• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

    Σε πολιορκία το Βελλίδειο - Επεισόδια και χημικά μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ

    Ματαιώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης - Στο πλευρό τους κτηνοτρόφοι, αλιείς και επιστημονικοί φορείς - Προκλητικά αδιάφορη η κυβέρνηση -Δείτε τον χάρτη με τα μπλόκα σε όλη τη χώρα 

    Δυναμικό παρών δίνουν οι αγρότες σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ενόψει των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica που είχε πραγραμματιστεί να γίνουν παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου. Τελικά λόγω των επεισοδίων μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών στα εγκαίνια δεν θα παραστεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
    Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, του προέδρου της HELEXPO, Τάσου Τζήκα και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
    Επεισόδια αγροτών και ΜΑΤ έξω από το Βελλίδειο
    Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Βελλίδειο όπου και φιλοξενείται η έκθεση AGROTICA.
    Οι αγρότες ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ και κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλουν στο χώρο της έκθεσης. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
    Ακυρώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης
    H επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΘ - Helexpo
    «Θεσσαλονίκη 28 Ιανουαρίου 2016
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Η ΔΕΘ – HELEXPO θέλοντας να διασφαλίσει το γεγονός ότι η AGROTICA είναι μια γιορτή του πρωτογενούς τομέα, μια συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σεβόμενη την επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, αποφάσισε προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA να ματαιώσει την τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.
    Η Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου που ήρθε στην πόλη μας για να εγκαινιάσει την έκθεση, καθώς επίσης και να ζητήσει συγνώμη από τους προσκεκλημένους για την αναστάτωση.
    Προσκαλούμε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στην 26η AGROTICA η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 31/01/2016».
    Η συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στην πλατεία ΧΑΝΘ είναι μαζική με τους δρόμους γύρω από την Helexpo έχουν κλείσει από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ενώ έξω από την έκθεση οι αγρότες έχουν παρατάξει και τρακτέρ.
    «Είμαστε όλοι εδώ από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη», επισημαίνει ο αγροτικός κόσμος την ίδια στιγμή που καλούν εκ νέου τον πρωθυπουργό να αποσύρει τα μέτρα για το φορολογικό και το ασφαλιστικό και να ξεκινήσουν νέο διάλογο από μηδενική βάση.
    Ο Χρήστος Γκόντιας, από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων μίλησε έξω από τον χώρο της έκθεσης στην πλατεία ΧΑΝΘ, πολύ κοντά στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «σήμερα την έκθεση την εγκαινιάζουμε εμείς, αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς. Θα νικήσουμε, δεν κάνουμε πίσω».
    Ο κ. Αποστόλου αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους αγρότες, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα αξιώσει την παραίτησή του, ενώ είναι ακόμα «νωπές» οι μνήμες από την παρουσία του στην Κομοτηνή, όπου έμεινε «όμηρος» των αγροτών στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για περίπου 12 ώρες.
    Το μπλόκο των Τεμπών αποφάσισε στην σύσκεψη που πραγματοποίησε χθες να μην συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με πεντάωρο αποκλεισμό της Κοιλάδας των Τεμπών από τις 16:00 το απόγευμα έως και τις 21:00 το βράδυ. (Δείτε στο τέλος του άρθρου πως θα κινηθείτε για να αποφύγετε τα μπλόκα)
    Οι αγρότες του Έβρου απέκλεισαν το τελωνείο των Κήπων από τις 12:00 έως και τις 14:00 το μεσημέρι και θα το αποκλείσουν ξανά το απόγευμα από τις 18:00 έως και τις 21:00. Παράλληλα έχουν αποφασίσει να αποκλείσουν το τελωνείο σε 24ωρη βάση από την Κυριακή (29/1).
    Στο πλευρό των αγροτών οι επιστημονικοί φορείς
    Οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουν ότι μαζί με όλους τους αγρότες, τους άλλους επαγγελματίες και το σύνολο της κοινωνίας, «θα παλέψουν για την ανατροπή της λογικής που αποδυναμώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί ανεργία, υπανάπτυξη, μετανάστευση και εντείνει τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και άλλων γκρίζων ζωνών στην οικονομία».
    Οι επιστημονικοί φορείς  της χώρας επανέλαβαν ότι θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο την καταστροφή των επαγγελματιών, που επιφέρει η πρόταση για το ασφαλιστικό, συνυπολογιζόμενων των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων για τα επόμενα έτη.
    Παράλληλα, ζητούν από τη Κυβέρνηση να  δημοσιοποιήσει την αναλογιστική μελέτη που έχει αποστείλει – κατά δήλωση των εκπροσώπων της - στους θεσμούς, για τη σύνταξη του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα.
    Ακόμη, κατηγορηματικά οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουν ότι:
    • Συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις και είναι  σε κοινή κατεύθυνση για την κλιμάκωση των δράσεων μας το επόμενο διάστημα.
    • Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις των επί μέρους επιστημονικών φορέων, αγροτών και άλλων επαγγελματιών και ζητούν να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, με προοπτική, κοινωνικά δίκαιο και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.
    Τέλος, οι επιστημονικοί φορείς  θα συμμετέχουν δυναμικά στη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016, ενώ καλούν τα μέλη τους και όλη την κοινωνία να συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις της 4ης Φεβρουαρίου 2016.
    Το κάλεσμα των αγροτών για τις κινητοποιήσεις στην Αgrotica
    «Ο αγώνας κλιμακώνεται», τονίζουν οι αγρότες και καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται  σήμερα. Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:
    «Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών – Κτηνοτρόφων – Αλιέων Ελλάδος καλεί:
    Την Πέμπτη (28/1/2016) στη Θεσσαλονίκη, στις 12:00 το μεσημέρι μπροστά στην πλατεία ΧΑΝΘ έξω από την έκθεση συγκέντρωση όλων των Αγροτών Κτηνοτρόφων Αλιέων της χώρας, ώστε τα εγκαίνια της AGROTICA 2016 να τα κάνει ο Αγροτικός Κόσμος.
    - ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟΝ Ο.Γ.Α.
    - ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
    - ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
    Μετά τα «εγκαίνια» και τη λήξη του συλλαλητηρίου η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών - Κτηνοτρόφων - Αλιέων Ελλάδας θα συνεδριάσει ώστε να Αποφασιστεί ο Περαιτέρω Σχεδιασμός των Κινητοποιήσεων και των Ενεργειών Διαμαρτυρίας μέχρι τη Δικαίωση μας.
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
    Στη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών- Κτηνοτρόφων – Αλιέων Ελλάδας συμμετέχουν:
    Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ)
    Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων
    Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών
    Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών
    Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών
    Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών και Αγροτικών Θεμάτων
    Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ)
    Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.)
    ΟΕΒ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Επιτροπή Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων Λάρισας
    Συντονιστικό Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
    Συντονιστικό Δυτικής Μακεδονίας
    Συντονιστικό Αγροκτηνοτρόφων Ρόδου»
    Αγωνιστικά εγκαίνια από τους αγρότες στη Θεσσαλονίκη
    Οι αγρότες αγνόησαν τον υπουργό και πραγματοποίησαν τα δικά τους εγκαίνια στις 16.30 το απόγευμα έξω από την Agrotica.
    Δείτε το βίντεο
    Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: ypaithros.gr, kourenta gate tv, cnn.gr
    Οδηγίες για να αποφύγετε τα μπλόκα που έχουν στηθεί στα Τέμπη Λάρισας εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας στα οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 16:00 έως και τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης (28/1/2016)
    Οι οδηγίες αφορούν όλα τα οχήματα και συγκεκριμένο το κομμάτι του οδικού δικτύου από την χ/θ 365+477 (Κόμβος Γυρτώνης) μέχρι την χ/θ 390+700 (διασταύρωση Στομίου).
    Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από εναλλακτικές διαδρομές και συγκεκριμένα:
    Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη
    Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα , φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται α πό τον Α/ Κ Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την Π.Ε.Ο. Βόλου - Λάρισας και στη συνέχεια ή θα μπαίνουν στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550 ) θα κατευθύνονται προς την Ε.Ο. Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα μπαίνουν στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500).
    είτε μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
    Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα
    Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα μπαίνουν στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα βγαίνουν στον Κόμβο Πλατυκάμπου και θα κατευθύνονται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα μπαίνουν στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.
    είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου προς κόμβο Βελεστίνου και θα μπαίνυον στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου (χ/θ 312+000).
    Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου (χ/θ 393+300) και μέσω της Επ.Ο. Ομολίου – Στομίου – Βελίκας – Αγιοκάμπου – Αγιάς και της Επ.Ο. Αγιάς – Λάρισας θα οδηγούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου (χ/θ 312+000) .
    Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα. Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:
    • Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και
    • Φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ .ά.).
    Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών. Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.
    16177127.20160121
    16202716.20160127

    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ