• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

    Μέσα μεταφοράς χωρίς οδηγούς θα μεταφέρουν τους δούλους του παγκόσμιου ηγέτη

    Σύμφωνα με την Ατζέντα 21 η ιδιωτική μετακίνηση πρέπει να περιοριστεί και οι άνθρωποι να μετακινούνται για μεγάλες αποστάσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς.


    Μάλιστα τα καινούρια λεωφορεία δεν θα έχουν οδηγό, έτσι ώστε τα ρομπότ να παραγκωνίσουν τους ανθρώπους στις θέσεις εργασίας.
    Όπως μεταδίδεται, δύο αυτόνομα λεωφορεία, ηλεκτροκίνητα και χωρίς οδηγό, θα εξυπηρετούν από το σαββατοκύριακο και για έναν χρόνο πειραματικά τους επιβάτες μίας γραμμής του κέντρου της πόλης της Λυών, σε «παγκόσμια πρώτη», σύμφωνα με τους υπεύθυνους της επιχείρησης.
    Με λίγα λόγια στην γαλλική πόλη γίνεται πειραματικά η αρχή.
    Δύο λεωφορεία της γαλλικής εταιρείας Navya, το πρωτότυπο των οποίων δοκιμάστηκε το 2013, θα εξυπηρετούν ανά δέκα λεπτά πέντε στάσεις της νέας γραμμής λεωφορείων μήκους 1,3 χιλιομέτρου που εγκαινιάσθηκε σε νέα συνοικία της πόλης. Κάθε όχημα μπορεί να μεταφέρει 15 επιβάτες.
    Το λεωφορείο Arma θα κινείται με μέγιστη ταχύτητα 20 χιλιομέτρων την ώρα και είναι ένα κόσμημα υψηλής τεχνολογίας αξίας 200.000 ευρώ, εξοπλισμένο με κάμερες πλοήγησης, ανιχνευτές λέιζερ, GPS και αυτονομία κίνησης 6 έως 8 ωρών.
    Έχει δοκιμαστεί σε πόλεις της Γαλλίας και της Ελβετίας, όμως χωρίς επιβάτες.
    Οχήματα χωρίς οδηγό υπάρχουν όμως μόνο στην Γαλλία.
    Στο τέλος του Αυγούστου, τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό άρχισαν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Σιγκαπούρης σε ένα πείραμα περιορισμένων διαστάσεων, ενώ η αμερικανική Uber προτίθεται να δοκιμάσει οχήματα χωρίς οδηγό στο Πίτσμπουργκ.
    Η εταιρεία Alphabet, μητρική της Google ανακοίνωσε τον Μάιο σύμπραξη με την αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler για την ανάπτυξη στόλου αυτόνομων αυτοκινήτων με στόχο να τεθούν στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος του 2016.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ