• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

    Τα Ρίχτερ ξύπνησαν την Αλόννησο - Οι σεισμολόγοι ανησυχούν για ισχυρό «χτύπημα» του Εγκέλαδου (βίντεο)

    Τα Ρίχτερ ξύπνησαν την Αλόννησο. Μετά τα Δωδεκάνησα και την Καλαμάτα ο Εγκέλαδος “χτύπησε” και το νησί των Σποράδων με σεισμό εντάσεως 4 Ρίχτερ προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στους σεισμολόγους που κάνουν λόγο για συσσώρευση ενέργειας στην Ελλάδα και πιθανότητα μεγάλο σεισμό το επόμενο διάστημα.

    Στις 04:17 τη νύχτα σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ βορειοανατολικά της Αλόννησου σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του νησιού και το εστιακό του βάθος ήταν περί τα 10 χιλιόμετρα.
    Ο σεισμός ως μεμονωμένο περιστατικό δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους σεισμολόγους, αλλά το γεγονός ότι μέσα σε 28 ώρες συνέβησαν τρεις σεισμοί, σε περιοχές που είναι σεισμογενείς κάνει τους επιστήμονες να βρίσκονται σε... αναμμένα κάρβουνα.
    Το “χτύπημα” του Εγκέλαδου στα Δωδεκάνησα με ένταση 5,1 Ρίχτερ και το πρωί χθες η σεισμική δόνηση των 5 Ρίχτερ στην Καλαμάτα που είχε ισοπεδωθεί 30 χρόνια πριν, το 1986 με τον μεγάλο σεισμό, συνέβησαν κατά μήκος του τόξου που σχηματίζεται στη Νότια Ελλάδα από την Πελοπόννησο μέχρι την Κρήτη και το Καρπάθιο.
    Η Αλόννησος δεν εντάσσεται σε αυτό το ρήγμα, αλλά είναι πολύ πιθανόν να έχουν ενεργοποιηθεί και άλλα ρήγματα, αφού όπως σημείωσε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης “η Ελλάδα έχει μαζέψει ενέργεια” και προέβλεψε πώς θα έχουμε ισχυρό σεισμό. “Δεν λέω αύριο, μπορεί 6, μπορεί και 6,5 Ρίχτερ", τόνισε.
    Στην ίδια κατεύθυνση που κάθε άλλα παρά καθησυχαστική είναι κινήθηκαν και άλλοι σεισμολόγοι. Προβλέπουν δηλαδή πώς μπορεί να υπάρξει ένας ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα.  



    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ