Η κανέλα αποτελεί ένα μοναδικό καρύκευμα με σημαντικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και θεραπευτικές ιδιότητες.
Συστατικά της κανέλας έχουν επίσης ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην ικανότητά τους να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκήτων κ.α.
Η κανέλα βοηθά στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου. Καθυστερεί το ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής.
Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση ερευνητών από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Rush του Σικάγο, η κανέλα μπορεί να προστατεύει τον εγκέφαλο από τη νόσο του Πάρκινσον, μια διαταραχή στον εγκέφαλο που οδηγεί σε τρέμουλο (τρόμους) και δυσκολία στη βάδιση, την κίνηση και το συντονισμό.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Neuroimmune Pharmacology, βρήκε πως όταν ο ανθρώπινος οργανισμός επεξεργάζεται το συγκεκριμένο μπαχαρικό, σχηματίζεται ένα χημικό στοιχείο που ονομάζεται βενζοϊκό νάτριο. Πρόκειται για μια εγκεκριμένη ουσία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία νευρολογικών παθήσεων.
Η κανέλα Κεϋλάνης θεωρείται ως η καλύτερη ποιοτικά ποικιλία του φυτού και μπορεί να παράσχει τα περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό.
onmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.