• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

    ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ! Πολεμικό Κάλεσμα από Πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας: «Εδώ και Τώρα Να Ξεκινήσει ο Γ’ Παγκόσμιος»

    Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί ζήτησε από τον αραβικό κόσμο να εντείνει τη στήριξή του σε χερσαία στρατιωτική δράση κατά Daesh, επίσης γνωστή ως ISIL, περιγράφοντας την ως συμμετοχή στον «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».
    Ο Σαρκοζί επιθυμεί στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, η οποία
    εξακολουθεί να είναι βυθισμένη σε αντιμαχόμενες φατρίες και τη Daesh να συνεχίζει να έχει λόγο στα κοιτάσματα πετρελαίου στον απόηχο της εισβολής του 2011 από τη Δύση για να ανατρέψει τον Μουαμάρ Καντάφι. Να σημειωθεί πως ο Γάλλος Πρόεδρος υποσχέθηκε τότε στους Λίβυους ειρήνη και ελευθερία. Η Λιβύη ήταν σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου για τέσσερα χρόνια, στη διάρκεια του οποίου η Daesh κατόρθωσε να διεισδύσει στη χώρα.
    Μιλώντας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Σαρκοζί δήλωσε ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, κατά την οποίες ριζοσπαστικοποιημένοι μουσουλμάνοι, σκότωσαν 130 άνθρωποι και τραυμάτισαν εκατοντάδες, είναι κάτι περισσότερο από μια σειρά ανεξέλεγκτων κτυπημάτων.
    «Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα τέτοιο πράγμα όπως μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε εμάς και αυτούς. Θα το περιέγραφα αυτό ως έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Πρέπει να ξεκινήσουμε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο ο οποίος θα διεξαχθεί τώρα. Πρέπει να εξαλείψουμε αυτούς τους άγριους από προσώπου γης».
    ΣΑΡΚΟΖΙ
    Η Γαλλία είναι μέρος της αμερικανικής συμμαχίας που αυτή τη στιγμή διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Daesh στη Συρία και τη Λιβύη. Είναι επίσης μέρος της συμμαχίας των εθνών που προσπαθεί να αποκαταστήσει την ειρήνη στη Λιβύη και να απομακρύνει την Daesh από το να κατέχει τα περισσότερα κοιτάσματα πετρελαίου.
    Ωστόσο, όπως και πολλές δυτικές χώρες, η Γαλλία δεν είναι διατεθειμένη να βάλει τις μπότες στο έδαφος και ο Σαρκοζί κάλεσε τα Αραβικά Έθνη να επιταχύνουν τη δημιουργία του Συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας υπό την ηγεσία των αραβικών δυνάμεων για να αναπτύξει στρατεύματα στην περιοχή.
    «Πρέπει να χτυπήσει από τον αέρα, αλλά και να γίνει κατάληψη επί του εδάφους. Τα χερσαία Στρατεύματα είναι απαραίτητα και μπορούν να είναι μόνο Αραβικά. Αυτό είναι το πρώτο και κύριο λόγο για να κάνετε πόλεμο… και είναι ένας πόλεμος μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας», είπε ο Σαρκοζί .

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ