• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

    Το πείραμα του "Ηλεκτροσόκ" και η θεωρία …. της «Τελικής Λύσης»!!

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης
    «Οι Έλληνες θα φθάσουν να εκλιπαρούν, για να απαλλαγούν από το ευρώ»!
    Τα γεγονότα τρέχουν επικίνδυνα και η Χώρα μας δυστυχώς, μοιάζει με όχημα χωρίς φρένα, στην κατηφοριά!!

    Δεν είναι λοιπόν ώρα, ούτε για στείρες αντιπαραθέσεις, ούτε και για κινδυνολογίες, ούτε βέβαια και για ωραιοποιήσεις της κατάστασης μας. Για το ΠΩΣ και το ΓΙΑΤΙ φθάσαμε σ’ αυτό το σημείο και για τις ευθύνες του παρελθόντος, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ήδη να έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη (που για ακατανόητους λόγους, δεν το κάνει). Το παρελθόν πλέον δεν αλλάζει και θα το κρίνει (δυστυχώς) …. μόνο η Ιστορία!! Εμείς όμως, οφείλουμε να δούμε το παρόν και να προετοιμάσουμε το μέλλον μας.

    Σήμερα βρισκόμαστε, από τη μια μεριά μπροστά σε σοβαρές αποκαλύψεις, ενός επικίνδυνου παρασκηνίου συνομωσίας και από την άλλη, μπροστά σε πολύ κρίσιμες και καθοριστικές επιλογές για το μέλλον μας!! Ο Αλέξης Τσίπρας, που πριν από ένα χρόνο ήρθε στην εξουσία, μετά βαΐων και κλάδων, …. ως «Μεσσίας», σήμερα αποδομείται ραγδαία, εξαντλεί το πολιτικό του κεφάλαιο και μοιάζει, όχι μόνο πολιτικά αδύναμος, αλλά και μπερδεμένος και άβουλος!!

    «Είναι όμως ο Τσίπρας, αυτός που κινεί τα νήματα και ελέγχει τις εξελίξεις (σε πολιτικό επίπεδο), είναι αυτός δηλαδή, που τελικά χαράσσει την πορεία της Χώρας μας»!?

    Η γνώμη μου είναι ότι …. ΟΧΙ!!! Ο Αλέξης Τσίπρας, είναι απλά η βιτρίνα ενός πολύ επικίνδυνου ….. παραμάγαζου!! Και ας δούμε μαζί, μόνο τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα, χωρίς αμφισβητούμενες φήμες, άστοχες εικασίες και υποκειμενικές απόψεις:

    1. Το πείραμα του «Ηλεκτροσόκ»

    Σήμερα πια και ο τελευταίος αφελής πολίτης, έχει πειστεί ότι, μια Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προετοίμαζε μυστικά τη μετάβαση της Ελλάδας στη δραχμή και την έξοδο μας από την Ευρωζώνη (και την Ε.Ε. κατά συνέπεια). Μπορεί σήμερα να ισχυρίζονται ότι το PLAN X του Βαρουφάκη, ήταν ένα εναλλακτικό «Σχέδιο Ανάγκης-Διάσωσης», αλλά όμως ….. ή λένε ψέματα ή είναι τελείως άσχετοι!! Όπως και από εκείνη την προηγούμενη κρίσιμη και καθοριστική περίοδο για τη Χώρα (Μάιος 2012), είχα εξηγήσει αναλυτικά και εμπεριστατωμένα ότι, …. «τα σχέδια ανάγκης-διάσωσης, έχουν αξία, ΜΟΝΟ όταν προετοιμάζονται συγκροτημένα και κοινοποιούνται ευρύτερα, … ώστε ΟΛΟΙ (μέσα και έξω) να ξέρουν τις επιλογές τους» (βλ. http://www.facebook.com/kon.voulgarakis/posts/297329817027523)

    Δεν θα είχα δηλαδή, καμιά αντίρρηση, αν πέρσι τέτοιο καιρό, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ευθαρσώς : «Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε σκληρά, μια καλύτερη συμφωνία και αν δεν την πετύχουμε εντός 1 – 2 μηνών, τότε θα επιδιώξουμε τη ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ έξοδο μας από το ευρώ, για να σωθούμε»!! Έτσι και εμείς θα ξέραμε τι μας γίνεται και οι αντίπαλοι μας, θα ξέρανε …. τι περιθώρια ελιγμών και πιέσεων, έχουνε!!

    Αντ’ αυτού, «αυτοί» επέλεξαν να κινηθούν τελείως ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ (ακόμα και εντός της δικής τους Κυβέρνησης):

    - Αρνήθηκαν να λάβουν τα 11 δις ευρώ (που υπήρχαν στη διάθεση τους) και να αποδεχτούν μια πολύ λιγότερο επώδυνη συμφωνία (mail Χαρδούβελη)

    - Κωλυσιεργούσαν και τελμάτωναν σκόπιμα τις διαπραγματεύσεις, μέσω της τακτικής «δημιουργικής ασάφειας» του καθηγητή της «θεωρίας παιγνίων», Βαρουφάκη

    - Την ίδια ώρα, πλήρωναν όμως, πλήρως και έγκαιρα, όλες τις υποχρεώσεις τους στο εξωτερικό, εξαντλώντας έτσι συστηματικά ΟΛΑ τα αποθεματικά των Ταμείων, κάνοντας στάση πληρωμών στο εσωτερικό, βουλιάζοντας τις επιχειρήσεις και στραγγίζοντας την αγορά από ρευστό (ενσυνείδητα και μεθοδευμένα)

    - Απειλούσαν και εκβίαζαν τους Ευρωπαίους δανειστές, ότι θα τα τινάξουν όλα, θα το κάνουν Κούγκι, θα στείλουν καραβάνια προσφύγων και Τζιχαντιστών στο Βερολίνο κ.α. (που τώρα αυτό, το πληρώνουμε σκληρά), ενώ παράλληλα στο εσωτερικό, καλλιεργούσαν αντι-Ευρωπαϊκό κλίμα και προετοίμαζαν την Κοινή Γνώμη, να πει …. «το Μεγάλο ΟΧΙ»!!

    Έτσι, μεθοδευμένα έχοντας αφήσει τη Χώρα, χωρίς 1 ευρώ απόθεμα στα Ταμεία της (χειρότερα και από την Κατοχή), έχοντας δημιουργήσει εχθρικό κλίμα με όλους τους Θεσμικούς διαπραγματευτές και έχοντας ξεσηκώσει τον κόσμο εναντίον τους, επιχείρησαν ….. το «Πείραμα του Ηλεκτροσόκ»!!!!!! Προκήρυξαν το «Δημοψήφισμα του ΟΧΙ», γνωρίζοντας ότι έτσι, θα προκαλούσαν το κλείσιμο των Τραπεζών (η ΕΚΤ είχε δηλώσει, εκ των προτέρων ότι θα διέκοπτε τη ρευστότητα). Έτσι λοιπόν, με μια Χώρα τελείως αποσκελετωμένη οικονομικά, κατεστραμμένη παραγωγικά, αδύναμη διπλωματικά και με τον …. «επιθανάτιο βρόγχο» της Ελληνικής κοινωνίας στις αποσκευές τους (δηλαδή, με όλα αυτά που εξ αρχής επεδίωκαν), ΑΥΤΟΙ θα πήγαιναν στις Βρυξέλες για την μετωπική σύγκρουση:

    - «Ο Ελληνικός λαός, δεν συμφωνεί με τα σχέδια σας και η Ελληνική κοινωνία πεθαίνει. Γι’ αυτό λοιπόν ή συμφωνείτε μαζί μας ή χρεοκοπούμε, τα τινάζουμε όλα στο αέρα ….. και το κρίμα στο λαιμό σας», είπαν εν είδη τελεσιγράφου στους Ευρωπαίους!!

    - «Τινάχτε τα», απάντησαν αυτοί ξερά ……. και ο Αρχηγός «βιτρίνα», λύγισε μπροστά στο βάρος, κατέρρευσε, γονάτισε και (αφού τον σουλούπωσαν λιγάκι) μας επέστρεψε «τροπαιοφόρος», μ’ ένα νέο 3ο Μνημόνιο (το χειρότερο όλων)!!

    (δείτε και τα συμπεράσματα δικά σας: http://www.kathimerini.gr/846938/article/epikairothta/politikh/dyo-apostoles-gia-ekdosh-nomismatos και εδώ http://tinyurl.com/hrcqpbv και εδώ http://www.skai.gr/news/politics/article/305595/tsakalotos-sullogiki-i-euthuni-tis-kuvernisis-gia-tous-heirismous-varoufaki/)

    2. Η θεωρία της «Τελικής Λύσης»

    Μετά τη συντριπτική αυτή ήττα της Ελληνικής διαπραγμάτευσης (sic), οι ξένοι επέβαλλαν πλήρως τους όρους τους και επιπλέον …. ως «δείγμα κατανόησης» τους, μας απαίτησαν τον εξοστρακισμό της περιβόητης «Ομάδας της Δραχμής», κλείνοντας έτσι την …. 1η Αριστερή Παρένθεση και ανοίγοντας το δρόμο, για τη 2η φορά Αριστερά!!

    Όμως, η Ελληνική Αριστερά (ως γνωστό) είναι σκληρό καρύδι και δεν αλλάζει εύκολα …. ΙΔΕΕΣ (και τακτικές)!! Έτσι λοιπόν, έβαλε σε εφαρμογή, ….. το εναλλακτικό «Σχέδιο Τελικής Λύσης»:

    - Την Ελληνική διαπραγμάτευση λοιπόν, συνεχίζει η ΙΔΙΑ «Ομάδα Βαρουφάκη», με τους μαθητές του: Τσακαλώτο, Παππά, Σταθάκη, Καρτούγκαλο (οι πλείστοι της Κίνησης 58), η οποία όμως τώρα πια, λέει μεν στους Ευρωπαίους …. «YES Sir σε όλα», αλλά όμως, τελικά ….. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ (είτε με πόνο, είτε χωρίς πόνο ψυχής)!!

    - Ανακοινώνει δηλαδή τα –κατ’ εντολή των ξένων- σχέδια της, σπείρει έτσι τον τρόμο και την απελπισία στον λαό (και μάλιστα τον προτρέπει να ξεσηκωθεί εναντίον της) και μετά, πηγαίνει να διαπραγματευτεί τα σχέδια αυτά, πάνω …. σε θεωρητικές μόνο γραμμές, χωρίς «αρχή και τέλος», χωρίς σαφή στοιχεία (νούμερα) και μελέτες, που θέλουν και ζητούν παγίως οι ξένοι!! Με τον τρόπο αυτό, άλλαξαν την προηγούμενη αποτυχημένη τακτική της «ασαφούς διαπραγμάτευσης», μ’ αυτή τη νέα τακτική, ….. της «κουτοπόνηρης ασάφειας», αποβλέποντας στον ΙΔΙΟ στόχο ….. «να χρεώνουν τις καθυστερήσεις στους ξένους»!!

    - Και πάλι λοιπόν, η διαπραγμάτευση για την Αξιολόγηση, που θα έπρεπε να τελειώσει τον Νοέμβριο ’15, συνεχίιιιιιιιζεται!! Ο κρίσιμος για την Ελλάδα χρόνος περνά άσκοπα, τα περιφερειακά προβλήματα των Ευρωπαίων που πολλαπλασιάζονται, αποσπούν και αποκλίνουν σταδιακά το ενδιαφέρον τους, από τα δικά μας προβλήματα και η Ελληνική οικονομία ….. εξαντλείται και πάλι!!

    - Όμως, η Οικονομία είναι ένα δυναμικό σύστημα ισορροπίας, όπου αυτά που χρειάζεται, πρέπει να γίνουν ….. «ΟΠΩΣ πρέπει και ΤΟΤΕ που πρέπει»!! Με την Αριστερίστικη αυτή τακτική, της ασαφούς ή και της κουτοπόνηρης διαπραγμάτευσης, …… καταφέρνουμε να ΜΗΝ προλαβαίνουμε και να μην επιτυγχάνουμε, ούτε το «όπως», ούτε και το «τότε», των αναγκαίων δράσεων μας (όπως αντίθετα έκαναν με επιτυχία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος, αλλά και Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία)!!

    - Αυτή όμως η «παρελκυστική τακτική», δημιουργεί ανισορροπία στην Οικονομία, δηλαδή πρόσθετα «δημοσιονομικά κενά» και άρα …. ΠΡΙΝ συμπληρωθεί το ένα Μνημόνιο, απαιτείται ήδη …. το επόμενο!! Τώρα, το σε ΠΟΙΟΝ θα χρεωθεί, αυτή η συνεχής απαίτηση …. ολοένα και νέων μέτρων και Μνημονίων (στους κακούς ξένους δανειστές ή στην κουτοπονηριά των Ομάδων Βαρουφάκη), .... μικρή αξία έχει, διότι τον λογαριασμό, τον πληρώνει ΠΑΝΤΑ ο ίδιος!!

    - Μ’ όλη αυτή την κατάσταση, ο Ελληνικός λαός κουράζεται, εξαντλείται, απελπίζεται και απογοητεύεται και έτσι ….. όλο και περισσότερο, αρχίζει να σκέφτεται και ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ …… σε «ακραίες λύσεις» (εθνικού νομίσματος)!!

    ΣΤΟΧΟΣ : Αφού δηλαδή είδαν ότι με τα «νταούλια» τους, το αντι-Ευρωπαϊκό αίσθημα που καλλιέργησαν στον λαό, δεν έφερε αποτέλεσμα, ΤΩΡΑ επιχειρούν, μέσω της σαλαμοποίησης, να του ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ (και να τον πείσουν) ότι …… «καλή είναι η Ευρώπη, αλλά με το δικό μας νόμισμα, καλύτερη»!! Θέλουν δηλαδή, ….. νέες Εκλογές, στις οποίες ο λαός, θα επιλέξει ενσυνείδητα τη Δραχμή!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, την ίδια ώρα που η Ελληνική κοινωνία εξαντλείται και φαίνεται να «παραδίδεται» στα Σχέδια ΣΥΡΙΑ-ΑΝΕΛ, είναι και η συγκυρία που τους ΕΥΝΟΕΙ, διότι ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι Ευρωπαίοι, ακόμα και οι πιο μετριοπαθείς Ευρωπαϊκές κοινωνίες, που αντιτάχθηκαν στην προοπτική ενός Grexit, τώρα βλέπουν την Ελλάδα, ….. ως ΑΠΕΙΛΗ, ως μια ορθάνοιχτη πύλη εισόδου μεταναστών, που πέραν από την τσέπη τους, ΒΛΑΠΤΕΙ σοβαρά και την ίδια την υπόσταση τους!!

    Έτσι λοιπόν, η περιβόητη «Τελική Λύση», φαίνεται πλέον ρεαλιστική και αναπόφευκτη, προκειμένου και τους Ευρωπαίους να απαλλάξει από το «Ελληνικό Πρόβλημα» (οικονομικό + προσφυγικό), αλλά και εμάς, να μας αποδεσμεύσει ώστε ….. ως «ανάδελφο Έθνος», να μεγαλουργήσουμε Τριτοκοσμικά, με …. Αριστερόστροφες πορείες!!

    tro-ma-ktiko

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ