• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

    Σε πανικό η Τουρκία - Βρισκόμαστε 13 χλμ πριν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο γράφει ο Τύπος

    Τουρκικές εφημερίδες γράφουν πως ο πλανήτης βρίσκεται σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, εννοώντας τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, προς τα οποία προελαύνουν οι συριακές δυνάμεις μαζί με τους Κούρδους και την Ρωσία.

    Την ίδια ώρα η Άγκυρα ενισχύει του ισλαμιστές στην Συρία και όπως δήλωσε ο αρχηγός των τζιχαντιστών, Ebu İssa, ο οποίος εξήρε την στήριξη της Τουρκίας, οι ισλαμιστές είναι εφοδιασμένοι με αρκετό οπλισμό, ο οποίος προφανώς προέρχεται από τουρκικές πολεμικές αποθήκες.
    Η μάχη της Azaz, την οποία η Τουρκία δεν επιθυμεί επ' ουδενί να πέσει σε κουρδικά χέρια, θα κρίνει την κομβικής σημασία μάχη του Χαλεπιού. Η Άγκυρα τονίζει κάθε μέρα πως η πτώση της περιοχής αυτής θα σημάνει την χερσαία εισβολή σε συριακό έδαφος, γεγονός για το οποίο η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι θα οδηγήσει σύγκρουση.
    Την Παρασκευή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας από την τουρκική κυβέρνηση να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση» και να σταματήσει το πυροβολικό της τους βομβαρδισμούς στην βόρεια Συρία, σε «ανταπόδοση» για την αυτοσυγκράτηση που - όπως είπε - πρέπει να επιδείξουν οι Κούρδοι αντάρτες των YPG.
    Ωστόσο η πανικοβλημένη Τουρκία δεν διστάζει να απειλήσει ακόμα και τις Η.Π.Α. Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα «Μπουγκιούν» ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Σερέφ Μαλκότς, απειλεί πως η Άγκυρα θα κλείσει την βάση του Ιντσιρλίκ, την πιο σημαντική βάση των Αμερικάνων στην Τουρκία σε σχέση με τις επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή.
    «Αν οι ΗΠΑ δεν χαρακτηρίσουν τους Κούρδους της Συρίας τρομοκράτες, τότε μπορεί να κλείσουμε την βάση του Ιντσιρλίκ» δήλωσε.
    Όπως αντιλαμβάνεστε η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και «γαβγίζει» προς όλες τις πλευρές, καθώς βλέπει το τέλος της να πλησιάζει.
    Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ