• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

    «Κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη» αλλά… όχι γι’ αυτό που νομίζετε! | Ατζέντα 21

    Θα μου το πάρει η τράπεζα; Θα μου το πάρει η εφορία; Όχι! Θα σας το πάρουν οι τεχνοκράτες της Ατζέντας 21!



    Α τι καλά! Ευτυχώς που δεν έχω δάνειο και δεν χρωστάω! Άφησα και λίγο το παιδί μου υποσιτισμένο και πλήρωσα και το ΕΝΦΙΑ για το σπίτι 30ετίας που κληρονόμησα από τους γονείς μου – μια χαρά με βρίσκω!
    Λάθος. Μπορεί να έτρεξες να πληρώσεις, μπορεί να έκανες το σκατό παξιμάδι για να μην χρωστάς πουθενά, αλλά… χρωστάς!
    Από την 1η Ιανουαρίου είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για όλα τα κτίσματα (κατοικία, μόνιμη και παραθεριστική, γραφεία, εμπορικές χρήσεις, συνάθροιση κοινού, εκπαίδευση, προσωρινή διαμονή, υγεία και κοινωνική πρόνοια κ.λπ.), προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να τα πουλήσουν ή να τα νοικιάσουν.

    Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) θα πρέπει μάλιστα να αναγράφεται στις εμπορικές διαφημιστικές καταχωρίσεις στον Τύπο και στο Διαδίκτυο για τη διάθεση προς πώληση ή προς μίσθωση κτιρίου, ενώ θα πρέπει να επισυνάπτεται και στις συμβολαιογραφικές πράξεις αγοραπωλησίας ακινήτων.

    Εάν δεν υπάρχει το πιστοποιητικό, θα πέφτουν πρόστιμα, τα οποία θα ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ και θα φθάνουν έως και τα 10.000 ευρώ για όσους αρνούνται να συμμορφωθούν.

    Το ενεργειακό πιστοποιητικό θα εκδίδεται από ειδικό επιθεωρητή του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο οποίος αποτυπώνει την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και το κατατάσσει σε ενεργειακή κατηγορία ( από Α+ έως Η).

    Το νέο στοιχείο είναι ότι με βάση το νέο νόμο 4342/2005, άρθρο 58, παράγραφος 3, καθίσταται υποχρεωτική από 1/1/2016 η αναγραφή του ΠΕΑ (πιστοποιητικό) στην ηλεκτρονική εφαρμογή των στοιχείων των νέων μισθώσεων ακινήτων, ενώ μέχρι τα τέλη του 2015 ήταν προαιρετική.

    Πόσο κοστίζει; Από τα 150 ευρώ για τα διαμερίσματα και φθάνει τα 200 ευρώ για μονοκατοικίες:


    Δεν τελειώσαμε!

    Σε μια περίοδο που οι πωλήσεις σπιτιών έχουν παγώσει και οι ιδιοκτήτες σπιτιών προς ενοικίαση βλέπουν την επένδυση τους να εξανεμίζεται, έρχεται ξαφνικά και αυτή η υποχρέωση που όπως βλέπεται δεν είναι μνημονιακή, ο νόμος έχει περάσει από το 2005. Γι’ αυτό αν ακούσετε το θέλει η Τρόικα, απαντήστε… bullshit!
    Το θέλει η Ατζέντα 21 και εμείς εδώ αργήσαμε. Απλά όμως αναρωτηθείτε: Σε τι τους χρειάζεται η “πράσινη” πιστοποίηση ενός σπιτιού και ο χαρακτηρισμός του προκειμένου να μεταβιβαστεί ή ενοικιαστεί;

    EPC RATINGS 
    Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο βήμα θα είναι το πιστοποιητικό να είναι απαραίτητο ακόμα και για την ιδιοκατοίκηση ή ιδιοχρησία. Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια σε χώρες του εξωτερικού. Κι εκεί γίνεται ουσιαστικά η χρήση του. Όταν οι ενεργειακοί ελεγκτές τελειώσουν με τον έλεγχο και χαρακτηρισμό του οικήματος, τότε βγάζουν και τον λογαριασμό: Πρέπει να αλλάξεις κουφώματα, στέγη, απλό τζάκι σε ενεργειακό, μόνωση κ.λ.π. τόσο το μαλλί! Κι αν δεν το κάνεις, τότε πέφτουν τα πρόστιμα βροχή, με αποτέλεσμα να “συμφέρει” να εγκαταλείψεις το σπίτι σου.
    Αλλά το πράσινο πιστοποιητικό θα κάνει τις πωλήσεις και ενοικιάσεις ακόμα πιο δύσκολες και θα ρίξει τις τιμές. Ένα χαμηλά χαρακτηρισμένο σπίτι δεν θα πιάνει αρκετά χρήματα κι ας έχει καταπληκτική θέα ή βρίσκεται σε οικόπεδο με υψηλή αξία.
    Όλα αυτά τα ωραία, δεν έτυχαν στη χώρα μας, είναι μέρος της Ατζέντας 21 των τεχνοκρατών που έχουν βαλθεί να καταργήσουν πάσης φύσεως ιδιοκτησία – από το σπίτι και το Ι.Χ. μέχρι μια απλή καφετέρια. Η… ‘λογική’ τους, είναι ό,τι χρειάζεσαι θα το νοικιάζεις από τις μεγάλες εταιρείες και υποτίθεται θα έχεις κάρτα ηλεκτρονική που θα αποδεικνύει ότι έχεις δουλειά για να τα πληρώνεις. Έχασες τη δουλειά σου ή είσαι ανάμεσα σε δυο δουλειές για ένα διάστημα; Τα χάνεις όλα, ακόμα και το μπρίκι!
    Αυτός είναι ο τρόπος ζωής που ετοιμάζουν σιγά σιγά στο όνομα της διάσωσης του πλανήτη που… όλη μέρα ψεκάζουν και χααρπίζουν!

    nea.allnewz.gr 
    thesecretrealtruth

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ