Η εταιρεία παραγωγής μεταλλαγμένων τροφίμων Monsanto καταλαμβάνει σταδιακά την Ουκρανία. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα ξένων ΜΜΕ κάτι βέβαια για το οποίο τοdefencenet.gr έχει προειδοποιήσει από τον Φεβρουάριο του 2014.
Όπως αναφέρεται η Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ βρίσκονται πίσω από την Monsanto και όχι μόνο αλλά και την Dow food solutions, την Bayer και άλλους μεγάλους παίχτες που θέλουν την Ουκρανία να γίνει το πεδίο δοκιμών τους, το δικό τους προτεκτοράτο μέσα από τον πόλεμο και την καταστροφή που προωθούν.
Ήδη η Monsanto διαθέτει κεντρικά γραφεία στην Ουκρανία και το άνοιγμα των γραφείων συνδυάστηκεμε την αγορά μεγάλων εκτάσεων γης με δάνεια από το το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, εκτάσεις που θα χρησιμοποιηθούν ή και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των μεταλλαγμένων τροφών που είναι απειλή για τη δημόσια υγεία.
Προηγουμένως, πριν δηλαδή την ανατροπή με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του προέδρου της χώρας Viktor Yushchenko υπήρχε απαγόρευση απόκτησης και χρήσης γης από ιδιωτικές εταιρείες αλλά αυτή η απαγόρευση άρθηκε πάνω στην ώρα για την «επιδρομή» της Monsanto.
Στην πραγματικότητα το δάνειο του ΔΝΤ προς τη χώρα ύψους 17 δισ. $ δόθηκε με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα έδινε το ελεύθερο για καλλιέργειες βιοτεχνολογίας αλλά και για την πώληση των προϊόντων σπόρων και άλλων χημικών τα οποία ουσιαστικά δηλητηριάζουν την ουκρανική γη. Μαζί με την Monsanto και άλλες εταιρείες έχουν «αδράξει» την ευκαιρία όπως η Deere που εμπορεύεται εξοπλισμό και η Dupont που εμπορεύεται μεταλλαγμένους σπόρους δημιουργώντας ένα εφιαλτικό περιβάλλον.
Ο ουκρανικός αγροτικός τομέας είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας αραβόσιτου στον κόσμο και ο πέμπτος μεγαλύτερος σιτηρών.
Το πλούσιο έδαφος της Ουκρανίας στο οποίο μπορούν να φυτρώσουν σχεδόν τα πάντα και η ικανότητά του να παράγει μεγάλες ποσότητες μεταλλαγμένων έχει τις εταιρείες βιοτεχνολογίας να σπεύσουν στη χώρα με πρώτη και καλύτερη την Monsanto.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Ecologist:
«Αν και η Ουκρανία επισήμως δεν επιτρέπει την παραγωγή μεταλλαγμένων προϊόντων στο έδαφός της το άρθρο 404 της συμφωνίας με την ΕΕ και το οποίο αναφέρεται στις αγροτικές καλλιέργειες περιλαμβάνει μια τροπολογία η οποία έχει περάσει λίγο έως πολύ χωρίς να της έχει δώσει κάποιος ιδιαίτερη προσοχή: Και τα δύο μέρη (ΕΕ και Ουκρανία) θα συνεργαστούν για την επέκταση της χρήσης βιοτεχνολογιών.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τροπολογία αυτή είναι αρκετή και ικανοποιεί τις απαιτήσεις της βιομηχανίας αγροτικών προϊόντων.
Όπως παρατηρεί ο Michael Cox διευθυντής έρευνας στην αναπτυξιακή τράπεζα Piper Jaffray
“Η Ουκρανία και κατ΄ επέκταση η α. Ευρώπη είναι ανάμεσα στις πλέον υποσχόμενες αγορές για αγροτικό εξοπλισμό της εταιρείας γίγας Deere όπως και για τις εταιρείες παραγωγής μεταλλαγμένων σπόρων Monsanto and DuPont”».
Η χώρα που ήταν ο σιτοβολώνας της Ευρώπης τώρα είναι το πεδίο ενός βιολογικού πολέμου, που θα την μετατρέψει σε μια δηλητηριώδη έρημο όπως πολλές γεωργικές εκτάσεις των ΗΠΑ έχουν γίνει λόγω άφθονης χρήσης του ζιζανιοκτόνου ψεκασμού, την εξάντληση του εδάφους, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα συνολικά την πλήρη απώλεια ισορροπίας από ένα πρώην τέλειο οικοσύστημα.
Στόχος των αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών είναι η κατάληψη της Ουκρανίας εξαιτίας των μεγάλων συμφερόντων που κρύβει από πίσω της η βιοτεχνολογία με στόχο την εφαρμογή στην πράξη της ΝΤΠ όπου όλοι οι πληθυσμοί θα τρέφονται με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο άρα και απόλυτο ελεγχόμενο τρόπο ζωής σκέψης και αντίδρασης.
Δεν είναι μόνο τα οικονομικά συμφέροντα που υπαγορεύουν την σύγκρουση αυτή για τα πλούσια εδάφη της Ουκρανίας για την ακρίβεια δεν είναι καθόλου αυτό: Το σημαντικότερο είναι ο απόλυτος έλεγχος και τα εργαλεία της που φέρνει μαζί της η ΝΤΠ.
Φυσικά και η αντίδραση της Ρωσίας δεν είναι καθόλου τυχαία. Δεν έχει να κάνει μόνο από την περικύκλωση της από το ΝΑΤΟ αλλά και με την εφαρμογή της βιοτεχνολογίας και των μεταλλαγμένων στα σύνορά της και φυσικά με τον πλήρη αποκλεισμό της Monsanto από τη ρωσική αγορά.
Μια Monsanto η οποία εποφθαλμιά και το ρωσικό σιτοβολώνα. Και ένα από τα «προτερήματα» της ΝΤΠ είναι πως και υπομονή έχει και ξέρει να περιμένει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.