• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

    Η Σαουδική Αραβία απαγορεύει διά νόμου τους… χιονάνθρωπους

    «Πάγο» στους… χιονάνθρωπους έβαλε θρησκευτικός ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, τερματίζοντας άδοξα τη χαρά μικρών και μεγάλων στη σπανίως κατάλευκη επαρχία Ταμπούκ, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Ριάντ. 


    Βάσει του φετφά, τον οποίο ανήρτησε στην ιστοσελίδα του τη Δευτέρα ο 55χρονος σεΐχης Σαλέχ αλ Μουναχίντ, η αναπαράσταση ανθρώπων ή ζώων με χιόνι δεν είναι αποδεκτή από το Ισλάμ, έστω και αν γίνεται υπό τη μορφή παιχνιδιού. 

    Παραδόξως, ο Αλ Μουναχίντ έδωσε το ελεύθερο σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν άψυχα αντικείμενα από χιόνι. «Ο Θεός έδωσε στους ανθρώπους χώρο να φτιάχνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να είναι άψυχο, όπως δέντρα, πλοία, φρούτα, κτίρια κ.λπ.», αναφέρεται στον φετφά. 

    Ο φετφάς έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικών δικτύωσης, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις όσον αφορά τι είναι επιτρεπτό και τι όχι στα παιχνίδια με το χιόνι. 

    Αρκετοί υποστήριξαν τη λογική του φετφά. Ενας Σαουδάραβας μάλιστα έγραψε στο Twitter ότι οι χιονάνθρωποι «προωθούν τη λαγνεία και τον ερωτισμό». 

    Στον αντίποδα βρίσκονται εκείνοι που υποστηρίζουν ότι όλα επιτρέπονται στις πολύ λίγες μέρες που χιονίζει στις αραβικές χώρες. «Βλέπουμε χιόνι για λίγες μέρες, ίσως και για λίγες ώρες, και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να μας κλέψει τη χαρά», έγραψε ένας σαουδάραβας μπλόγκερ. 

    tanea.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ