπειες; Ποιος το έκρινε αξιόπλοο;
    Επιτέλους, θα λογοδοτήσει κανείς γι’ αυτό απίστευτο οικολογικό έγκλημα ή θα μείνουμε στις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις;


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ