- 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα 70%
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 4 κουταλιές σούπας κακάο ποιότητας
- 2 κουταλάκια γλυκού γάλα
- 1/2 ποτηράκι κονιάκ
- 1 αυγό
- Σπάστε σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα και βάλτε την σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο
- Αφήστε τα να λυώσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά
- Ανακατέψτε απαλά ώσπου να γίνει μια ομοιογενής κρέμα
- Προσθέστε μόνο τον κρόκο του αυγού, ανακατέψτε
- Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά
- Προσθέστε το κονιάκ και ανακατέψτε απαλά
- Αφήστε να κρυώσει αρκετά και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα
- Στο μεταξύ, βάλτε το κακάο σε ένα πιάτο
- Οταν η κρέμα κρυώσει, κάνετε μπαλίτσες με το χέρι και τις περνάτε γρήγορα στο κακάο
- Ενα φσουττττττ, γρήγορα
- Τοποθετήστε όλα τα τρουφάκια σε πιάτο και βάλτε τα στο ψυγείο και πάλι για 1/2 ώρα
- Προσφέρετέ τα στους καλεσμένους ή χαρίστε τα σε φίλους
- Ενα κουτί ποιότητας ή αξίας και φιόγκος από βελούδο κάνουν ένα ωραίο δώρο
- Γεμίστε το τρουφάκια και θα σας θυμούνται!

- Για να μη λερώσετε το κουτί σας, αλλά και για λόγους αισθητικής και υγιεινής, τυλίξτε τα τρουφάκια σας σε χάρτινες βάσεις, πωλούνται παντού:


Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.