• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

    ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ CHARLIE HEBDO

    O διοικητής της Αστυνομίας Helric Fredou, ο οποίος διερευνούσε την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στη σατυρική εφημερίδα Charlie Hebdo, αυτοκτόνησε πριν ολοκληρώσει την σύνταξη της έκθεσης που του είχε ανατεθεί. Η μοιραία πράξη έλαβε χώρα στη  Limoges, την Πέμπτη το βράδυ . 
    Παρότι λέγεται ότι ο 44 χρονος υποδιευθυντής της περιφερειακής δικαστικής ασυνομίας, έπασχε από  το  επαγγελματικό σύνδρομο του » burn out» η τέλεση της αυτοκτονίας παίρνει άλλες διαστάσεις λόγω των γεγονότων.


    Λίγο πριν τον αυτοπυροβολισμό του στο κεφάλι με το υπηρεσιακό του όπλο, είχε συναντηθεί με την οικογένεια ενός εκ των θυμάτων της  Charlie Hebdo. Είχε αναλάβει  την προστασία ενός εκ των θυμάτων της επίθεσης αλλά δεν έχει γίνει γνωστό το πρόσωπο. Ίσως να πρόκειται για τον 68χρονο οικονομολόγο, Bernard Maris, που ήταν μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας της Γαλλίας. Διατηρούσε »αιρετική» οικονομική στήλη με το ψευδώνυμο  «Oncle Bernard» και είχε επανειλημμένα εκφρασθεί υπέρ της διαγραφής τω χρεών  στις ευρωπαικές χώρες. Επίσης είχε προκαλέσει τους οικονομικούς κύκλους με τη δήλωσή  του, ότι »οι τράπεζες δημιουργούν κέρδη από το τίποτα». 
     
    Ο διοικητής της δικαστικής αστυνομίας  δεν πρόλαβε ποτέ να ολοκληρώσει την έκθεσή του  για την υπόθεση στο Charlie Hebdo, και ιταλικό μέσο ανέφερε ότι είχε βρεί μια διασύνδεση με τη Μοσσάντ… 
    Ο Helric Fredou ξεκίνησε την καρριέρα του το  1997 ως αξιωματικός στο τοπικό γραφείο της Δικαστικής Αστυνομίας της περιοχής των Βερσαλλιών. Αργότερα μετατέθηκε στον τόπο καταγωγής του, την Limoges, και από το 2012 είχε ήδη προαχθεί σε υποδιοικητή της περιφεριεακής δικαστικής αστυνομίας στα κετρικά γραφεία της πόλης . 

    dimpenews.com
    lithosfotos

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ