• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

    Συγκλονιστικές νυκτερινές φωτογραφίες του πολέμου στο Βιετνάμ

    Είναι ένα τραύμα που ποτέ δεν επουλώθηκε. Ο πόλεμος του Βιετνάμ ,πλήγωσε την υπερδύναμη που λέγεται ΗΠΑ. Μόνο τις κινηματογραφικές ταινίες που γυρίστηκαν από το Χόλιγουντ να παρακολουθήσει κάποιος κατανοεί ότι ο πόλεμος του Βιετνάμ ήταν και παραμένει "αγκάθι". Σήμερα είναι η επέτειος του τέλους του.



    Ένας βετεράνος πολέμου του Βιετνάμ έχει δημοσιεύσει απίστευτες νυκτερινές φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος οταν τα αμερικανικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ ενάντια ενός Βιετναμέζου ελεύθερου σκοπευτή που  εκείνο το βράδυ πυροβολούσε κατα του αμερικανικού στρατόπεδου. 

    Για πάνω απο σαράντα χρόνια, ο φωτογράφος Τζέιμς Χένσινγκερ κρατούσε τις απίστευτες φωτογραφίες για τον εαυτό του, και τους πολυ κοντινούς του ανθρώπους.

    Ο Χένσινγκερ ήταν ένας απλός 22χρονος αλεξιπτωτιστής με την 173η Ταξιαρχία. Τον Απρίλιο του 1970, ο ελεύθερος σκοπευτής άρχισενα πυροβολεί με το αυτόματο τουφέκι του τη βάση του Χενσινκερ στο Phu Tai, κοντά στην παράκτια πόλη του Ντα Νανγκ.




    Η επίθεση κατά του Βιετναμέζου άρχισε με τα 40 χιλιοστών πολυβόλα του Μ 42.




    Οι στρατιώτες εκτόξευσαν τότε φωτοβολίδες στους λόφους και πολυβόλα M-60 άρχισαν να πυροβολούν. Οι σφαίρες απο τα πολυβόλα ειναι ορατές. 










    Ο Χένσιγκερ δήλωσε οτι οι αμερικανοί στρατιωτες πραγματικά ειχαν εξαγριωθεί που ο Βιετναμέζος ελευθερος σκοπευτης ειχε τοποθετησει το AK-47 πολυβόλο του σε μια τετοια θεση όπου οι σφαιρες του μπορούσαν να διαπερνούν τις τσιγκινες οροφές της βάσης τους. 

    Κι έτσι μετα απο μια νύχτα οι Αμερικανοί ανταπέδωσαν με 'τυφλά πυρά' απο Μ-42. Το M-42 ηταν εξοπλισμένο με πυροβόλα των 40 χιλιοστών τύπου Μποφορ. 

    Οι τροχιοδεικτικές σφαίρες ειναι ορατές στις φωτογραφίες και απο τις δύο πλευρές. 



    Κάθε μέρα οι αμερικανοί έστελναν στρατιώτες στους λόφους για να εντοπίσουν τον Βιετναμέζο... μια μέρα βρήκαν ενα μονοπάτι αίματος ... "Δεν θα μπορούσαμε να τον βρούμε αλλιώς" είπε ο Χενσινγκερ (ο οποίος ειναι στην παραπάνω φωτογραφία μια απο τις νύχτες τις επίθεσης) 
    Πηγή - Daily Mail/James Hersinger
    onalert.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ