• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

    ΣΟΚ... 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ «ΠΕΣΚΕΣΙ»!

    Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
    Την πραγματικά εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι ετοιμάζονται άλλα 7-8 εκατομμύρια πρόσφυγες να φτάσουν στην Τουρκία και από εκεί να προωθηθούν στην Ελλάδα, κάνει η τουρκική εφημερίδα Milliyet, με την επισήμανση ότι όσο συνεχίζονται οι πολεμικές επιχειρήσεις σε πολλές χώρες της
    Ασίας και της Αφρικής, το ρεύμα αυτό αντί να μειώνεται θα αυξάνεται με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.
    Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, αυτή την στιγμή ήδη βρίσκονται στην Τουρκία 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων επιδιώκουν με κάθε μέσο να προωθηθούν στην Ελλάδα ενώ το ρεύμα συνεχώς διογκώνεται και με άλλους που καταφθάνουν στο τουρκικό έδαφος καθημερινά. Οι περισσότεροι από αυτούς τουw πρόσφυγες προέρχονται από την Συρία, Ιορδανία, Λίβανο, Ιράκ και Αίγυπτο, ενώ υπάρχουν προσφυγές και από άλλες χώρες της κεντρικής Ασίας και της βορείου και κεντρικής Αφρικής.
    Το εντυπωσιακό είναι ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που πολλοί συμφωνούν ότι απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, μεγάλο μέρος αυτών των προσφύγων έχει ήδη προωθηθεί στα σύνορα Τουρκίας Ελλάδας και περιμένουν το μέσο για να περάσουν απέναντι στο ελληνικό έδαφος.
    Ενδεικτικά αναφέρουν ότι 357 χιλιάδες βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη , 83 χιλιάδες στην Σμύρνη, ενώ μεγάλος όγκος βρίσκεται στην Μερσίνα και στην Προύσα. Μεγάλες συγκεντρώσεις βρίσκονται στις συνοριακές με τη Συρία περιοχές, όπου είναι και ο πρώτος σταθμός μετά το πέρασμα τους στο τουρκικό έδαφος. Συγκεκριμένα υπάρχουν συγκεντρώνεις στις πόλεις ‘Άγκυρα, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Kilis και Mardin.
    Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των εκατομμυρίων είναι ότι δεν θέλουν να παραμείνουν στην Τουρκία, η οποία άλλωστε κάνει ότι της περνά από το χέρι για να τους βοηθήσει να προωθηθούν προς την Δύση, και επιθυμούν οποιοδήποτε να περάσουν στο ελληνικό έδαφος που θεωρείται και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (τρομάρα μας!).
    Ένα μεγάλο λοιπόν καινούργιο ανθρώπινο «τσουνάμι» έρχεται σαν θύελλα, ενώ εμείς ασχολούμαστε με… τις καθημερινές ανούσιες τηλεοπτικές κοκορομαχίες!
    ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
    Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
    www.nikosxeiladakis.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ