• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ: ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ 1000 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ!!

    Ένα ασυνήθιστο δώρο για την Πρωτοχρονιά έλαβαν 1.000 περίπου ανώτατοι αξιωματούχοι της ρωσικής Κυβέρνησης από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο συνοδευόταν μάλιστα από «οδηγίες», γραμμένες από τον ίδιο τον προσωπάρχη του προέδρου, Βιατσεσλάβ Βολοντίν.
    Πρόκειται για ένα 400σέλιδο βιβλίο με τον βαρύγδουπο τίτλο «Οι λέξεις που αλλάζουν τον κόσμο», το οποίο περιλαμβάνει τις πιο προφητικές δηλώσεις του Πούτιν, επιλεγμένα αποφθέγματά του καθώς και ολόκληρες ομιλίες του, από το 2003 μέχρι σήμερα. Οι αποδέκτες αυτού του παράξενου δώρου διατάχθηκαν δε όχι μόνο να το διαβάσουν ολόκληρο, αλλά και τα το φυλάνε πάντα σε περίοπτη θέση στο γραφείο τους.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, στο συγκεκριμένο βιβλίο-ανθολογία ο Ρώσος ηγέτης ισχυρίζεται ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης, δηλαδή το προσφυγικό, θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν οι παγκόσμιοι ηγέτες είχαν ακούσει τη συμβουλή της... γυναίκας του πριν από περίπου καμιά δεκαετία.
    Η εισαγωγή του βιβλίου ξεκινά με την εξής αμφιλεγόμενη φράση: «Αυτές είναι οι λέξεις που προέβλεψαν και καθόρισαν τις αλλαγές στην παγκόσμια πολιτική σκηνή». Όσο δε για το περιεχόμενό του, έχει γίνει αντικείμενο κριτικής και χλευασμού από πολλούς διεθνείς και ντόπιους ιστορικούς.
    Ένας από αυτούς μάλιστα, ο Νικολάι Σβανίντζε, μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του προέδρου, είπε ότι με αυτήν την χειρονομία του, ο Πούτιν ξεπέρασε σε έπαρση ακόμα και τον δικτάτορα Στάλιν.
    «Ο πρώτος παραλληλισμός που μου έρχεται στο μυαλό είναι με το Κόκκινο Βιβλίο των αποφθεγμάτων του Μάο Τσε Τουνγκ», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του, προσθέτοντας μάλιστα ότι, παρόλο που οι χώρες με απολυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να τυπώνουν βιβλία με τις εξυπνότερες δηλώσεις των ηγετών τους, πολύ συχνά αυτές οι δηλώσεις είναι κάθε άλλο παρά έξυπνες.
    protothema.gr 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ